Sağlık 18 Nisan 2021 - 17:37:41

Oruçluyken Adet Olmak Orucu Bozar mı? Oruç Tutarken Regl Olunca Ne Yapılır?

Oruçluyken Adet Olmak Orucu Bozar mı? Oruç Tutarken Regl Olunca Ne Yapılır?

Ramazan ayında oruç tutan kadınların merak ettikleri konuların başında gelen oruçluyken adet olmak orucu bozar mı sorusu aynı zamanda lekelenme ve akıntı gibi problemler için de araştırılmaktadır. Oruç tutarken regl olursanız ne yapmanız gerekir diye merak ediyorsanız ve oruç bozulmuş oluyor mu öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Oruçluyken Adet Olmak Orucu Bozar mı?

Ergenlik çağına ulaşmış ve doğurgan olan her kadın düzenli olarak adet olmaktadır. Rahim kendini her ay hamile kalacakmış gibi hazırlamaktadır. Adet olmak döllenmeyen yumurtanın vücuttan atılmasıdır. Hamile kalındığı zaman yumurta döllenmiş olacağında regl olunmamaktadır. Peki Ramazan ayında regl olduğumuzda ne yapmalıyız? Adet lekesi orucu bozar mı diye baktığımızda dinimizde kadınlar ay hali yani hayız ve lohusalık yani nifas dönemlerinde namaz kılamazlar ve oruç tutamazlar. Eğer ki oruca niyetlenen bir kadın gün içerisinde adet olursa orucu bozulmuş olur. Ayrıca iftar vaktine kadar oruçlu durmaması gerekir. Orucunu açması gereklidir.

Kadınların özel günlerinde oruç tutması haram olarak nitelendirilmektedir. Dinimize göre kadınların bu günler oruç tutmaması gerekmektedir. Adet olunca oruç bozulur mu diye merak ediyorsanız siz herhangi bir şey yiyip içmeseniz bile orucunuz bozulmuş demektir. Kadınlar regl olduklarında namaz ve oruç tutamazlar. Namazları kazaya tabi olmazken, oruçları ise tam tersidir. Tutulamayan oruçların daha sonra kaza olarak tutulması gerekmektedir. Bu konuda tüm mezheplerin görüş birliği bulunmaktadır.

Akıntı ve Lekelenme Orucu Bozar mı?

Akıntı ve Lekelenme Orucu Bozar mı?

Genel olarak kadınlar henüz adet olmadan önce lekelenmeler yaşarlar. Adet lekelenmesi orucu bozar mı diye merak edilmektedir. Bu lekelenmeler dinimizde adet olarak sayılır ve oruç tutulmaması gerekir. O andan itibaren adet günü sona erene kadar oruç ve namaz ibadetleri yerine getirilemez. Fakat 10 gün dolmasına rağmen akıntı devam ediyorsa bu özür akıntısı olarak kabul edilir. Bununla birlikte adet dönemi öncesinde meydana gelen kanamalar doktor tarafından adet kanaması olmadığı tespit edilirse bunlar da özür kanı olarak sayılmaktadır.

Pembe ve kahverengi lekelenmeler orucun bozulmasına neden olurken beyaz akıntının oruca engeli bulunmamaktadır. Kadının adetinin bitmesi için akıntının 10 günlük süre içerisinde beyaz hale gelmesi gerekmektedir. Kadınlarda beyaz ve kokusuz akıntı normal kabul edilmektedir. Beyaz akıntı orucu bozar mı diye baktığımızda bunun abdesti bozmadığı gibi oruca da etkisi bulunmamaktadır.

Oruç Tutarken Regl Olunca Ne Yapılır?

Eğer ki oruç tutarken adet olduysanız yeme ve içme konusunda özgü olursunuz. Adetliyken oruç tutulur mu diye sorulurken dinimizde bu haram olarak nitelendirilmektedir. Eğer ki regl kanamanız ya da lekelenme başladıysa orucunuzu bozmanız gerekmektedir. Akıntı tamamen beyaz olana kadar oruç tutmayınız. Temizlendikten sonra oruç tutmaya devam edebilirsiniz. Adet gören kadının gün içerisinde oruçlu gibi davranması doğru kabul edilmemektedir. Yemek ve içmek serbesttir. Fakat Ramazan hassasiyetine dikkat ederek yapması gerekir.

İftara Yakın Adet Olunca Oruç Bozulur mu?

Bu konuda vakit önemli değildir. Kanama başladığı andan itibaren ya da lekelenme orucun bozulmasına neden olmaktadır. Fakat iftardan sonra adet olduğunu görmek de söz konusu olabilir. Eğer adet iftardan sonra başlamışsa oruç bozulmaz ve kaza gerektirmez.

  • oruçluyken adet olmak orucu bozar mı
  • adet lekesi orucu bozar mı
  • adet olunca oruç bozulur mu
  • adet lekelenmesi orucu bozar mı
  • beyaz akıntı orucu bozar mı
  • oruç tutarken regl olunca ne yapılır
  • adetliyken oruç tutulur mu
  • iftara yakın adet olunca oruç bozulur mu
  • iftardan sonra adet olduğunu görmek
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Et Beni Neden Çıkar? Tedavisi Nasıl Yapılır? Nasıl Geçer?