Sağlık 18 Nisan 2021 - 11:42:16

Koronavirüs Kan Pıhtılaşması Yapar mı? Belirtileri ve Tedavisi

Koronavirüs Kan Pıhtılaşması Yapar mı? Belirtileri ve Tedavisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve salgın olarak nitelendirilen koronavirüs pek çok insanın ölmesine neden olan bir hastalıktır. Koronavirüs kan pıhtılaşması etkisi meydana getiriyor mu diye merak edilirken, meydana gelen ölüm vakalarında yine bu durumun etkisi söz konusu olmaktadır.

Koronavirüs Kan Pıhtılaşması Yapar mı?

2019 yılının son aylarında kendini gösteren ve 2020 mart ayından beri ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs, oldukça hızlı bulaşan ve akciğeri etkisi altına alarak ateş, kuru öksürük, tat alma duygusunun yok olması şeklinde semptomlar meydana getiren bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Grip ile benzer belirtiler gösteren covid-19 pek çok insanın ölmesine neden olmuştur. Ölen hastaların otopsilerinde yapılan geniş çaplı araştırmalar sonucunda korona pıhtı atmasının söz konusu olduğu gözlemlenmiştir. Bu durum hastanın sağlığını kötüye götürerek ölümüne neden olabilmektedir. Corona beyne pıhtı atabilirken aynı zamanda akciğere de atabilmektedir.

Bağışıklık sistemi zayıf ve güçsüz olan kişileri direkt olarak etkileyen ve hayattan kopmalarına neden olan coronavirüs vakalarındaki ölümlerin kan pıhtılaşmasına dayalı olarak ortaya çıkmış olabileceği belirtilmektedir. Vakaların her birinde olmasa da bazılarında bu tarz sonuçlar elde edilmiştir. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda yeni tip koronavirüsün damar hastalıklarına neden olduğu belirtilmiştir. Hem atardamarlarda hem de toplar damarlarda kan pıhtılaşması riskini ve oluşumunu artırdığı gözlemlenmiştir. Korona kalbe pıhtı atması söz konusu olan bir virüstür. Aynı zamanda beyin ve akciğeri de olumsuz yönde etkilemektedir.

Koronavirüs Sonrası Kan Pıhtılaşması Belirtileri

Korona Sonrası Kan Pıhtılaşması Belirtileri Nelerdir?

Covid-19 virüsüne maruz kalan insanların bazıları hastalığı hafif semptomlar ile atlatırken bazılarında ise durum çok daha farklıdır. Yoğun bakım ünitelerinde birçok kişinin olduğu bilinmektedir. Yapılan incelemeler kapsamında hastaların çoğuna pıhtılaşmanın önlenmesine yönelik ilaçların yapıldığı fakat buna rağmen kan pıhtılarının olduğu gözlemlenmiştir. Kan pıhtılaşması kalp krizine ve aynı zamanda inme gibi sonuçlara neden olabilmektedir.

Yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde koronavirüs kalp krizi ve felç meydana getirebilmektedir. Virüsün belirtileri vücutta gözlemlendiği an, aynı zamanda kan pıhtılaşması gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu durum hemen fakr edilirse hastaya müdahale edilebilir. Özellikle kalp-damar hastalığı olanların bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Pıhtılaşmanın belirtileri nerede meydana geldiğine göre değişmektedir.

Koronas Kan Pıhtılaşması Tedavisi

Korona Kan Pıhtılaşması Tedavisi

Akciğerleri hedef alan covid-19 aynı zamanda kan pıhtılaşması etkisi meydana getirerek kalp, beyin gibi önemli organlara da zarar verebilmektedir. Korona kan pıhtılaşması tedavisi kapsamında hastalara kan inceltici ilaçlar kullanılmaktadır. Bu sadece hastalığın atlatılması daha kolay olmaktadır. Özellikle kalp hastalarının bu süreçte kalp ilaçlarını ve kan sulandırıcılarını doktorun tavsiye ettiği şekilde düzenli olarak kullanması gerekmektedir. Kan inceltici ilaçlar sayesinde koronavirüste ölüm oranlarında azalma sağlanabilmektedir.

Korona Neden Pıhtı Atar?

Güzümüzde en fazla merak edilen konulardan biri corona sonrası pıhtı problemidir. Bunun nede gerçekleştiğine bakıldığında uzmanların yapmış olduğu açıklamalara göre virüsün dikensiz çıkıntılarından kaynaklandığı belirtilmektedir. Meydana gelen pıhtı hayati organlarda kan akımının durmasına neden olabilir. Bundan dolayı virüsten korunmak gerekmektedir.

  • koronavirüs kan pıhıtılaşması
  • koronavirüs kan pıhıtılaşması yapar mı
  • korona pıhtı atması
  • corona beyne pıhtı
  • korona kalbe pıhtı atması
  • korona sonrası kan pıhtılaşması belirtileri
  • koronavirüs kalp krizi
  • korona kan pıhtılaşması tedavisi
  • korona neden pıhtı atar
  • corona sonrası pıhtı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
B6 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir? Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?