Yaşam

Palmarosa Yağı Nedir? Diğer Adı, Kokusu, Faydaları ve Fiyatı

07 Mayıs 2021 - 08:50:52
Palmarosa Yağı Nedir? Diğer Adı, Kokusu, Faydaları ve Fiyatı

Hinditsan ve Nepal'in sulak yerlerinde yetişen ve yabani ot olarak nitelendirilen palmarosa bitkisinden elde edilen palmarosa yağı, haset edilen bitkinin kurumuş otlarının buharla damıtılması şeklinde elde edilmektedir. Bu yazımızın içeriğinde palmarosa yağı hakkında geniş bilgilere yer vereceğiz.

Palmarosa Yağı Nedir? Diğer Adı Nedir?

Çok fazla bilinmeyen, fakat kullanım alanı oldukça geniş olan palmarosa yağı, henüz çiçeklenmeden önce toplanan palmarosa bitkisinden elde edilen ve zengin bileşenlere sahip olan bir yağdır. Tropikal bir çim olarak bilinen palmarosa bitkisi buğdaygiller familyasına aittir. Başlarda rengi yeşil olan bu bitki daha sonra sarı bir renge dönüşmektedir. Uzun ince saplı ve çiçekli bir bitkidir. Bu bitkinin hasadı çiçeklenme olmadan önce gerçekleşir. Palmarosa yağının diğer adı Hint Geranium yağı olarak da bilinmektedir.

Palmarosa Yağının Faydaları Nelerdir?

Uçucu bir yağ olma özelliği gösteren palmarosa yağı ne işe yarar diye bakacak olursak eğer sizler için şu şekilde maddeleyebiliriz:

  • Aromaterapi yaparken kullanına palmarosa yağı stres, kaygı, sinir, yorgunluk gibi kötü ruh hallerini gidermek amacı ile kullanılmaktadır. Hoş kokusu sayesinde ruhen kişinin kendini iyi hissetmesini sağlamaktadır.
  • Anti-mikrobiyal ve antiseptik etkisi bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde cilt temizliği yaparken tonik olarak kullanılabilir. Cilt problemlerinin giderilmesi için etkilidir. Aynı zamanda yara ve yanıkların giderilmesini, enfeksiyonların temizlenmesini sağlar. Cilt yaralarını iyileştirir ve yanık izlerini tedavi eder.
  • Cildin dengeli bir şekilde nemlenmesini sağlayan palmarosa yağı kuruluk ve kızarıklık gibi oluşumları gidermeye yardımcı olur. Bununla birlikte cilt tonunun dengelenmesini de sağlar.
  • Ciltte meydana gelen yaşlanma etkilerini gidermektedir.
  • Antifungal ve antibakteriyel etkisi kanıtlanmış olan bu doğal içerikli yağ, cilt yüzeyinde oluşan mantar, bakteri gibi enfeksiyonları gidermektedir. Bunların önlenmesi için etkilidir.
  • Bu doğal içerikli yağ, cilt susuzluğunu ve enflamasyonunu önlemektedir. Cildin derinlemesine nemlendirilmesini sağlar. Buna ek olarak sebum dengesi de sağlar. Böylece kesik, morluk gibi ciltte meydana gelen deformasyonların iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca sivilce ve akne oluşumuna da engel olmaktadır.
  • Çay ağacı yağı ile birlikte sivilce üzerine uygulandığı zaman oldukça etkili olur ve sivilcelerin giderilmesini sağlar.
  • Masaj şeklinde uygulandığı zaman kas ve eklemlerde meydana gelen ağrıların giderilmesini sağlar.
  • Yüksek ateşin düşürülmesini sağlar ve grip gibi hastalıklarda kullanılmaktadır.

Oldukça faydalı olan bu yağ gerek içeriği gerek etkileri sayesinde genel olarak cilt sağlığı ve ruhen rahatlama amacı ile tercih edilmektedir. Palmarosa yağı nerede kullanılır diye baktığımızda listelemiş olduğumuz maddelerde farklı amaçlar için tercih edildiğini görebilirsiniz.

Palmarosa Yağı Kokusu Nasıldır?

Oldukça hoş bir kokuya sahip olan palmarosa yağı, parfüm ve kozmetik sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir. Genel olarak palmarosa yağı kokusu sardunya ve gül gibi kokulara benzetilmektedir. Hatta gül yağı ile kokusunun çok benzer olduğu belirtilmektedir. Yapı itibari ile de gul yağına benzemektedir. Kokusu itibariyle aromaterapilerde tercih edilen bu doğal yağ aynı zamanda sinek ve böcek kovucu etkiye de sahiptir. Bazı durumlarda palmarosa yağı ve lavanta yağı karıştırılıp kullanılır. O zaman kokusu daha farklı olmaktadır.

Palmarosa Yağı Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Son zamanlarda adını duymaya başladığımız palmarosa yağı nerede satılır diye baktığımızda aktarlarda ve internet üzerinde bulunduğunu belirtebiliriz. Fiyatı uygun olan bu yağ içeriğine ve doğallığına göre farklı markalarda farklı fiyat aralıklarında görülebilmektedir. Cildinizi yenilemek ve bedeninizi rahatlatmak için sizler de bu doğal yağdan destek alabilirsiniz.

Yorumlar
yorum yaz
İsim veya Nick: Yorum: