Sağlık 18 Nisan 2021 - 05:50:11

Antibiyotik Etkisi Gösteren Yiyecekler ve Bitkiler Nelerdir?

Antibiyotik Etkisi Gösteren Yiyecekler ve Bitkiler Nelerdir?

Doğal antibiyotik etkisi gösteren yiyecekler, ilaç kullanmadan vücutta iyileştirici meydana getiren besinler olarak tanımlanmaktadır. Antibiyotik yerine ne kullanabiliriz diye soruyorsanız ve hasta olduğunuzda bitkisel olarak tedavi sağlamak istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Antibiyotik Etkisi Gösteren Yiyecekler Nelerdir?

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve antiseptik eti sayesinde antibiyotik etkisi gösteren yiyecekler, vücudu virüslere ve bakterilere karşı savunmaktadır. Antibiyotik etkisi yapan besinlerden bazıları şu şekildedir:

  • Bal: İçerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran bal, antioksidan ve anti-bakteriyel etkiye sahiptir. Bu etkileri sayesinde vücut direncinin artmasını sağlar. Sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı bal tüketmeniz hem bağışıklık sistemini korur hem de enerjinizin artmasına yardımcı olur. Boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, tıkanıklık ve göğüs ağrısı gibi şikayetlerin azalması için faydalıdır. Bu özelliği sayesinde doğal antibiyotik içeren besinler arasında yer almaktadır.
  • Soğan ve Sarımsak: Soğanın içerisinde anti-bakteriyel bileşenler yer almaktadır. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır. Hemen hemen her yemeğin içerisinde kullanılır ve bağışıklık güçlendirici etki meydana getirir. Sarımsak da aynı şekilde antibiyotik etkisi güçlü olan besinler arasındadır. Sarımsağın içerisinde antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve anti-bakteriyel etkiler vardır. Bunlar sayesinde enfeksiyonlarla savaşır. Bağışıklığı güçlendirirken aynı zamanda hastalıkların iyileşmesini sağlar.
  • Turp: İçerisinde yer alan C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifleri sayesinde oldukça güçlü bir antioksidan özellik gösteren turp, soğuk algınlığı gibi hastalıklar için faydalıdır. Turp rendelenip üzerine limon sıkılarak tüketildiği zaman enfeksiyonların giderilmesini sağlar.
  • Kivi: C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, antioksidan etki gösterir ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. 1 tane kivi yemek günlük C vitamini ihtiyacını kaşılamaktadır.
  • Nar: yüksek oranda antioksidan içeren nar, aynı zamanda potasyum ve C vitamini kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendirirken aynı zamanda hastalıklara karşı da koruyucu etki sunmaktadır. Bakterileri yok eden yiyecekler arasında bu meyve de sayılabilir.
  • Turunçgiller: Vücutta doğal antibiyotik etki meydana getiren mandalina, greyfurt, portakal gibi meyveler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların kısa sürede iyileşmesine destek olur.

Enfeksiyon için doğal antibiyotik etkisi bulunan besinleri tüketmek istiyorsanız bunlardan yararlanabilirsiniz. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için bu gıdalara ihtiyacınız olacaktır.

Doğal Antibiyotik Etkisi Gösteren Bitkiler Nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendiren en güçlü bitkisel antibiyotik olarak sıralanabilecek bitkiler ve doğal çözümler şu şekildedir:

  • Zencefil: İçerisinde bulunana gingerol bileşeni sayesinde ateş düşürücü, ağrı kesici ve yatıştırıcı etki meydana getiren bu doğal bitki mikropların öldürülmesini sağlar. Soğuk algınlığı ve mide problemlerinde etkili olarak kullanılmaktadır. Ayrıca eklem ağrılarına da iyi gelir. İnce doğranmış bir miktar zencefil, limon sıkılmış ılık suyun içerisinde 20 dakika kadar bekletildiği zaman boğaz ağrısı ve öksürük problemlerinin geçmesini sağlar.
  • Zerdeçal: Medikal bitki olarak tanımlanan zerdeçal, antimikrobiyal özelliğe sahiptir. 1 bardak kaynar suyun içerisinde 5 dakika demlenip günde 2-3 kere içilebilir. Eklem ağrılarını iyileştiren bu baharat aynı zamanda güçlü antioksidan etkisi sayesinde vücudu bakterilere karşı korumaktadır.
  • Adaçayı: Antiviral özelliği bulunan bu bitki ağız içerisinde ve boğazda meydana gelen iltihabın giderilmesini sağlar. Özellikle çay haline getirilip gargara şeklinde kullanılması önerilir.
  • Çörek otu: Bağışıklık sisteminin destekleyen ve oldukça faydalı olan çörek otu günde 1 tatlı kaşığı tüketilebilir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz maddeler antibakteriyel özelliği en yüksek olan bitkiler arasında yer almaktadır. Antibiyotik etkisi yaratarak bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı korurlar.

Doğal Antibiyotik Nasıl Yapılır?

Özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıkların artmaya başlaması doğal tedavi yöntemlerine ilgiyi artırmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal antibiyotik macunu benzeri karışımlar yapılabilir. Sizler için şöyle bir tarif verebiliriz:

Malzemeler: 3 diş sarımsak, 1 tane limonun suyu, eğer varsa 2 parmak ucu kadar zencefil yoksa da 1 tatlığı kaşığı toz zencefil, yarım defne yaprağı ve dövülmüş karanfil gereklidir.

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp havanda eziniz. İsteğe göre blendar yardımcı ile karıştırılabilir. Elde etmiş olduğunuz karışımı bir kavanoza koyunuz. Buzdolabında saklayınız. Bu karşımın günde 3 defa sabah, öğlen ve akşam yarım tatlı kaşığı kullanabilirsiniz. 6 yaşından büyük çocuklar günde 1 defa 1 tatlı kaşığı kadar tüketmelidir. Daha küçük çocuklar kullanmamalıdır.

Bu karışım vücutta zararlı mikroorganizmaların üremesini önler. Sinüzit, farenjit, üst solunum yolu hastalığı gibi rahatsızlıklar için etkilidir. Sık sık grip, nezle oluyorsanız bu karışımı kullanarak antibiyotik gereksiniminizi karşılayabilirsiniz. Fakat çok ciddi rahatsızlıklar için mutlaka doktora gitmelisiniz. Bu karışımlar rutin enfeksiyonlar için etkilidir. Antiseptik gıdalar basit soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar kullanılmalıdır.

  • antibiyotik etkisi gösteren yiyecekler
  • antibiyotik etkisi yapan besinler
  • doğal antibiyotik içeren besinler
  • bakterileri yok eden yiyecekler
  • enfeksiyon için doğal antibiyotik
  • doğal antibiyotik etkisi gösteren bitkiler
  • en güçlü bitkisel antibiyotik
  • antibakteriyel özelliği en yüksek olan bitkiler
  • doğal antibiyotik nasıl yapılır
  • doğal antibiyotik macunu
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Bal Kabağı Suyunun Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?