Yaşam 14 Eylül 2021 - 17:32:22

Saça Kına Yakmanın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Tarifi ve Püf Noktaları

Saça Kına Yakmanın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Tarifi ve Püf Noktaları

Saça kına yakmak; saç dökülmesinin engellenmesine destek olurken aynı zamanda saçların beslenmesine destek olan, saçların kırılmasını önleyen bir uygulamadır.

Saça Kına Yakmanın Faydaları Nelerdir?

Boya yerine saça kına yakmak; saçların erken dökülmesini önlerken aynı zamanda PH dengesinin sağlanmasına destek olan saç derisine bakım yapan bir uygulamadır. Saça kına yakıldığı zaman PH dengesi sayesinde kepek gibi problemlerin önlenmesini sağlar. Ayrıca saç derisindeki kuruluğun da giderilmesini sağlamaktadır. Tam bir şifa kaynağı olan kına saçlara düzenli bir şekilde uygulandığından saçlara doğal tedavi uygulamaktadır.

Saça kına yakmak, ipeksi bir görünüm meydana getirirken aynı zamanda canlılık ve parlaklık oluşturmaktadır.

Koyu saça kına yakmak ya da farklı saç renkleri için bu yöntemi uygulamak öncelikle kepeği gidermeye yardımcı olurken aynı zamanda kırıkları giderir ve saça hacim verir. Saçın daha canlı durmasını sağlarken aynı zamanda saç köklerinin beslenmesine de destek olur. Tamamen doğal bir şekilde saçların renklendirilemsini sağlayan bu yöntem kimyasal saç boyaları gibi saçı yıpratmak yerine korur.

Saç tellerini sararak adeta kalkan görevi üstlenen kına, nemin saça hapsolmasını sağlar. Saç derisi üzerinde iyileştirici etki meydana getiren ve saç derisinin Ph seviyesini düzenleyen bu uygulama, saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Saçların gür, hacimli ve sağlıklı olmasını sağlar.

Saça Kına Yakmanın Zararları Var mı?

Genel anlamda saça kına yakmak faydalı olsa da bazı zararları olabilir. Öncelikle saça kına yakmak herkes için aynı etkiyi oluşturmayabilir. Bazı kişilerin cildi oldukça hassas ve alerjik olduğu için saç derisinde kaşıntı, kızarma, döküntü, şişme, yanma ve kabarcık oluşumuna sebep olabilir.

Saça zararları yanı sıra kınayı saçınıza yakarken, kokusu solunum yollarında alerji oluşturabilir. Öksürme, hırıltı ve astım gibi nefes darlığı oluşturabilir. Nadir de olsa bu tarz yan etkiler görülebilmektedir. O yüzden saçınıza kına yakmadan önce cildinizin ufak bir bölümünde deneyiniz. Herhangi bir yan etki yoksa uygulayınız. Kına saçı beyazlatır mı diye soracak olursanız da böyle bir etkisi olmadığını belirtebiliriz.

Saça Kına Yakmanın Tarifi Nedir?

Oldukça kolay olan saça kına sürmek için gerekli olan malzemeler; 150 gram zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı, 3 yemek kaşığı kaynamış soğutulmuş su, 250 gram kına tozu ve geniş bir kap gereklidir. Tarifi ise şöyledir:

  • Geniş bir kabın içerisine öncelikle kına tozunu koyunuz.
  • Daha sonra üzerine yavaşça sıvı yağ ekleyiniz.
  • Daha sonra önceden kaynamış ve soğutulmuş olan suyu ilave ediniz.
  • Malzemelerin her birini tamamen karıştırınız. Eğer su eksikse biraz ilave edebilirsiniz. Kına, koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılmalıdır.
  • İstenilen kıvama gelen kına daha sonra saça sürülür. Ardından saç bonesi ile kapatınız. Kına saçta kaç saat kalmalı diye soracak olursanız 4 saat bekletilmelidir.
  • Yaklaşık olarak 4 saat sonra saçlarınızı ılık su ve şampuan ile yıkayınız ve kınadan arındırınız.

Saçlarınız bu uygulama sonrasında hem canlılık hem de parlaklık kazanacaktır. Saçına kına yakanlar genel olarak kimyasal işlemler yerine doğal şekilde renkledirme işlemi sağlamış olacaktır.

Saça Kına Yakmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Oldukça basit bir şekilde uygulana kına genel olarak kızıl ve kahverengi renkleri yakalamak için yapılmaktadır. Saçta farklı renkler meydana getirmemektedir. Eğer saçlarınızda çok beyaz varsa, içerisine 1 çay kaşığı kadar rastık ekleyebilirsiniz. Bu şekilde daha koyu renkler elde edebilirsiniz.

Birçok kişi saça kına sürünce hangi renk olur diye merak eder. Bunun için bazı karışımlardan bahsetmek mümkündür. Eğer kına ile saçlarınızda kahverengi ve kızıl tonlar için içerisine 1 gece öncesinden kaynatılmış olan ceviz kabuğu suyunu ekleyebilirsiniz. Kınanın kalıcı olması için ise kına harcına daha önceden demlenip soğutulmuş çay suyunu ekleyebilirsiniz. Eğer koyu kızıl tonları istiyorsanız da kuşburnu çayı, siyah çay ya da adaçayını demleyip, suyunu süzerek ilave edebilirsiniz. Daha açık tonlar için ise papatya suyu, kantaron ya da ıhlamur suyu ekleyebilirsiniz.

  • saça kına yakmak
  • saça kına yakmanın faydaları
  • koyu saça kına yakmak
  • saça kına yakmanın zararları
  • kına saçı beyazlatır mı
  • saça kına yakmanın tarifi
  • saça kına sürmek
  • kına saçta kaç saat kalmalı
  • saçına kına yakanlar
  • saça kına yakmanın püf noktaları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Kabak Çorbası Diyeti Nedir? Kaç Kaloridir? Tarifi ve Zayıflayanlar