Sağlık 25 Haziran 2021 - 18:26:39

Tarçın Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflayanlar Var mı?

Tarçın Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Zayıflayanlar Var mı?

Tarçın kürü; bağırsakların temizlenmesini sağlarken, aynı zamanda vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasına destek olan bir karışımdır.

Tarçın Kürü Nasıl Yapılır?

Kolon kanserinin oluşmasına neden olan nitrozamin isimli maddenin oluşmasını engelleyen tarçın kürü; bağırsaktaki ve kolonlardaki hücrelerin yapısını güçlendiren bir karışımdır. Bu kürün hazırlanması oldukça basittir. Kürü hazırlamak için ihtiyaç duyulan malzemeler bir bardak klorsuz su ve bir adet çubuk tarçındır. Akşam yemeği yendikten yaklaşık olarak 2 saat sonra kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın atınız. Yaklaşık olarak 5 dakika daha kaynamasını bekleyiniz. Daha sonra süzünüz ve ılımasını bekleyiniz. Ilıma işlemi gerçekleştiği zaman tüketebilirsiniz. Haftada 4 gün düzenli bir şekilde yapılırsa bağırsaklar için verimli bir sonuç alınabilmektedir.

Tarçının kabuklarında yüksek oranda polifenol bulunmaktadır. Bu onu güçlü bir antioksidan kaynağı yapmaktadır. Vücutta kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan tarçın aynı zamanda mantarlı bakterilerin de dışarı atılmasına yardımcı olur. Diyabet hastalığı için de faydalı olan bu baharat aynı zamanda pek çok hastalık için de faydalı olabilmektedir. Mevsim geçişlerinde virüs ve bakteri gibi birtakım enfeksiyonlar üst solunum yollarında hastalıklar meydana getirebilir. Bu durumun engellenmesine destek olan tarçın kürü, sinir hücrelerinin onarılmasına da destek olur. Bu etki sayesinde yorgunluk ve stres gibi durumların önlenmesine de yardımcı olur.

Tarçın Kürünün Faydaları Nelerdir?

Anti inflamatuar etkiye sahip olan tarçın kürünün yararları sadece bağırsak sağlığını korumak haricinde aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini düşürmek gibi etkileri de vardır. Bu etki sayesinde kalp krizi, felç, yüksek tansiyon ve kan basıncının yükselmesi gibi risklerin önlenmesini sağlamaktadır. Organlardaki hücre dokularını onaran bu kür nikotin ve kafein gibi maddeler sonucu hasara gören akciğerin onarılmasını sağlar.

Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan tarçın, kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. Sindirim sisteminde enerjiye dönüşen karbonhidratın parçalanıp yok olmasına yardımcı olarak vücutta gerekli enerjinin sağlanmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra beyin nöronlarının işlevselliğini iyileştiren tarçın kürü, parkinson gibi hastalıkların da önüne geçer.

Bağırsak kolonundaki bakterileri azaltan ve hücrelerin mutasyona uğramasını engelleyen tarçın kürü bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Kolon kanseri genel olarak bağırsaktaki atıklardan dolayı meydana gelir. Tarçının içerisinde yer alan güçlü bileşenler bu atıkların temizlenmesini sağlar.

Tarçın Kürünün Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Gerek cilt sağlığı gerekse genel vücut sağlığı için faydalı etkiler sunan tarçın kürünün zararları aşırı kullanım sonucunda meydana çıkmaktadır. Aşırı tarçın tüketimi karaciğer yetmezliği meydana getirebilir. Cilde uygulandığında tahriş etkisi meydana getirebilir. Bununla birlikte çok fazla tüketilirse kalp atışlarını arttırabilir. Ayrıca toz tarçını susuz tüketmek çok zararlıdır. Kesinlikle su ile birlikte tüketilmelidir. Aşırı tarçın tüketimi, mideye, böbreklere zarar verebilir ve rahim kasılmalarına neden olabilir.

Tarçın Kürü ile Zayıflayanlar Var mı?

Yağ yakımını hızlandıran, sindirim sistemini düzenleyen ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan tarçın kürü aynı zamanda kilo vermeyi de desteklemektedir. Tarçın kürü ile zayıflayanlar kalıcı bir şekilde kilo verebilirken aynı zamanda formda bir vücuda da kavuşmaktadır.

  • tarçın kürü
  • tarçın kürü nasıl yapılır
  • tarçın kürünün faydaları
  • tarçın kürünün yararları
  • tarçın kürünün zararları
  • tarçın kürü ile zayıflayanlar
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Dmdm Hydantoin Nedir? Dmdm Hydantoin İçeren Şampuanlar ve Zararları