Sağlık 01 Temmuz 2021 - 05:50:33

Yaban Mersininin Cilde Faydaları Nelerdir? Maskesi Nasıl Yapılır?

Yaban Mersininin Cilde Faydaları Nelerdir? Maskesi Nasıl Yapılır?

Yaban mersini; ılıman iklimlerde yetişen, üzümsü bir meyvedir. Daha çok dondurma, pasta ve şekerlerde kullanılan bu meyve aynı zamanda cilt için de pek çok faydaya sahiptir.

Yaban Mersininin Cilde Faydaları Nelerdir?

Fundagiller ailesine ait olan yaban mersini, çoban üzümü, kuş üzümü gibi yöresel olarak farklı isimlerle adlandırılabilmektedir. Ülkemizde Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek yerlerinde yetişen bu meyve içeriğinde A, C, E ve K vitaminleri barındırmaktadır. Bağışıklık güçlendirici etkisi bulunan yaban mersini aynı zamanda antioksidan özelliğe sahiptir. Bu özellikleri sayesinde hastalıklara karşı vücutta koruyucu bir etki meydana getirmektedir. Orman meyvesi olarak nitelendirebileceğimiz bu meyve kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, kalp ve kemik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyileştirici ve koruyucu etki yapmaktadır. Bunun yanı sıra taze ya da kurutulmuş şekilde tüketilebilen yaban mersininin aynı zamanda cilt için de faydaları olduğu bilinmektedir.

Yaban mersini içeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller cildin yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Yağ dengesi bozuk olan bir cilt ya çok kurur ya da çok yağlanır. Her ikisi de birtakım cilt problemlerinin görülmesine sebebiyet verir. Cilt kuruluğu, akne, sivilce, siyah nokta gibi problemlerden kurtulmak için doğal bir çözüm olabilmektedir. Ayrıca içerisinde yer alan antioksidanlar sayesinde kırışıklık gibi yaşlılık belirtilerinin giderilmesi konusunda da etkili olmaktadır. Cilt tonunun düzenlenmesine yardımcı olan yaban mersini, aynı zamanda daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz cilde sahip olmaya destek olur.

Yaban Mersini Maskesinin Cilde Etkileri Nelerdir?

Cildimiz zaman içerisinde daha az kolajen üretir ve bunun sonucunda yaşlanma etkileri ortaya çıkar. Daha çok yaşın ilerlemesine bağlı olarak azalan kolajen üretimi aynı zamanda yanlış ve yetersiz cilt bakımı sonucunda da gerçekleşebilir. Çünkü bu şekilde olduğunda gözenekler nefes alabilmek için daha fazla açılır ve bu da yağın kirin cilt üzerinde birikmesine sebebiyet verir. Yaşlanma etkiler daha çok bu şekilde ortaya çıkar. Yaban mersini maskesi ciltteki ölü hücrelerin arındırılmasını sağlarken aynı zamanda serbest radikallerin giderilmesine de destek olur.

Ciltte iltihap oluşumunu engelleyen yaban mersini maskesi, kılcal damarların daha güçlü hale gelmesine yardımcı olur. Ayrıca kolajen üretimini de arttırarak cildin genç kalmasını sağlar. Cildin nefes almasını, arınmasını, canlanmasını sağlar ve daha pürüzsüz bir cilt yapısının oluşmasına katkı sağlar. Bu etkileri sayesinde sivilce ve siyah nokta oluşumlarının da önüne geçer.

Yaban Mersini Maskesi Nasıl Yapılır?

Günlük hayatta kolayca uygulayabileceğiniz yaban mersini maskesi tarifi farklı şekillerde gerçekleşebilir. Yarım su bardağı miktarında yaban mersinini, 1 çorba kaşığı miktarında zeytinyağı ve balla güzelce karıştırınız. Daha sonra yüzünüze hafif oval hareketler ile masaj yaparak sürünüz. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayınız. Bu işlem sonrasında cildinizin ferahladığını ve arındığını hissedebilirsiniz. Bu tarif haricinde 10 adet yaban mersini ve 1 yemek kaşığı ev yoğurdu ile yapılan maske de bulunmaktadır. Bu maskede aynı şekilde malzemeler karıştırılıp cilde sürülmesi ve ardından biraz bekleyip ılık su ile yıkanması şeklinde uygulanır.

Yaban Mersini Cilt Lekelerini Giderir mi?

Yaşa bağlı olarak artış gösteren cilt lekeleri aynı zaman zararlı güneş ışınları gibi etkilerden dolayı da meydana gelebilir. Cilt tonunu eşitleyen ve cildi beyazlatan yaban mersini maskesi cilt lekesi için de oldukça etkilidir. Pürüzsüz ve doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

  • yaban mersininin cilde faydaları
  • yaban mersini içeriği
  • yaban mersini maskesi
  • yaban mersini maskesi nasıl yapılır
  • yaban mersini maskesi tarifi
  • yaban mersini maskesi cilt lekesi
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Ozon Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları