Sağlık 06 Ocak 2021 - 05:51:19

Yüzdeki Kızarıklık Nasıl Geçer? Neden Olur? Doğal Maske Tarifleri Nelerdir?

Yüzdeki Kızarıklık Nasıl Geçer? Neden Olur? Doğal Maske Tarifleri Nelerdir?

Farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelen yüzdeki kızarıklıkların giderilmesi birtakım doğal yöntemler, cilt bakım ürünleri ve uygun temizleyiciler kullanılarak etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Yüzdeki Kızarıklık Nasıl Geçer?

Hassassa bir bölge olan yüzümüz, birtakım farklı sebeplere bağlı olarak kızarabilir. Ağda ile tüy alma, güneş kızarıklığı, birtakım kazalar sonucunda oluşabilen kızarıklıklar ya da akne ve sivilce gibi cilt problemleri sonucunda da oluşabilmektedir. Eğer ki ciddi bir rahatsızlık belirtisi dğeilse birtakım doğal yöntemler kullanılarak giderilebilmektedir.

Yüzdeki kızarıklıkları gidermek için etkili yöntemler biri aloe vera jeli kullanılabilmektedir. Ağrı ve kızarıklığı gidermeye yardımcı olan bir bitkisel jel, yüzdeki kızarıklıkların giderilmesi için günde iki kere yüze nazikçe sürülerek uygulanabilir. Eğer aloe vera bitkisi evinizde var onun içerisindeki jeli alarak kullanabilirsiniz. Yaprağı ortadan ikiye bölerek iç kısmını soyunuz. Ortaya çıkan jeli bir kaba koyarak gün içerisinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz hazır jellerden de yararlanabilirsiniz.

Bir başka yöntem olarak yeşil çay kullanabilirsiniz. Antienflamatuar maddeler içeren yeşil çay ciltte yer alan kan damarlarının büzüşmesine yardımcı olmaktadır. Yüzdeki kızarıklık ve tahrişin giderilmesini sağlayan bu bitkisel yöntem yüzde yer alan kızarıklıkların giderilmesini sağlamaktadır. Yeşil çayı demleyip ılımasını bekleyip bir havlu yardımı ile yüzünüze sürünüz. Böylece kızarıklıkların giderilmesi sağlanabilir.

Yüzdeki Kızarıklık Neden Olur?

Genel olarak kış aylarında kendini gösteren yüz kızarıklığının sebepleri değişkenlik göstermektedir. Sık rastlanılan cilt problemleri arasında yer alan kızarıklık sorunu açık tenli kişilerde daha fazla gözlemlenmektedir. Diyabet problemi, kullanılan bazı ilaçlar, alerjik nedenler, oda sıcaklığında meydana gelen değişiklikler, sıcak ve aşırı baharatlı yiyecekler, alkol kullanımı, korsinoid sendromu gibi nedenler yüz kızarıklığına neden olabilmektedir.

Vücut ısısının artması sonucunda, yüzdeki damarlar enlemesine şekilde genişlemeye başlamaktadır. Soğuk havalarda ise vücut soğuyan derinin ısınması için daha fazla kan pompalamaktadır. Bu nedenden dolayı kış aylarında alında, yanaklarda ve deride kızarıklık söz konusu olabilmektedir. Bununla birlikte menopoz da bu duruma sebebiyet verebilir.

Yüz Kızarması İçin Doğal Maske Tarifleri Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı yüzdeki kızarıklıkların giderilmesi için faydalı bir doğal çözümdür. Eğer yüzünüzde sivilce problemi söz konusu ise bu yağı kullanmamalısınız. Çünkü yağ sivilcelerin artmasına neden olur. Cildin nemlendirilmesine yardımcı olan hindistan cevizi yağı, yüzdeki kızarıklığı gidermeye yardımcı olur. Yağın içerisinde yer alan laurik asit aynı zamanda mikrop, mantar ve virüslerin giderilmesine de destek olur. Cildin canlanması için etkilidir.

Yulaf maskesi yüz kızarıklığı için doğal maske tarifleri arasında yer almaktadır. Egzama, güneş yanıkları ve tahriş kaynaklı kızarıklıkların giderilmesi için faydalı olmaktadır. Yulafın içerisine su koyup, suyu çektikten sonra yüzünüze sürünüz. Maskeyi yaklaşık olarak 30 dakika yüzünüzde bekletiniz. Bu maskeyi süt ile de yapabilirsiniz. Böylece kızarıklığın önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yüz Kızarması Nasıl Önlenir?

Cildinizde eğer ki bir rahatsızlık yoksa ve tamamen basit nedenlere yönelik kızarıklık söz konusu ise yüz kızarması için doğal maskeler, cilt yapısına uygun kozmetik ürünler ve temizleyiciler ile kızarıklığın giderilmesi sağlanabilir. Eğer bir hastalık sonucunda gerçekleşiyorsa mutlaka doktora danışmak gerekmektedir.

  • yüzdeki kızarıklık
  • yüzdeki kızarıklık nasıl geçer
  • yüzdeki kızarıklıkları gidermek
  • yüzdeki kızarıklık neden olur
  • yüzdeki kızarıklığının sebepleri
  • yüzdeki kızarıklıkların giderilmesi
  • yüz kızarması için doğal maske
  • kızarıklığın önlenmesi
  • yüz kızarması nasıl önlenir
  • yüz kızarması
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Tik Nedir? Neden Olur? Tedavisi Nasıl Olur?