Diyet 24 Ocak 2021 - 04:45:36

Ketojenik Diyet Nedir? Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir?

Ketojenik Diyet Nedir? Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir?

Zayıflatma amacı taşıyan, karbonhidrat oranı bir hayli düşük olan ve obez kişiler tarafından rağbet gören diyete ketojenik diyet denir.

Ketojenik Diyet Nedir? Örneği Nasıl Olur?

Karbonhidrat seviyesi düşük diyet tercihi yapmak isteyen bir sürü insan ketojenik diyeti deneyimlemektedir. Son yıllarda oldukça popüler olan diyet zaman içerisinde zayıflamak isteyen bir sürü kişiye yayılmıştır. Sözü geçen diyet hakkında çeşitli bilgiler öne sürülmüştür. Zayıflama etkisinin dışında çeşitli hastalıkların tedavisine yardımcı olduğu söylenmektedir. Rahatsızlıklar ile mücadele ederken kullanılan diyet sağlıklı yaşamayı savunmakta ve zayıflamaya katkı sağlamaktadır.

Ketojenik Diyetin Faydaları ve Püf Noktaları

Diyetin özelliği karbonhidrat açısından düşük protein ve yağ açısından ise zengin olmasıdır. Ketojenik diyet anlamı ise ketozis kelimesinden gelmektedir. Bu kelimenin manası vücut enerji almak adına yağları yakma süreci olarak tanımlanır. Bahsedilen süreçte vücut glukoz bulamadığı zaman devreye girmektedir. Bunun yanı sıra insülin seviyesinin düşmesi ile devreye girmektedir. Bu diyetlerin ortak özelliği karbonhidrat seviyesinin düşük olmasıdır. Fakat karbonhidrat oranı düşük olan her diyet ketojenik olarak isimlendirilmez. Bu diyetlerin içeriği gün içinde alınan kalorinin yüzde atmış beşi protein, yüzde otuzu yağ, ve yüzde beşi karbonhidratlardan elde edilmektedir. Bu diyetin popüler olma nedenleri çeşitlidir. Karbonhidrat oranı düşük olan diyetlerin esas yararı yağlı yiyecekler küçük boyutlardaki porsiyonlarda dahi tüketildiğinde uzun süreler boyunca kişiye tokluk hissi verebilmektedir. Ayrıca kişinin enerji seviyesi artmaktadır.

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır? Nasıl Uygulanır?

Ketojenik diyet uygulamasında karbonhidrat kısıtlamasına gidilmektedir fakat yağ oranı arttırılmaktadır. Protein ise orta seviyede alınmaktadır. Bu şekildeki beslenmenin amacı az olan karbonhidrat seviyesiyle vücut içerisinde salgılanmakta olan insülin seviyesi düşmektedir. İnsülinin azalması ile vücuttaki yağ yakımı daha çok olmaktadır. Ayrıca karbonhidrattan karşılanamayan enerji yağların yakılması ile karşılanır. Bu diyetin içinde yağ yakılma aşamasında keton ismindeki cisimcik meydana gelmektedir. Bunların meydana gelmesiyle yağ yakma sürecine girildiği anlaşılır. Yaşanan duruma ketozise denir. Bu diyeti yapan kişilerin isteği ise ketozise girmektir. Kişi ketoziste olduğunu anlaması için asetonun kokusunu andıran nefesle anlayabilmektedir. Bunun yanı sıra eczanede bulunan vücuttaki keton cisimlerini ölçen çubuklar alarak öğrenmek mümkündür. Kişi diyete düzenli bir şekilde uyduğu zaman kişinin vücudu yağ yakım makinesine dönüşmektedir. Çoğu insan vücutlarında karbonhidrat olmadığı zaman halsiz, yorgun ve enerjisiz hissetmektedirler. Ketonejik diyeti savunan kişiler ise tam tersi karbonhidrat almadıkları zaman çok daha enerjik ve dinç hissettiklerini ifade etmektedirler.

Ketojenik Diyet Kalori Hesaplama Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir?

Her bireyin metabolizma hızı ve yağ yakım süreçleri değişiklik gösterir. Hal böyle olunca aynı diyeti uygulayan iki kişinin aynı zaman diliminde aynı kiloyu veremedikleri görülebilmektedir. Kilo vermek kişinin vücudunun işleyişine göre değişir. Fakat genel olarak ketojenik diyetin bir ayda on beş kilo verdirdiği söylenmektedir.

  • ketojenik diyet
  • ketojenik diyet nedir
  • ketojenik diyet özelikleri
Yorumlar
Cennet saygın Ketojenik diyet menüsü nedir? Bu diyeti yapanlar etkilerinden memnun kalıyor mu? Sonuçlar nasıl? Bu diyeti uygulayan hastaneler nerede var? Ben çok kiloluyum. Hamile kalmak istiyorum ama öncesinde kilo vermem gerekiyor. Bu diyet etkili olur mu? cevapla
Gülçin Boz Ketojenik diyet listesini biraz inceledim aslında bu diyet yöntemi kafama baya yattı diyebilirim. Normalde çok fazla diyet yapamıyorum hemen bozuyorum. Çünkü çok aç kaldığımda tansiyonum düşüyor. Bu yüzden aç kalmadan zayıflamam gerekiyor. Bu diyet yöntemini kaç gün yapmam gerekiyor? cevapla
yorum yaz
Graves Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Bitkisel Tedavisi Var mı?