Sandal ağacı yağı nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?
Sağlık

Sandal Ağacı Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

24 Ocak 2018 - 03:54:45

Ekstraksiyon yolu ile ağaç gövde, kökünde elde edilen ve cilt üzerinde birçok faydası olan yağa sandal ağacı yağı denir.

Sandal Ağacı Yağı Nedir?

Sandal ağacı sandalgiller ailesinden gelir ve boyu küçüktür. Sandal ağacının hoş bir kokusu vardır. Yetiştiği yer ise Hindistan'daki dağlık alanlardaki bölgelerdir. Meyvelerinin rengi siyah ve kiraz meyvesinin ölçülerindedir. Ağacın sahip olduğu odunun rengi sarıya dönüktür. Tropik olan sandal ağacı yüz yıl boyunca yaşayabilmekte ve üç yılda meyve vermektedir. Yapısı kaliteli olan ağaç ticari amaçlarla kullanılmaktadır. Sandal ağacı yağı ise tıbbi mecralarda kullanılabilmektedir. Yağı uçucu bir yapıya sahiptir ve elde edilen bu yağ ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca alternatif tıp alanında da kullanımı tercih edilmektedir.

Sandal Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Yağın faydaları arasında zihinsel berraklık özelliği bulunur. Sandal ağacının en belirgin özelliklerinden biri koku şeklinde kullanıldığı zaman zihinsel berraklık kazandırmasıdır. Hindistan'da bu yağ meditasyon esnasında kullanılmaktadır. Sandal ağacıyla ilgili 2006 senesinde bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaya göre bilişsel berraklığı arttırdığı belirtilmiştir. Zihinsel odaklanmaya destek saylayan bu yağ solunabilir.
  • Rahatlama sağlayan yağ kişinin yüksek oranda sakinleşmesini sağlamaktadır. Stresli hayatın içinde rahatlamaya ve sorunlardan bir nebze de olsa uzaklaşmaya ihtiyaç duyan kişiler bu yağı kullanmaktadır. Zihinsel netliğe yarar sağlayan yağ kişinin rahatlamasına da destek olmaktadır. Hindistan'da yaşayan insanlar bu yağı koklayarak sakinleşmekte ve cildi ovalamaktadırlar.

Sandal Ağacı Yağı Neye İyi Gelir?

Sandal ağacı yağının hafıza arttırıcı özelliği bulunur. Yağın asıl görevi rahatlamaya destek olduğu gibi aynı zamanda hafızada netlik de sağlamaktadır. Özellikle gergin veya düşünceli olduğumuz zamanlarda herhangi bir şeyi hatırlamakta zorlanabiliriz. Buna benzer sorunlar karşısında bu yağdan yardım alınarak zihinsel berraklık arttırılabilir. Bunun yanı sıra hafızanın iyileşmesini sağlayarak unutkanlık problemini en az seviyeye indirmektedir. Afrodizyak etkisi yüksek olan yağ libidoyu arttırmaktadır. Erkeklerin kullanmayı tercih ettiği bu yağın doğal bir afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Kişiye enerji verir ve kişinin dinç olmasını sağlar. Bazı zamanlarda masaj yağıyla beraber kullanılabilmektedir. Sarkmaların sıkılaşmasını sağlamaktadır. Biraz da olsa yağın sıkılaştırma özelliği bulunmaktadır. Bazı kozmetik ürünlerinde yağın kullanımı yoğundur. Yüz tonikleri ya da tıraş toniklerinin yapımında bu yağ tercih edilir. Cildin temizlenmesine, yatışmasına ve sıkılaşmasına olanak tanımaktadır.

Sandal Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? Kullanım Şekli Nedir?

Sandal ağacı yağı geçerli bir nemlendirici görevi görmektedir. Kuru cilde sahip olan kişilerin sıklıkla kullandığı bu yağ cilde nem kazandırır. Ciltte meydana gelen yıpranma ve çatlak gibi sorunları onarmada oldukça etkili bir üründür. Ayak topuklarının çatlamasıyla oluşan kötü görüntü ve acıyı gidererek topukların yumuşamasını sağlar. Mikrop kırıcı bir yapıya sahip olan bu yağı uzman doktorunuza danışarak kullanılacak olan bölge, miktarı ve kullanımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz

Yorumlar
Nesrin Kotay 24 Ocak 2018 - 04:04:45 Sandal ağacı yağı nerede satılır? Cilt için faydaları nelerdir? Satın almak için ne yapmak gerekiyor? Saçlarım için kullanmak istiyorum ama etki görür müyüm bilmiyorum. Bu konuda bilgi alabilirsem çok iyi olur? cevapla
Sertab Berber 23 Ekim 2018 - 17:12:07 Sandal ağacı yağı parfüm için kullanılıyor sanırım. Bu yağ nasıl çıkartılıyor? Cinsellik üzerinde afrodizyak etkileri varmış diye okumuştum. Genelde bunun için kullanılsa da sakinleştirici birtakım etkileri var. O yüzden faydalı bir yağ.cevapla
yorum yaz
İsim veya Nick: Yorum: