Sağlık 23 Şubat 2021 - 14:31:10

Bamya Tohumu Kürü Nasıl ve Kaç Gün Yapılır? Neye İyi Gelir?

Bamya Tohumu Kürü Nasıl ve Kaç Gün Yapılır? Neye İyi Gelir?

Bamya tohumu kürü, c vitamini, kalsiyum ve folik asit bakımından oldukça zengin doğal bir besin takviyesidir.

Bamya Tohumu Kürü Neye İyi Gelir?

Sağlık açısından oldukça faydalı olan bamya, vitamin ve mineral açısından çok zengin bir sebzedir. Bamya tohumu kürü bu sebzenin sunmuş olduğu her vitamini barındırmaktadır. İçerisindeki zengin vitamin deposunun haricinde aynı zamanda lif bulunmaktadır. Bamya tohumu kürü hem sağlık hem de kilo verme konusunda oldukça etkilidir. Vücuttaki şeker oranının dengelenmesini sağlayarak açlık ve tatlı krizlerini bastırır ve bu sayede sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim sistemine destek olarak bağırsak ve midenin dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bunun yanında bu doğal içerikli kür dizlerdeki sıvı kaybı sonrasında meydana gelen ağrı ve kasılma gibi sağlık problemlerinin iyileşmesine destek olur. Dizlerde meydana gelen sıvı kaybı kireçlenme, menisküs gibi ağrılı rahatsızlıklara neden olur. Bamya tohumu kürü içerisine bulunan k vitamini sayesinde hem kemikleri güçlendirir hem de bu tarz rahatsızlıkların giderilmesini sağlar. Çatlak, kırık gibi durumlar varsa bu kürü destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Bamya tohumu kürünün ayrıca kolon kanseri gibi hastalıklar için önleyici etkiler sunabilmektedir. Vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve birçok hastalığa karşı önleyici nitelikler sunmaktadır.

Bamya Tohumu Kürü Nasıl Yapılır?

Vücut için birçok faydası olan bamya tohumu kürünün yapılışı oldukça basittir. Öncelikle aktardan bamya tohumu çektiriniz. İçerisinde hakiki bal ve zeytinyağı ekletiniz. Daha sonra bu üç malzemeyi macun kıvamına gelecek şekilde karıştırınız. Her sabah kahvaltıdan önce aç karnına bir çay kaşığı tüketmek yeterli olacaktır. Düzenli olarak devamlı kullanıldığı zaman vücutta oldukça faydalı etkiler meydana getirecektir. Eklem ağrılarının giderilmesini sağlayarak daha rahat hareket etmenize destek olur. İçerisinde bulunan bol miktarda c vitamini cildinizin yenilenmesine destek olur. Bunların yanı sıra kötü kolesterol ve şeker hastalığı gibi problemlerin de giderilmesine katkıda bulunur. Anti stres özelliği sayesinde vücudunuzun rahatlamasını sağlar. Düzenli kullanmak bu kürden fayda görmek için yeterlidir. Aşırı kullanmak vücudunuzda birtakım yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden önerildiği şekilde kullanınız.

Bamya Tohumu Kürü Kaç Gün Yapılır?

Bamya tohumu kürünün kullanım amacına göre süresi değişmektedir. 1 ay boyunca kullanıldığında astım hastalığı konusunda faydalı olmaktadır. Diz ağrıları için 11 adet bamya tohumunun akşam suya konulması ve sabah bu suyun içilmesi ardından da 1 adet tohumun yutulması gerekmektedir. Bu tarif diz ağrıları içindir ve yaklaşık olarak 3 ay boyunca uygulanmalıdır. Zayıflama sürecinde ise vücudu çok fazla yormayacak şekilde dinlendirerek kullanılmalıdır. Kişinin vücut yapısı, yaşı, metabolizma hızı bu sürenin uzamasına ya da kısalmasına etki etmektedir.

Bamya Tohumu Kürünün Faydaları Nelerdir?

Doğal içeriği sayesinde birçok vitamin ve mineral içeren bamya tohumu kürünün faydaları saymakla bitmiyor. Genel vücut sağlığı için oldukça olumlu etkileri olan bu kürün aynı zamanda zayıflama sürecine de katkıları bulunmaktadır.

  • bamya tohumu kürü
  • bamya tohumu kürü nasıl yapılır
  • bamya tohumu kürü neye iyi gelir
  • bamya tohumu kürü kaç gün yapılır
  • bamya tohumu kürünün faydaları
Yorumlar
Filiz Güney Şeker hastasıyım fakat insülin kullanmıyorum. Yediklerime dikkat ederek dengeleyebiliyorum. Bamya tohumu kürünü hiç denemedim ama tohumun kendisini birkaç kere yemiştim. Etkili olduğunu da gördüm. Kürünün şeker hastalarına özgü tarifi var mı? cevapla
Özlem Akar Bamya tohumunun diz ağrısına faydasını duymuştum ama tansiyonu yükseltiyor mu bu konuda hakkında bilgi almak istiyorum. Ben tansiyon hastasıyım ve devamlı olarak ilaç kullanıyorum. Dizlerimde kireçlenme var o yüzden bu kürden yapmak istiyorum. Bir yan etkiye neden oluyor mu deneyenler ne düşünüyor? cevapla
yorum yaz
Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon)