Sağlık 02 Haziran 2021 - 17:40:25

Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Neler Yapılmalı? Ne Yenmeli?

Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Neler Yapılmalı? Ne Yenmeli?

Bebeğin sağlıklı doğması için; anne adayının sağlıklı bir şekilde beslenmeye özen göstermesi gerekirken aynı zamanda meydana gelebilecek her türlü risk için önlem alması gerekmektedir.

Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Neler Yapılmalı?

Genel olarak her gebelikte birtakım riskler bulunmaktadır. Özellikle ileri yaşlardaki gebelikler daha ayrı özen ve çaba isteyen süreçlerdir. Sağlıklı bir hamilelik için, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için hem anneye hem de babaya birtakım görevler düşmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki şeker ve yüksek tansiyon problemi yaşayan, 35 yaşın üzerindeki hamile kadınlar, riski gebelik sınıfında yer alırlar ve doktor kontrolünde olmalıdırlar. Eğer ki bu tarz problemlere sahipseniz gebeliği doktorunuzda planlamalısınız. Doktorun anne ve babaya dair pek çok ayrıntıya dikkat etmesi ve birtakım riskleri kontrol altına alması gerekmektedir.

Eğer ki anne olmak istiyorsanız hayatınızda birtakım planlamalara yer vermelisiniz. Örneğin sigara içiyorsanız ya da alkol kullanıyorsanız bunları bırakmaya özen göstermelisiniz. Bunların yanı sıra dengeli beslenmeye özen vermelisiniz. Vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tercih etmelisiniz. Demir, protein ve folik asit içeren besinleri tüketmeye dikkat ediniz. Sebze tüketimine önem verilmeli ve kabızlık gibi problemlerin önlenmesi için lifli beslenme sağlanmalıdır. Bunların yanı sıra pastörize edilmemiş peynirler, iyi pişmemiş yumurta sarısı, çiğ etlerin ve şarküterilerin tüketilmemesi önerilmektedir. Gebelikte daha çok doğal ve sağlıklı yiyecekler tercih edilmelidir.

Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Ne Yenmeli?

Oldukça önemli ve hassas bir süreç olan gebelik sürecinde tüketilen her besinin önemi vardır. Bu dönemde anne adayları bebeğin sağlıklı doğması için her yiyeceği tüketmemeli ve mutlaka tüketilmesi gereken yiyeceklere öğünlerinde yer vermelidir. Bu açıdan baktığımızda süt ürünleri kalsiyum açısından zengin olduğu için çok faydalıdır. Hem annenin hem de bebeğin sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Doğal ve organik yoğurtların içerisinde sindirimi destekleyen probiyotikler yer alır. Bu da sindirim sağlığını olumlu yönde etkiler.

Gebelikte baklagil tüketimine önem verilmelidir. Yüksek miktarda folat içeren baklagiller özellikle ilk dönemlerde anne ve fetüs için oldukça önemlidir. Lif ve pek çok mineral açısından zengin olduğu için tavsiye edilir. Protein kaynağı olan kırmızı et demir içerir. Demir ise kırmızı kan hücreleri için oldukça önemli bir mineraldir. Omega- 3 açısından zengin olan balıklar ise gerekli diğer besinler arasında yer alır. Ayrıca, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler de diğer faydalı ve gerekli gıdalar arasındadır.

Sağlıklı Bir Gebelik Nasıl Olur?

Eğer sağlıklı bir gebelik istiyorsanız öncelikler bulantılara karşı beslenme şekli geliştirebilirsiniz. Genel olarak pek çok kadında bazen gebelik süresi boyunca bazen de belli bir haftaya kadar bulantı gözlemlenir. Bulantıyı bastıracak besinler tüketilmesi önemlidir. Her gün yeterli sıvı tüketimi sağlamak için bol bol su içilmesi gerekir. Çünkü gebelikte sık sık idrara çıkma isteği meydana gelebilir. Eğer ki leke tarzında kanamalar söz konusu oluyorsa mutlaka doktora gidiniz ve ihmal etmeyiniz. Gebelikte hiçbir ayrıntı ihmal edilmemelidir.

Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Tavsiyeler

Dengeli beslenme bebeğin sağlıklı doğması için oldukça önemlidir. Aşırı kilo almamaya yeterli beslenmeye özen gösteriniz. Doktorunuzun önerdiği şeyleri uygulayınız ve aynı zamanda eğer gerekiyorsa psikolojik destek alınız. Bu süreçte stresten uzak kalmanız gerek kendi sağlığınız gerekse bebek için önemlidir. Ağır sporlar yapmayınız ve basit yürüyüşler uygulayınız.

  • bebeğin sağlıklı doğması için
  • bebeğin sağlıklı doğması için neler yapılmalı
  • sağlıklı bir hamilelik için
  • bebeğin sağlıklı doğması için ne yenmeli
  • sağlıklı bir gebelik nasıl olur
  • sağlıklı bir hamilelik için tavsiyeler
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Limon Çayı Faydaları Nedir? Hamileler İçebilirmi? Zayıflatırmı?