Vücutta melanin üretiminin azalmasına bağlı olarak oluşan beyaz saçlar bazen ileri yaşlarda bazense daha genç yaşlarda ortaya çıkabilmektedir.
Beyaz Saç Neden Çıkar? Nasıl Önlenir?
Saç renginin oluşmasını sağlayan pigment isimli bir maddedir. Pigment vücutta canlı bşr organizma olan hücre tarafından üretilmektedir. Bu hücreler melanin üretmek için kodlanmışlardır. Zaman içerisinde vücudun yaşlanmasına, dengesiz beslenmeye, d vitamini eksikliğine, tiroide, kan şekeri düşüklüğüne, strese ve genetik birtakım faktörlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Yani saçların beyazlaması sadece yaşa bağlı olarak değil birtakım dış ve iç etkilere bağlı ortaya çıkabilir. Pigmentler belli bir nedenden dolayı akışa geçemez ve bunun sonucu olarak saçlar öncelikle diplerden doğru beyazlamaya başlar. Önlemek için bitkisel yöntemlerin yanı sıra oluşum nedenine göre birtakım tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.
Beyaz Saçlarımı Nasıl Kapatabilirim?
Saçlarda oluşan beyazları kapatmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Saç rimeli ya da saç spreyleri saçlarda oluşan beyazların kapatılmasına yardımcı olmaktadır. Bu iki yöntem de genel olarak çok fazla uzamamış ve çoğalmamış beyazları kapatmak için tercih edilmektedir. Genel olarak boyanın dibi geldiğinde kullanılmaktadır ve banyo yapıldığında akıp gitmektedir. Saçınızdaki beyazla eğer çoksa her kullanımda yaklaşık 1 kutu biteceği için çok uygun olmamaktadır. Saçınızdaki beyazla çoksa saça kendi rengini vrern şampuanları kullanabilirsiniz. Bu şampuanlar yaklaşık olarak 3-4 hafta boyunca etkisini devam ettirmektedir. Bazı şampuanlar ise içerisinde bulunan melanin ve protein sayesinde saç pigmentlerinin canlanmasına destek olur ve kendi renginde saçların oluşmasına destek olur. Bu tür şampuanlarla yeni saçlarınıza kavuşabilirsiniz fakat yaklaşık 1 yıl boyunca kullanılması gerekmektedir.
Beyaz Saçları Kapatmak İçin Bitkisel Yöntemler Nelerdir?
Beyaz saçları kapatmak için birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Altın çilek ve limon suyu bu yöntemlerde bir tanesidir. Altın çilek oldukça faydalı bir bitkidir. Aktardan toz halde alacağınız altın çileğe limon suyunu ekleyerek beyazlarınızın kapatılması için kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz karşımı saç diplerinize masaj yaparak sürmeniz gerekmektedir. Saçlarınızın beyazları kapanana kadar her gün bu uygulamayı devam ettirmeniz gerekmektedir.
Köri Yaprakları Saça Nasıl Uygulanır? Beyazları Kapatır mı?
Köri yaprakları saça renk veren pigmentlerin daha koyu olmasına yardımcı olmaktadır. Bu yapraklardan bir kür hazırlayarak saçlarınıza sürebilir ve böylece beyazlarınızı doğal yollarla kapatabilirsiniz. Bunu hazırlamak için bir yemek kaşığı miktarında hindistan cevizi yağı ile bir avuç kadar köri yaprağını kaynatıp sonrasında yağını süzünüz ve soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra yağı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru sürünüz. Yaklaşık olarak 40-45 dakika bekletip ardından yıkayınız. Bu yöntemi haftada 1 veya 2 kere uygulayınız. Sonuç alana kadar uygulamaya devam edebilirsiniz. Dilerseniz köri suyu tüketerek de bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
Soğan Ezmesinin Saça Faydaları Nelerdir? Beyazlara İyi Gelir mi?
Soğan saç beyazlarının kapatılması için oldukça etkili bir yöntemdir. soğanı saç diplerinize ovalayarak sürüp kurumasını bekleyiniz. Oldukça etkili bir yöntemdir ve birkaç gün içerisinde beyaz saçların siyaha dönmesi ile etkisini göstermektedir. yöntem günlük olarak uygulanabilir. Uygulamak için ise soğanların kabuğunu soyup iyice eziniz. Ezme kıvamına geldiğinde saç diplerinize sürünüz. Bu basit yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazlardan kurtulabilirsiniz. Beyaz saçları kapatmak için doğal yöntemler arasında alternatif olarak sunulan soğan uygulaması kısa sürede etki görmenizi sağlar. Fakat alerjik ya da cilt hassasiyetiniz varsa uygulama öncesi uzmana danışınız.