Sağlık 27 Ekim 2021 - 08:05:25

Diş Teli Nasıl ve Ne Kadar Süre Takılır? Fiyatları Nedir?

Diş Teli Nasıl ve Ne Kadar Süre Takılır? Fiyatları Nedir?

Diş teli; dizilimi bozuk ve çapraşık halde bulunan dişlerin düzeltilmesini sağlamak amacıyla takılan, estetik bir görünüm kazandırmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Diş Teli Ne İşe Yarar?

dişlerin çapraşık olması, ilerde ya da geride olması durumunda uygulanan diş teli; düzgün ve sağlıklı dişlere sahip olmak için uygulanan bir tedavidi işlemidir. Bozuki çarpık ya da olması gereken yerde olmayan dişlerin düzeltilmesini sağlayan bu yöntem, dişlerin daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlar.

Birçok kişi, dişlerindeki bozulmalar, kusurlar veya çene problemleri nedeniyle rahatça gülemez ya da gülerken eliyle kapatma ihtiyacı duyar. Bunun için danışılan ortodontistin, dişlerin filmi çekilip detaylı incelenmesi ardından çeşitli muayene teknikleri ile hastaların bu problemlerini çözer. Bu yöntemlerin en etkilisi diş teli tedavisidir. Görünmeyen diş teli gibi günümüzde farklı çeşitleri de bulunmaktadır.

Diş Teli Nasıl Takılır? Acıtır mı?

Eğer dişlerinizde bozukluk varsa, çarpık ya da düzgün değilse uzman bir doktora giderek muayene olmalısınız. Her şeyden önce tedavinizin başında dişlerinizin boyutlarının kaydedilmesi gereklidir. Bu kayıtlar sayesinde, dişlerinizin başlangıç durumu üzerinde ölçümler yapılır ve tedaviye fayda sağlayacak analizler yapılır.

Diş teli; uzun süreli ve yavaş etkili bir tedavidir ve dişlerinizin ölçümü dişleriniz iyiye ulaştığında eski durumunun unutulmaması içindir. Bu sayede size ve doktorunuza dişlerinizin eski durumunuzu hatırlatır. Evde diş teli yapımı gibi söylentiler bulunsa da bu uzman bir doktor tarafından profesyonelce olmalıdır.

İlk diş kaydı, diş ölçüleri ile yapılırken fotoğraf çekimi ile dijital formatta yapılır. Dişler, tedavi öncesi üç boyutlu olarak fotoğraf çekilmektedir. Bununla birlikte, 2-3 dakikalık video görüntüleri ile, dişlerinizin ve dudaklarınızın hareketleri kaydedilir. Bu veriler sayesinde, sizin için en uygun gülümseme tasarımı etkili bir şekilde belirlenir ve tedavi başlar. Bu hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra, dişin tutturulması işlemi başlatılır. Diş teli takıldığında diş yüzeyleri kesinlikle kuru olmalıdır. Bunun için dudaklarınızın ve yanaklarınızın diş yüzeyinize dokunmasını önleyen koruyucu bir plastik kullanılır.

Diş tellerini tutan braketler bulunmaktadır. Birçok kişi diş telleri acıtır mı diye sormaktadır. Braketler ve ark teli takılırken acıma olmamaktadır. Bunlar takılırken dilinizi ve dudağınızı çok oynatmamalısınız. Aksi durumda ufak bir tükürük bunların yapışmasına engel olabilir.

Diş Teli Ne Kadar Süre Takılır?

Bükülmüş, trapez ve hasar görmüş dişlerin tedavisinde kullanılan diş teli, tedaviniz bittiğinde size sadece estetik bir görüntü vermez aynı zamanda güzel ve sağlıklı bir gülümseme sağlar. Güzel bir gülümseme, kişinin yaşam kalitesini ve kendine güvenini geliştirir. Bu nedenle, ortodontik tedaviye başlamak, sağlık ve estetik açılardan birçok fayda sağlamaktadır. Diş teli kaç yaşında takılır diye bakacak olursak her yaşta olabileceğini belirtebiliriz.

Bu hastaların sıklıkla merak ettiği meselesi, diş telinin dişlerinde ne kadar süre kalacağıdır. Her hasta, bu telin ağzında ne kadar süre kalacağı sorusunu merak eder, ancak bu süre hastadan hastaya değişir. Ayrıca diş telleri temiz ve hijyenik tutulmalıdır. Diş tellerinin hastaya göre kullanım süresi değişse bile uygulamanın en az 6 aydan 18 aya kadar kullanılabileceğini biliyoruz. Bazı tedaviler bu işlemin 24 aya kadar sürdüğünü göstermektedir.

Diş Teli Fiyatları Ne Kadar? Takıldıktan Sonra Ne Yenmez?

Genel anlamda diş teli fiyatları tedavinin türününe göre değişkenlik göstermektedir. Bundan dolayı standart bir değer belirlemek doğru değildir. Uzman doktor dişlerin estetik görünüm kazanması için gerekli olan yöntemi belirlemektedir.

Diş teli takıldıktan sonra diş fırçalama alışkanlığı önemlidir. Diş tedavisi sırasında, tellerin çevresinde yiyecek tutma alanları oluşur. Bu alanların günlük olarak etkili bir şekilde temizlenmesi gerekir. Diş teli takılınca ne yenmez diye bakacak olursak lokum, sakız, jelibon gibi yapışkan şeylerden uzak durulmalıdır. Sert yiyecekler ufak parçalar halinde kesilip yenmelidir. Asitli içecekler içilmemelidir. Ayrıca çerez de yenmemelidir.

Diş tedavisinin süresi, ortodontist hekimin bilgisine, bakımına ve hastanın işbirliğine bağlıdır. Eğer bunlar mevcutsa, tedavi başarısı% 100'dür. Diş muayenesi sonunda, tellerin çıkarılmasından sonra dişlerin orijinal şekline dönmemesi için güçlendirme cihazlarının uygulanması mümkündür.

Ortodontik tedaviyi görmek ilginç bir histolojidir. İlk aşamada maşa takıldığında, tüm dillerde aynı anda kuvvet hissedilir. Yemek yerken hafif ağrı olabilmektedir Parantezlere alışana kadar yanaklarda da olabilir. Ancak bütün bunların hepsi geçicidir. Bir süre sonra dişler bu duruma alışacaktır. Yanaklar parantezlerin varlığına alıştıkça ağzınızda parantez yokmuş gibi hissedersiniz. Yeni diş teli taktıranlar tedavi tamamlandıktan sonra, istediklerini görüntüye kavuşacaklarını unutmamalıdır.

  • diş teli
  • diş teli ne işe yarar
  • görünmeyen diş teli
  • diş teli nasıl takılır
  • diş telleri acıtır mı
  • evde diş teli yapımı
  • diş teli ne kadar süre takılır
  • diş teli kaç yaşında takılır
  • diş teli fiyatları
  • diş teli takılınca ne yenmez
Yorumlar
Duygu bircan Dişlerime tel taktırmak istiyorum çok acır mı? fiyatları aslında normal çok pahalı değil ama tedavi ne kadar sürer? Teller dişimde ne kadar süre kalır? cevapla
Aynur Baş Ben küçükken taktırmıştık ve 1.5 sene gibi bir süre kalmıştı. Şuan çok memnunum herhangi bir sorunum yok dişlerim gayet düzgün. Biraz zahmetli bişey olsa da sonrası gerçekten güzel. cevapla
Çisem Yılmaz Diş teli kaç yıl takılı kalabilir? Bide ileri yaşlarda takıldığın etki etmez çok diyorlar bu doğru mu? Yaşım 18 geç mi kaldım acaba? cevapla
yorum yaz
Bel Korsesi Beli İnceltir mi?