Sağlık 12 Mayıs 2024 - 16:44:13

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Çözülür? Ne Kadar Dayanır? Nasıl Taşınır?

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Çözülür? Ne Kadar Dayanır? Nasıl Taşınır?

Dondurulmuş anne sütü; farklı birtakım nedenlerden ötürü bebeklerinden ayrı kalması durumunda, bebeğin sağlıklı beslenmesi için gerekli olan bir şeydir. Özellikle çalışan anneler bu yöntem sayesinde bebeklerin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlarlar. Dondurulmuş anne sütü nasıl çözülür ve ne kadar dayanır sorularına yanıt bulabileceğiniz bu yazımızda aynı zamanda nasıl taşınır onu da öğrenebilirsiniz.

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Çözülür?

Daha önceden sağılmış ve dondurulmuş anne sütünün ısıtılması çözülmesi için etkili bir yöntemdir. Bir kaseyi ılık ya da sıcak su ile doldurunuz. İçerisinde donmuş halde bulunan süt olan şişyi ya da poşeti koyunuz. Anne sütünün ılık hale gelmesi için asla ateş üzerine koymayınız ve kaynatmayınız. Kaynatma sonrasında sütün içerisinde yer alan bileşenler zarar görür ve besleyiciliği azalır.

Donmuş anne sütü çözünürken üzerinde kaymak ve süt katmanları olabilir. Sütün ısınması sırasında karıştırınız ve ısınmanın homojen yani eşit şekilde olması sağlanmalıdır. Hafif karıştırma ile sütün kaymağı da dağılacaktır. Bu süreçte sütü hızlı bir şekilde çalkalamayınız. Bu sütün içerisinde yer alan canlı bileşenlere zarar verir. Bununla birlikte anne sütünü ısıtmak için mikrodalga kullanmayınız.

Dondurulmuş Anne Sütü Ne Kadar Dayanır?

Öncesinde dondurulmuş anne sütü ne kadar sürede tüketilmeli buzdolabında yaklaşık olarak 24 saat kadar korunabilmektedir. Dondurulmuş anne sütü konusunda dikkat edilmesi gerek en önemli husus, çözülme işlemi sonrasında tekrardan dondurulmamasıdır. Temiz bir kapta ve ağzı kapalı olarak saklanması gereken anne sütü oda sıcaklığında 6 saat kadar bozulmadan durabilmektedir. Eğer portatif dolaplarda ya da anne sütü saklama çantalarında tutulacaksa yeterince buz olması gerekmektedir. 24 saat sonrasında eğer içerisinde hiç buz yoksa ve sütün bulunduğu kap serinliğini yitirmişse eğer bu süt kullanılmamalıdır. Çünkü buzların ne zaman eridiğini bilmediğiniz için süt bozulmuş olabilir. Buzdolabında yaklaşık olarak 4 gün boyunca tazeliğini koruyan bu süt, 5. günde bakteri oluşumuna sebep olur. 5 günden fazla duran süt çocuğa asla verilmemelidir. -10 derecede 2 hafta saklanabilir. -16 derecede ise 3-4 ay bakteri oluşmadan saklanabilir. Fakat sütün kalitesi bakımından taze tüketilmesi ve çok bekletilmemesi gerekir.

Dondurulmuş Anne Sütü Nasıl Taşınır?

Eğer ki sütünüzü sağıp çocuğunuzda daha sonra vermek istiyorsanız ya da bir yere gitmeniz gerekiyorsa bu sütün taşınması için şişe ya da süt poşetlerinde saklamanız gerekmektedir. Sağdığınız zaman üzerine tarih yazınız. Bu şekilde hangisinin daha taze olduğunu bilmeniz mümkün olur. Termal çantada 24 saat saklayabilir ve taşıyabilirsiniz. Fakat sağdıktan sonra hemen bu çantaya koymanız gerekir. İlk sağılan süt ile ikinci sağılan süt aynı zamanda birleştirilmemelidir. Aynı ısıya gelene kadar ayrı yerlerde durmalı ısılar eşitlendiğinde birleştirilebilir. Eğer termal çantanız yoksa, içerisinde buz küpü bulunan çantalara koyunuz.

Dondurulmuş Anne Sütünün Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Eğer sağmış olduğunuz sütün bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız, koklamak yeterli olacaktır. Hazır sütler gibi aynı şekilde keskin bir koku meydana getirmektedir. Süt çözündüğünde metalimsi ya da sabunumsu bir koku meydana gelebilir. Bu sütün bozulduğunu göstermez. Fakat bu tat değişikliği ve koku bebeğin sütü içmemesine neden olabilir. Memedeki süt bozulur mu diye soracak olursanız, bu söz konusu değildir. Sabah işe gidip akşam geldiğinize bebeğinizi emzirirseniz bebeğinize bozuk süt vermiş olmazsınız.

  • dondurulmuş anne sütü
  • dondurulmuş anne sütü nasıl çözülür
  • dondurulmuş anne sütünün ısıtılması
  • dondurulmuş anne sütü ne kadar dayanır
  • dondurulmuş anne sütü ne kadar sürede tüketilmeli
  • dondurulmuş anne sütü nasıl taşınır
  • dondurulmuş anne sütünün bozulduğu nasıl anlaşılır
  • memedeki süt bozulur mu
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Konjonktivit Nedir? Ne İyi Gelir? Nedenleri Nelerdir?