Sağlık 01 Nisan 2021 - 06:50:01

Hamilelikte Düşük Yapma Belirtileri ve Sebepleri Nelerdir?

Hamilelikte Düşük Yapma Belirtileri ve Sebepleri Nelerdir?

Hamilelikte düşük yapma; 24. haftadan önce fetüs ya da embriyonun rahimden çıkmasıyla meydana gelmektedir.

Hamilelikte Düşük Yapma Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte düşük yapma durumu genellikle 3,5 ay öncesinde görülen bir durumdur. İl üç ayda gerçekleşmesi durumuna erken düşük adı verilmektedir. Üç ayda sonra görülebilen düşükler de geç düşük olarak bilinmektedir ve rahimle alakalı hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Gebelikte düşük belirtileri arasında en bilineni vajinal akıntıda ve kanamada artış görülmesidir. Adet kanamasından farklı olarak kahverengi bir kanama varsa ve ağrı hissediliyorsa düşük riski bulunmaktadır. Kanamanın dışında vajinadan gelen şiddetli sıvı da düşük habercisi olabilmektedir. Uzmanlar şiddetli bel ve sırt ağrılarının da düşük belirtisi olabileceği konusunda uyarmaktadır.

Hamilelikte Düşük Yapma Sebepleri Nelerdir?

Uzmanlar, hamileliğin ilk 3 ayında görülen düşüğün genetik sebeplerden kaynaklandığını ifade etmektedir. İleri yaşlarda hamile kalan kadınların düşük riskinin genç kadınlara kıyasla daha fazla olduğu da bilinmektedir. Ailede genetik bir rahatsızlık bulunuyorsa, hamile olan anne adayları da taşıyıcı konumda olmaktadır ve risk taşımaktadır. Rahimin şeklinin bozuk ve dar olması gibi sorunlar da düşük tehlikesini artıran sorunlar arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra rahim ağzının ne kadar açık olduğu da sağlıklı bir gebelik için büyük önem taşımaktadır. Normalden fazla açık olan rahimlerde bebek tutunamaz ve düşük meydana gelir. Bu gibi sorunları bulunan kadınların hamilelik sürecinde doktor kontrolü altında hareket etmeleri oldukça önemlidir.

Hamilelikte Düşük Riski Ne Zaman Ortadan Kalkar?

Düşük riski bulunan anne adayların, düzenli olarak aksamaya uğramadan doktor kontrolünde olmaları gerekmektedir. Mümkün mertebe her hafta doktora gitmesi gereken anne adayları, bebeğin kalp atışlarını düzenli olarak takip etmelidir. Uzmanlar düşük tehlikesi olan kadınların rahim ağzı açıklığını kontrol etmektedir. Hamilelikte ilk 3 ay başarılı bir şekilde atlatıldığında hamilelik riski de ortadan kalkmış olmaktadır. Fakat bu durum kontrollerin ihmal edilmesi anlamını taşımamalıdır. İstisna da olsa kadınlarda geç düşük de yaşanabilmektedir. Bu sebeple kadınlar her zaman dikkatli olmalı ve bebeğinin karınlarındaki hareketlerini iyice gözlemlemelidir.

Düşük Yapma Riskini Artıran Yiyecekler Nelerdir?

Hamilelik sürecinde annenin yapacağı hareketlerden, yiyeceği besinlere kadar her şey büyük önem taşımaktadır. Düşük riskini artırmamak için anne adayları ani hareketlerden kaçınmalı, bünyelerine zarar verecek besinlerden uzak durmalıdır. Uzmanlar hamilelik sürecinde baharat tüketimlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunmaktadır. Hamilelik sürecinde rahmin uyarılmasına neden olabilen bazı bitkiler bulunmaktadır. Bunlar; ökse otu, meyan kökü, adaçayı, pelin otu, yarpuz ve rezene gibi bitkilerdir. Bu bitkiler rahmin uyarılmasını sağladığı için erken doğuma ve düşüğe sebep olabilmektedir. Uzmanlar rahmin kasılmasına neden olacak besinlerden uzak durulması konusunda anne adaylarını uyarmaktadır. Hamilelikte düşük yapma ihtimali sağlıklı beslenme ve ani hareketlerden kaçınma sonucunda azalmaktadır.

  • hamilelikte düşük yapma
  • hamilelikte düşük yapma ihtimali
  • hamilelikte düşük yapma riski
  • hamilelikte düşük yapma nedir
  • hamilelikte düşük yapma sebepleri
  • gebelikte düşük belirtileri
Yorumlar
Saadet Çetin Tam olarak 3 aylık hamileyim. Doktor düşük riskimin olduğunu belirtti o yüzden çok dikkat ediyorum. Gebelikte düşük belirtileri görüldüğünde engellemek için neler yapmak gerekir. Ben sürekli istirahat ediyorum. Bu süreç ne kadar daha sürecek bilmiyorum. Sebepleri hakkında da hiçbir bilgim yok. cevapla
yorum yaz
Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Gider?