Sağlık 26 Haziran 2021 - 18:07:43

Karbonatın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Karbonatın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Karbonat; zengin mineraller içeren, karbonat taşı oksijenleri içeren, karbon asit maddesinin bir çeşidi olan doğal besinler arasında yer alan bir maddedir.

Karbonatın Faydaları Nelerdir? Neye Yarar?

Çok eski zamanlarda Antik çağlarda keşfedilen ve pek çok uygarlık tarafından kullanılan karbonat, alternatif tıp için vazgeçilmez bir madde olmuştur. Kozmetik ve temizlik ürünlerinin ana maddesi olarak nitelendirilen karbonat yüksek oranda anti mikrobiyal özellik sağlamaktadır. Gerek sağlık gerekse temizlik alanında pek çok alanda aktif olarak tüketilmektedir. Günümüzde de aynı şekilde bu devam etmektedir. Vücudun PH değerinin dengelenmesine yardımcı olan karbonat, çok eski zamanlarda beri doğal bir şifa kaynağı, ilaç olarak tüketilmektedir.

Karbonat daha çok üst solunum yollarındaki hastalıkların iyileştirilmesi için tercih edilse de aynı zamanda aça ve cilde de faydaları bulunmaktadır. Örneğin limon ile karıştırılıp dişlerin beyazlamasın için kullanımı sağlanabilmektedir. Genel olarak karbonatın içerisine su eklenerek ya da bir besin eşliğinde tüketilmesi önerilmektedir. Uzmanlarda diğer türlü tüketilmemesinden bahsetmektedir. Ayrıca kullanım alanına göre kullanım şekli de değişmektedir.

Vücutta ateşin yükselmesi gibi bir durumda karbonatlı suyun koltuk altı ve alın gibi bölgelere koyulması vücut sıcaklığının dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Hazımsızlık gibi problemlere sahip olan kişiler gaz sıkışması gibi problemlerin engellenmesi, sindirim sisteminin düzenlenmesi gibi etkiler için karbonat, su ve bal karışımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca karbonat vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasını sağlayarak bağışıklığın güçlenmesine destek olmaktadır.

Karbonat Ne İşe Yarar?

Karbonatlı su, vücudun Ph dengesinin dengede kalmasına yardımcı olur. Vücudun asit dengesinin dengeli olması tüm organların daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Eğer ki PH dengesi tutarsız olursa vücutta birtakım komplikasyonlar meydana gelmektedir. Bir asit çeşidi olan karbonat su ile bir araya geldiği zaman PH dengesi yaratır. Böylece cilt sağlığı korunuz ve böbrek üstü bezlerin sağlıklı çalışması sağlanır.

Vücutta asidin ne fazla ne de az olmasını sağlayan karbonat hücre deformasyonunu engeller. Eğer vücutta asit fazla olursa ödem meydana gelir. Karbonatlı su aşırı olan asidin düşürülmesine yardımcı olur. Dengeleyici özelliği sayesinde kanser gibi hastalıkların önlenmesi için de etkilidir.

Vücutta birtakım hormonal nedenlere bağlı olarak koltuk altı ve ayak terlemesi meydana gelebilir. Bu durum kötü kokuların oluşmasına neden olur. Karbonatlı suyun içerisinde belli bir süre ayakları bekletmek kokunun giderilmesi ve cilt tahribatının önlenmesi gibi etkiler meydana getirmektedir. Bunların yanı sıra dişleri beyazlatmak ve siyah noktaların temizlenmesini sağlamak için de karbonat faydalı etkiler sunmaktadır.

Karbonatın Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Vücut için pek çok faydalı etkiyi sağlayan karbonat aşırı tüketildiği zaman yüksek miktarda tüketilmemelidir. Aksi durumda vücutta asit dengesini bozabilir. Mide bulantısı, kalp çarpıntısı, kan basıncının yükselmesi ve dehidrasyon gibi etkiler oluşturabilmektedir. Çocukların tüketmesi sakıncalı olabilirken, kronik rahatsızlığı olanların da tüketmesi zararlı olabilir. Karbonatın yan etkilerinden korunmak için dengeli tüketim sağlanması gerekmektedir.

Karbonat Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Ev temizliği için karbonat kullanımı oldukça etkilidir. Halılarda kötü koku oluşumunun engellenmesi için faydalıdır. Buzdolabı için uygulanması koku probleminin engellenmesine yardımcı olur. Tıkanmış lavaboların açılması için de etkilidir. Ayrıca cilt maskesi için karbonat maskesi yapılabilir. Özellikle sivilce problemi yaşayanlar için faydalıdır.

  • karbonatın faydaları
  • karbonat ne işe yarar
  • karbonatın zararları
  • karbonatın yan etkileri
  • karbonat kullanımı
  • karbonat nasıl kullanılır
  • karbonat maskesi
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Biberiye Suyu ile Zayıflama ve Zayıflayanlar