Sağlık 26 Mart 2021 - 11:40:17

Saç Bakım Yağı Nasıl Kullanılır? Önerileri Nelerdir?

Saç Bakım Yağı Nasıl Kullanılır? Önerileri Nelerdir?

Saçların canlanmasını ve güçlenmesini sağlayan saç bakım yağı; saçları aşırı sıcaktan ve dış etkenlerden korurken aynı zamanda kırılmasını önler. Saçların beslenmesini, vitamin ve mineral desteğinin sağlanmasına destek olan saç bakım yağları yıpranmış saçların onarılmasına destek olmaktadır.

Saç Bakım Yağı Nasıl Kullanılır?

Saçların daha parlak ve canlı gözükmesini sağlayan, onları kökten uca besleyen saç bakım yağları, nemlendirici etki sayesinde saçlardaki kırılma gibi etkilerin giderilmesini sağlamaktadır. Bu yağların kullanılması için herhangi bir yıpranmanın olması gerekmemektedir. Saçlarınızın güçlü kalması, gür ve canlı gözükmesi için bu yağları kullanmanız yerinde olacaktır. Fakat saç bakım yağları gelişigüzel bir şekilde değil birtakım detaylara dikkat edilerek kullanılması gerekmektedir. Saç bakım yağı hazırlama işlemi sağladıktan sonra saçlarınız henüz ıslakken bu yağı saçlarınıza güzelce yediriniz. Dilerseniz şampuan ya da nemlendirici ürünlerinin içerisine bunları ekleyebilirsiniz.

Saçların korunmasını sağlayan saç bakım yağı, saçların şekillendirilmesinden sonra kullanılabilir. Bu şekilde bukleler ya da saç tutamları daha parlak görünecektir. Soğuk havaya çıkmadan önce sürüldüğünde ise saçınızı rüzgarda korur. Denize ya da havuza girmeden önce sürerseniz klor ve tuzdan saçınızın korunmasını sağlayacaktır. Uyumadan önce saçlarınıza sürdüğünüzde saçlarınızdaki hasarın giderilmesini sağlamaktadır. Bir nohut büyüklüğünde avucunuza alıp saçlarınıza güzelce yediriniz. Eğer bitkisel yağları nemlendirmek için beslemek amacı ile sürüyorsanız saç bakım yağı kaç saat bekletilmeli diye merak ediyorsanız eğer 2 saat yeterli olacaktır.

Saç Bakım Yağı Önerileri

Saç Bakım Yağı Önerileri Nelerdir?

Saçların güçlendirilmesi için hazırlanmış olan yağlar hazır olarak bulunabileceği gibi en iyi saç bakım yağını kendinizde de yapabilirsiniz. Etkili bir saç bakım yağı karışımı yapmak için sizlere şu şekilde öneriler sunabiliriz:

Hindistan Cevizi Yağı: Sık kullanılan ve bakım yağları arasında en fazla tercih edilen bir yağ çeşididir. Saçları ısıya karşı koruyan bu yağ aynı zamanda saç tellerinin nemlenmesini de sağlamaktadır. Saçlarda yıpranma ve kırılma problemlerinin önüne geçmektedir. Buna ek olarak saç dökülmesi problemlerini de gidermektedir. Nem tutma özelliği bulunan bu yağ, uçucu değildir. İçeriğinde yer alan yağ asitleri sayesinde saça oldukça hızlı bir şekilde nüfuz etmektedir. Saç deriniz eğer ki kuru bir yapıya sahipse, bu yağ ile nemlendirebilirsiniz. Ayrıca eğer ki yağlı saçlara sahipseniz saç derinize sürmeyiniz. Saç bakım yağı ne işe yarar diye bakacak olursak bu bitkisel yağ sayesinde saçlarınızın onarılmasını ve yıpranmalara karşı korunmasını sağlayabilirsiniz.

Hint Yağı: Hint baklasından elde edilen, içerisinde bol miktarda E vitamini, mineral ve protein barındıran bu yağ, saçların büyüme hızına etki etmektedir. İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunan hint yağı, saçın daha yumuşak ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Kepek problemlerinin giderilmesini sağlayan bu doğal içerikli yağ aynı zamanda dökülme problemlerinin de önlenmesini sağlar. Kullanacağınız yağın soğuk sıkım olması önmelidir. Saçların kırılmasını ve uçlarındaki çatallaşmanın giderilmesini sağlayan bu bitkisel yağ kaç ve kirpik için de kullanılabilir.

Jojoba Yağı: Jojoba bitkisinden elde edilen ve kimyasal içeriği sayesinde saçta üretilen sebum yağına benzetilen bu doğal yağ, saçlara herhangi bir yan etkisi yoktur ve aynı zamanda derinlemesine bir nemlendirme etkisi meydane getirmektedir. Saç derisinde kuruluk ve kepek problemi varsa bu yağı kullanmayınız. Saçınıza yıkamadan önce sürünüz ve yaklaşık yarım saat bekletip sonrasında yıkayınız. Saçların yumuşamasını sağlayan bu doğal yağ evde saç bakım yağı olarak etkili bir alternatiftir.

Avokado Yağı: Kepek probleminin giderilmesi için etkili olan avokado yağı, kuru ve zarar gören saç tellerinin onarılmasına da destek olmaktadır. Saçta adeta koruyucu bir kalkan meydana getirmektedir. Eğer saçlarını çok kabarıyor ve dolaşıyorsa bu bitkisel yağdan destek alabilirsiniz. Saçlarınızı henüz taramadan önce birkaç damla sürerseniz eğer, onların zarar görmesini önleyebilirsiniz. Bu yağı ısıtıp ılık halde saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saçlarınızda birkaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Zeytinyağı: İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan zeytinyağı aynı zamanda saçlar için de oldukça etkilidir. Doğal saç bakım yağı olarak kullanabileceğiniz bu bitkisel içerik, saç tellerinin korunmasını sağlamaktadır. E vitamini açısından zengin olan bu yağ, güneş ışınlarına ve hava kirliliğine karşı kalkan etkisi meydana getirmektedir. Saçların ısıya karşı korunmasını sağlayan bu yağ, saça güzelce sürülüp 1 saat boyunca bekletilmelidir.

Argan Yağı: Fas'a özgü bir yağ olan ve Argan ağacının meyvelerinden elde edilen bu doğal yağ, saçların beslenmesi, canlanması için oldukça etkilidir. İçeriğinde yer alan E vitamini, ferulik asit, yağ asitleri sayesinde YV ışınlarına karşı savaşmaktadır. Saç foliküllerinin ve hücrelerinin zarar görmesini önlemektedir. Saçları nemlendirirken aynı zamanda ısıdan korunmasını da sağlamaktadır. Saçınıza sürüp 1 sata bekletip yıkayabilirsiniz. Ayrıca günlük olarak da kullanılabilir. Kabarna ve elektriklenen bir saçınız varsa günlük olarak sürdüğünüzde saçlarınızın daha iyi gözükmesini sağlayabilirsiniz. Elinize birkaç damla döküp sürebilirsiniz. En iyi durulanmayan saç bakım yağı olarak gösterebileceğimiz bu bitkisel yağı saç sağlığınız için kullanabilirsiniz.

Saç bakım yağı kullananlar saçlarının daha parlak ve canlı durmasını sağladıklarını belirtmektedir. Saçlarınızın daha hacimli ve gür gözükmesi için sizler de bitkisel saç bakım yağlarından yararlanabilirsiniz.

  • saç bakım yağı
  • saç bakım yağı nasıl kullanılır
  • saç bakım yağı hazırlama
  • saç bakım yağı kaç saat bekletilmeli
  • en iyi saç bakım yağı
  • saç bakım yağı karışımı yapmak
  • saç bakım yağı önerileri
  • saç bakım yağı ne işe yarar
  • evde saç bakım yağı
  • doğal saç bakım yağı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Kapari Nedir? Nasıl Yetişir? Nerede Bulunur? Nerelerde Kullanılır?