Diyet 13 Eylül 2021 - 19:57:32

Şeftali Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Yorumlar

Şeftali Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Yorumlar

Şeftali diyeti, zayıflamak, ideal kiloya ulaşmak isteyen kişilerin kullandığı diyet çeşitlerinden biridir.

Şeftali Diyeti Nedir? Zayıflatır mı?

Günümüz şartlarında birçok kadın zayıf kalmak ve istediği kıyafete girmek ister. Bu amaca hizmet eden diyet türleri bulunur. Son günlerde kullanımı artan şeftali diyeti bazı özellikleri ile göze çarpar. Diyetin esas besini şeftalidir. Yaz mevsiminde şeftali oldukça sık tüketilir. Şeftali sağlık anlamında önemli bir yere sahip olan meyvelerden bir tanesidir. Lif oranı çok fazla ve içeriğinde yüksek seviyede C, A vitaminleri bulundurmaktadır. Bu vitaminler şeftalinin vücutta antioksidan işlevi görmesini sağlar.

Şeftali Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Vücutta zarar gören hücreleri onarma özelliği vardır. Vücudun mikroplardan arınmasına da yardımcı olur. Faydalarını yeteri oranda kullanmak için gün içinde 2 tane şeftali tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kabuğu ile beraber tüketilmesi daha yararlı olduğu için her daim kabuğuyla tüketebilirsiniz. Kabuklardaki lif seviyesi fazladır. Sindirimi ciddi oranda kolaylaştırır ve yaşlılığa karşı mücadelecidir. Demir ve potasyum hücrelerin yenilenmesine yardım eder. Glisemik endeksinin düşük olmasından dolayı zayıflama üzerindeki etkisi fazladır. Bu durumdan dolayı meyve uzun süreler kişiyi tok tutabilmektedir. Zayıflamak için muazzam meyvelerden biri olduğu için tok tutma özelliğinde yararlanarak zayıflayabilirsiniz. Meyve hem sağlıklıdır hem de zayıflamaya yardım eder.

Şeftali Diyeti Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Tarifi

Şeftali diyeti yaparak zayıflayan kişiler olduğunu söylemek mümkündür. Tek dikkat edilmesi gereken etmen doktora sorulmasıdır. Doktora sormadan diyetin uygulanması yanlış ve sağlıksız etkenlerin oluşmasına yol açar. Diyetisyen onay verdiği taktirde uygulanmasında herhangi bir sakınca görülmez. Şeftali diyeti yapanlar sabah yarım yağlı 1 bardak süt içmektedir. Sütün içilmesinden bir süre sonra 4 tane zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 2 tane çavdar ekmeği, 1 tane haşlanmış yumurta tüketmektedirler. Bu liste her insanın vücut yapısına uygun değildir. Örnek olarak gösterilen liste diyetisyene sorulmadan asla uygulanmamalıdır. Kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıkılabilir. Egzersiz ve yürüyüş yapmak kilo vermenin neredeyse en önemi koşullarıdır. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeğinin arasında ara öğün vardır. Ara öğünde genellikle iki tane şeftali tüketilir. Öğle menüsünde ise sebze yemeği tüketilir. Sebze yemeğinin yanında iki dilim çavdar ekmeği, bir tas yoğurt, salata tüketilir. Akşam üstü ara öğününde de bir bardak kadar taze sıkılan şeftalinin suyu içilmektedir. Akşam öğününde balık, kırmızı et veya tavuk tüketilebilir. Bunun yanında aynı şekilde ekmek, salata tüketilebilir. Uyumadan birkaç saat önce şeftali yenilmektedir.

Şeftali Diyeti Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Faydaları veya özellikleri her insanın vücudu üzerinde aynı etkiyi yaratmaz. Bir kişinin vücudunda olumlu sonuçlar ortaya çıkarken diğerinde tehlikeli durumlar meydana gelebilmektedir. Bu yüzden asla tek başına yapılacak bir diyet türü değildir. Kişide herhangi bir rahatsızlık varsa diyetisyene sorulur. Diyet sürecinde yağlı, tuzlu, şekerli gıdaların aşırı oranda yenmemesi gerekir. Günlü su ihtiyacı düzenli karşılanmalıdır. Tok tutma özelliği olan şeftali diyeti hekim izninde uygulanabilmektedir.

  • şeftali diyeti
  • şeftali diyeti yapanlar
  • şeftali diyeti nasıl yapılır
  • şeftali diyeti yorumlar
Yorumlar
Emel Aydın Geçenlerde şeftali diyeti ile zayıflayanların yorumlarını okumuştum. Bu diyeti yapanların bazısı hemen zayıflamış bazısı ise çok fazla kilo veremedim diyor. Sanırım bünyeye göre değişiklik gösteriyor. Ben birkaç gün denemeyi düşünüyorum belki zayıflayabilirim. cevapla
yorum yaz
Islak ve Parlak Makyaj Tekniği, Malzemeleri