Sağlık 10 Haziran 2021 - 01:04:57

Sırt Tutulması Nedenleri Nedir? Tedavisi Nasıl Olur? Kaç Günde Geçer?

Sırt Tutulması Nedenleri Nedir? Tedavisi Nasıl Olur? Kaç Günde Geçer?

Çoğu insanın yaşadığı sırt tutulması, kasların görevlerini tamamlayamamasından kaynaklı olarak meydana gelen sağlık problemidir.

Sırt Tutulması Nedir? Nasıl Olur?

Sırtta meydana gelen bu rahatsızlık genel olarak kasların görevini tam anlamıyla yapamaması ile ilgilidir. Kaslarda çeşitli işlevsel bozukluklar meydana geldiği zaman sırt bölgesi tutulmaktadır. Tutulmalar bazı durum ve zamanlarda insanların hayatını sınırlandırdığı için yaşam kalitesini düşürmesi kaçınılmaz bir hale gelir. Tutulmalar genel itibari ile yoğun iş hayatı olan insanların hayatında görülmektedir. Özellikle beden gücü ile çalışan kişilerin yaşadığı yaygın sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkar.

Sırt Tutulmasının Nedenleri Nelerdir?

Stresli çalışmak ve yoğun iş hayatına sahip olmak gösterilen en yaygın nedenlerden biridir. Aşırı halde stresli olmak ve sinirli ruh hali sırt bölgesinin tutulmasına yol açar. Fiziksel görüntüden kaynaklı olarak vücudun duruş pozisyonu önem teşkil etmektedir. Duruş pozisyonunda bozukluğun olması tutulmaların nedeni olarak gösterilir. Devamlı olarak oturur pozisyonda çalışılması da nedenler arasında yer alır. Oturma sürecinde dik ve düz bir biçimde oturulması tavsiye edilmektedir. Aşağı kayar şekilde oturmak tutulmaya yol açmaktadır. Günümüz şartlarında insanların hayatına dahil olan iş hayatında masa başında oturma durumu vardır. Masa başında oturmak ve bilgisayar ile çalışmak bu süreç içinde eğilmeye yol açtığı için tutulmaların yaşanması oldukça normal bir durumdur. İnsanların yaşadığı çeşitli sorunlar sırt tutulmasına yol açmaktadır. Boyu bölgesinde meydana gelen ağrı veya bozukluklar bu sorunun nedenidir. Eklem bölgesinde oluşan iltihaplanma, hastalıklardan dolayı kemik erimesinin ortaya çıkması tutulma sebeplerindendir.

Sırt Tutulması Tedavisi Nasıl Olur? Kaç Günde Geçer?

Günümüz koşullarındaki insanlar bu problem karşısında bitkisel yolları kullanmaktadır. Pratik ve ulaşılabilir olan bitkisel yollar sürecin hafiflemesine yardım eder. Sıklıkla tercih edilen yöntemlerden ilki papatya ve çörek otudur. Bir tutam çörek otu alınır, havanda ezilir ve sonrasında papatyalar da havanın içerisine ilave edilir. Papatyanın karışıma eklenmesiyle dövme işlemi yapılır. Sonrasında elde edilen karışım sıcak ve nemli bezin içine koyularak rahatsızlık yaşanan alana uygulanmaktadır. Bu uygulama gün içinde iki kez tekrarlanabilir. Diğer bitkisel yöntem ise alkol, sirke, tuz kürüdür. Bir kaba bir tutam tuz, alkol ve sirke koyulur. Malzemeler karıştırılır ve karışım tutulmanın olduğu alana masaj aracılığı ile uygulanır. Bunun dışında acı biber ile rahatsızlığın giderilmesi mümkündür. İspirtoyla acı biber karıştırılır. Sonrasında karıştırılan karışım bölgeye masaj yardımı ile uygulanmaktadır. Tutulmanın şiddetli olması halinde bu karışımın 1 hafta boyunca sabah ve akşam uygulanabilir.

Sırt Tutulması Kimlerde Görülür?

Genel olarak hareketsiz yaşayan ve aynı şekilde oturmak zorunda kalan insanlarda görülmektedir. Masa başında çalışan, eğik bir şekilde oturan kişilerde tutulma problemi görülebilir. Oturma pozisyonunun dışında uzun süreler ayakta olan insanlarda da sırt tutulmasının yaygın olduğu ifade edilmektedir.

  • sırt tutulması
  • sırt tutulması nedir
  • sırt tutulmasının nedenleri
  • sırt tutulması tedavisi
Yorumlar
Ferhat Yıldız Sırt tutulmasına bitkisel çözüm önerileri nelerdir? Sırtıma kulunç girdi ve ağrısı o kadar çok ki bazen nefes alamama gibi sorun yaşıyorum. Bu nasıl geçer? Tutulmaları engellemek için ne yapmam gerekiyor? Hangi egzersizler işe yarıyor? cevapla
yorum yaz
Bebeklerde Balgam Nasıl Atılır? Bebeklerde Balgam Sökmenin Doğal Yolları