Sağlık 00 00 0000 - 00:00:00

Susuzluğu Gidermek İçin Ne Yapmalı? Susuzluk Hissi Nasıl Geçer?

Susuzluğu Gidermek İçin Ne Yapmalı? Susuzluk Hissi Nasıl Geçer?

Su insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu içeceklerden biridir. İnsan vücudunun büyük bir bölümünü oluşturan suyun günlük tüketim miktarının altına inilmemesi gerekir. Susuzluktan kaynaklı birçok hastalığın meydana gelmesi kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir.

Susuzluk Nedir? Neden Olur?

Uzun süre su tüketimi olmadığında kişi kendini halsiz hissetmektedir. Vücudun sıvı alımının düşmesi susuzluk olarak adlandırılır. Suyun insan sağlığı açısından büyük öneme sahip olması ve susuzluktan kaynaklı sağlık sorunlarının meydana gelmesine sebep olmaktadır. Yaz aylarında ve ramazan aylarında tutulan oruçtan dolayı susuzluğun giderilmesi gerekmektedir.

Susuzluğu Gidermek İçin Ne Yapmalı?

  • Vücut susuz kaldığında özellikle baş ağrısı ile karşı karşıya kalınmaktadır. Susuzluğun uzun süreden sonra giderilmesi için birden su tüketmek yerine ağır ağır suyun içilmesi gerekmektedir. Susuz kalan bir vücut tıpkı kurumuş toprak misali vücudun zarar görmesine neden olur.
  • Susuzluğu gidermek için ağır yemeklerden kaçınılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sebze ve meyvelerde yer alan suyunda vücuda alınması susuzluk hissinin oluşmasına engel olur. Su bakımından zengin olan karpuz, kavun, salatalık, portakal, mandalina gibi sebze ve meyvelerin tüketilmesi susuzluğun giderilmesine yardımcı olacaktır.
  • Susuzluğu gidermek için çeşitli bitkiler ile hazırlanan içeceklerde tüketilebilmektedir. Vişne şerbeti ve erik şerbeti gibi içecekler susuzluğun giderilmesi için en etkili içeceklerden biridir. Ayrıca süt ve ayran susuzluk için tercih edilen içecekler arasında yer alır.

Susuzluk Nelere Yol Açar?

Susuzluk insan vücudunun hem içten hem de dıştan zarar görmesine neden olur. Vücudun aşırı derecede su kaybetmesi iç organların temizlenmesine engel olarak kan akışının az olmasına sebep olabilmektedir. Kalp hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları, beyinsel fonksiyonların yerine getirilememesi, psikolojik rahatsızlıklar ve cilt sorunları gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olan susuzluk uzun vadede kişinin kalıcı sağlık sorunları yaşamasına neden olacaktır. Susuzluğun en önemli sonucu böbreklerin çalışmasına zarar vermesidir. Böbrek taşı ya da kum gibi sorunların böbrek içinde çok fazla çalışma olmadığından kaynaklandığı bilinmektedir. Böbrekler vücuttaki işlevini yerine getirebilmek için bol miktarda suya ihtiyaç duyarlar. Böbrekler düzenli çalışmadığında böbrek yetmezliğinden kaynaklı hastalıklar meydana gelerek böbreğin kaybedilmesine kadar neden olabilir.

Suyun Önemi Nedir? Ne Kadar Tüketilmeli?

Sağlıklı bir birey günlük olarak 2- 2, 5 litre su tüketmesi gerekmektedir. Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan suyun yeteri miktarda vücuda alınmaması kişiyi psikolojik olarak da etkileyebilmektedir. Su hayati önem taşıyan içeceklerden biridir. Beynin düzenli çalışmasını sağlayan su özellikle beynin büyük bir bölümünü kaplar. Beyinde meydana gelen birçok hastalık genel olarak beynin susuz kalmasından kaynaklanabilmektedir. Cilt sağlığı için de önemli olan su özellikle cildin nemlenmesi için gereklidir. Kuruyan ciltte çeşitli deri hastalıkları meydana gelebilir. Ramazanda oruç tutan kişilerinde gün boyu susuz kalmaması için mutlaka iftar ile sahur arasında bol miktarda su tüketmesi tavsiye edilir.

  • susuzluk
  • susuzluk nedir
  • susuzluk gidermek
Yorumlar
Gamze Seçkin Ramazanda susuzluğu gidermek için ne yemeliyiz sahurda? Oruç tutarken çok susuyorum. Bu beni çok fazla zorluyor. Susuzluğu gidermenin yolu nedir? Sahurda çok su içmek bu konuda işe yarar mı? cevapla
yorum yaz
Nemfomani Hastalığı Nedir? Tedavisi Nasıl Olur?