Sağlık 23 Kasım 2021 - 07:39:38

Üşütme Belirtileri ve Tedavisi

Üşütme Belirtileri ve Tedavisi

Çoğunlukla kış aylarında meydana gelen üşütme, önlem alınmadığında bronşit ya da zatürreye dönüştürebilmektedir.

Üşütme Nasıl ve Neden Olur?

İnsan vücudu oldukça hassas yapıya sahip olmasına rağmen kendi kendini iyileştirme etkisine de sahiptir. Soğuk algınlığı illa soğuk hava olmasına gerek yoktur. Çok fazla soğuk içecek içmek, terleyerek terin kuruması, cereyanda kalmak ve uzun süre soğuk ortamda durmakta bu duruma sebep olabilmektedir.

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir?

Sağlıklı bir birey zinde bir vücuda sahiptir. Fakat üşütme gibi rahatsızlıklarda genellikle halsizlik başlangıç olarak görülebilir. Halsizlik, yorgunluk hissi, üşüme, burun akıntısı, baş ağrısı ve hafif ateş belirtiler arasında yer almaktadır. Üşüten bir bireyin öncelikle midesinin de rahatsız olmasından dolayı yeme isteğinin de kesildiği görülmektedir. Kış aylarında sıkça görülen bu rahatsızlık tedavi edilmediğinde ciğerler enfeksiyona kadar ilerlemektedir. Bunun yanı sıra öksürük devamlı hale gelebilmektedir. Vücut halsizliği ve baş ağrısının çok fazla olmasından dolayı kişi kendini huzursuz hissedebilmektedir. Bu durumda sıcak içeceklerin tüketilmesi hastalığın ilerlemesine engel olabilmektedir.

Soğuk Algınlığı Nasıl Anlaşılır?

Bu hastalık diğer adı ile soğuk algınlığı olarak da bilinmektedir. Özellikle burun akıntısı sonrası burnun tıkanması nefes alıp vermeyi zorlaştıracaktır. Gece çok fazla ateş durumu meydana gelebilmektedir. Hafif ateş ile başlayan bu durum ilerleme olduğunda ateşin şiddetlenmesi söz konusu olacaktır. Ateş ile beraber kusma ya da baş ağrısı oldukça fazla olacaktır. Üşütme belirtileri arasında en çok bilinen belirti ise nefes alıp verilirken ciğerlerin hırıltı yapmasıdır. Öksürük ile beraber ciğerler vücutta görevinin yarısını yerine getirecektir. Bu yüzden üşüttükten sonra kişinin mutlaka doktor kontrolünden geçerek tedaviye başlaması gerekir.

Üşütme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Soğuk algınlığı olan kişilerde halsizlik hissinin ortadan kaldırılması için yüksek miktarda C vitaminine ihtiyacı bulunmaktadır. Üşüten bir bireyin vücut ısısını sabit tutması gerekir. Aksi halde ateşlenmeler sık sık olabilir. Çok sık üşüten bir bireyin mutlak sıcak içecekleri tüketmesi gerekirken hastalık halinde vücudun direncini güçlendirici içecekler tercih edilmelidir. Üşütme insanın keyfinin de kaçmasına sebep olur. Bu yüzden beslenme konusunda özen gösterilmesi gerekmektedir. Mutlaka sıcak yemeklerin tüketilmesi gerekir. Bol bol vitaminli gıdalar tüketilerek kişinin kısa sürede kendini toparlanması sağlanmalıdır. Soğuk algınlığında ilerleyen bir durum var ise ciğerlerin de üşütmüş olması hastanın ciddi sıkıntı yaşamasına sebep olabilir. Bu yüzden doktor kontrolü sonrasında antibiyotik kullanımı söz konusu olmaktadır. Yüksek ateş durumu ise hastanın çok fazla sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır.

Bitki Çayları Soğuk Algınlığına İyi Gelir mi?

Bitki çayları hastanın kendini bedenen daha rahat hissetmesini sağlayabilir. Ihlamur, adaçayı ve karışık bitki çayları hastalığın ilerlemesine de engel olabilmektedir. Daha sağlıklı olabilmek adına kişinin bol miktarda vitaminli içecekleri tercih etmesi gerekebilir. Üşütme başlangıçta kolay iyileşebilen bir hastalık olarak görülse de tedavi imkanı olmaz ise kişinin ciddi hastalıklar yaşamasına yol açabilir. Hasta iken daha sıkı giyinmeye de özen gösterilmesi gerekmektedir.

  • üşütme
  • üşütme belirtileri
  • üşütme tedavisi
  • soğuk algınlığı
Yorumlar
Yonca Güzel Üşütme kalp çarpıntısı yapar mı? Soğuk algınlığı sonrası gaz sancısı ve sırt ağrısı kalbimde çarpıntı yapıyor. Üşütmeye iyi gelen şeyler nelerdir? Nasıl anlaşılır? Nasıl tedavi edilir? Genelde kış aylarında üşütüyorum. önlemek için ne yapmalıyım? cevapla
Hülya Yılmaz Soğuk algınlığı ve üşütmeyi geçirmek için bitki çayları gerçekten işe yarıyor mu? Ben genelde ilaç kullanıyorum diğer türlü geçmesi uzun sürer diye düşünüyorum. Zaten üşütme sonrası grip oluyor. Onun geçmesi uzun sürüyor hele ki öksürük varsa bide. cevapla
yorum yaz
Gırtlak Kanseri Belirtileri Nelerdir? Evreleri ve Tedavisi