Sağlık 25 Haziran 2024 - 13:45:27

Akciğer Enfeksiyonu Tedavisi Ne Kadar Sürer? Bulaşır mı?

Akciğer Enfeksiyonu Tedavisi Ne Kadar Sürer? Bulaşır mı?

Solunumu zorlaştıran bir hastalık olan akciğer enfeksiyonu, gerekli tedavilerin yapılması halinde bile tekrarlama endişesi yaratan ve birçok kişi tarafından bulaşıcı olup olmadığı araştırılan bir rahatsızlıktır.

Akciğer Enfeksiyonunun Nedenleri Nelerdir?

Yaşlılarda daha sık karşılaşılsa bile hemen her yaş grubunda meydana gelen akciğer enfeksiyonu akciğerlerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Kişinin solunumu güçleştiren ve sürekli olarak hırıltının meydana gelmesi hastalığın ilerlemesine de sebep olabilmektedir. Bu hastalık akut ve kronik olarak ikiye ayrılır. Her iki akciğer enfeksiyonunda da farklı nedenler hastalığa sebep olmaktadır. Akut enfeksiyonu 1 ila 6 hafta arasında sürmektedir. Kronik enfeksiyonu ise 6 haftadan daha uzun süren hastalıklardan biridir. Bu rahatsızlığın nedenleri arasında aile geçmişi de büyük rol oynamaktadır. Her yaş grubunda görülen bu hastalık soğuk hava, bağışıklık sistemi ve çevresel faktörler ile meydana gelebilmektedir. Ateş ve kusma ile başlayan bu hastalık çocuklarda ateşe bağlı olarak travmaya sebep olabilmektedir.

Akciğer Enfeksiyonu Teşhisi Nasıl Olur? Bulaşır mı?

Bu hastalığın teşhisi edilmesi hastalığın ilerlemesine de engel olur. Çoğu hasta ateş ve üşüme ile şikayet ederek daha sonraki aşamalarda nefes alma zorluğu çektiğini dile getirmektedir. Enfeksiyonun iltihaptan dolayı ilerlemesi kısa sürede durumun daha da ciddi bir hal almasına sebep olur. Tedavinin bir an önce başlanılarak enfeksiyonun kontrol altında tutulması gerekmektedir. Akciğer enfeksiyonu bulaşır mı konusu araştırıldığında bu durumun riski az olsa da ailesel faktörler bu hatsalıkta oldukça etkili olduğu ortaya çıkmaktadır. Durumun bir an önce tedaviye başlanılarak hastanın rahatlaması gerekmektedir. Bazı durumlarda solunum cihazına ve temiz havaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Akciğer Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Olur?

Yaşlı bireylerde soğuk hava ve bağışıklık sisteminden dolayı sıkça karşılaşılan bu hastalık ilerlemiş durumlarda hayati risk taşımaktadır. Çocuklarda ateş ile beraber riskli olan akciğer enfeksiyonu tedavisi acil bir şekilde kontrol altına alınarak gerçekleşmelidir. Kişinin yaşam koşulları göz önünde bulundurularak tedavi uzun bir süre devam ettirilebilmektedir. Bu durumda antibiyotik kullanılarak enfeksiyonun tamamen ortadan kaldırılması amaçlanır. Doktor kontrolü sonrasında enfeksiyonun bir an önce vücuttan atılması gerekmektedir. İğne ya da ilaçlar ile hastalık kontrol altına alınıp düzenli olarak ilaç alımları yapılmalıdır. Bunun yanı sıra gerekli görülen durumlarda hasta hastanede yatış gerçekleşmektedir.

Akciğer Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Akciğer enfeksiyonu ile ateşin artması kişinin hayati öneminin olduğunu gösterir. Bu hastalığa tekrarlayabilen ve enfeksiyona sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılmaması kişinin tekrar enfeksiyon karşı karşıya kalmasına sebep olacaktır. Enfeksiyonda antibiyotik kullanımı doktor kontrolü altında olduğu için gerekli tüm müdahale ve ilaç tedavisinin devamı doktorun tedavi yöntemine bağlıdır. Doktorun vermiş olduğu ilaçlar dışında herhangi bir ilaç kullanımı ya da farklı tedavi yöntemi denenmemelidir. Kişinin kısa sürede sağlığına kavuşması için gerekli tüm tedavi yöntemi doktor kararı ile verilmelidir.

  • akciğer enfeksiyonu
  • akciğer enfeksiyonu nedenleri
  • akciğer enfeksiyonu bulaşır mı
  • akciğer enfeksiyonu tedavisi
Yorumlar
Çağla Toksöz Akciğer enfeksiyonunda ağızdan kan gelmesi bir belirti midir? Röntgen sonuçlarında hastalığın teşhisi konulabilir mi? Ben son zamanlarda sanki bu hastalığın belirtilerini yaşıyor gibiyim. Sigara çok içiyorum ona bağlıyorum ama bilemem tabi. cevapla
Öykü Ateş Akciğer enfeksiyonu tehlikeli bir rahatsızlık diye biliyorum. Bulaşıyor mu ve nasıl bulaşıyor nelere dikkat edilmesi gerekiyor onu öğrenmek istiyorum. Bu tarz bir durumda nasıl beslenmek gerekiyor? Nelere dikkat edilmeli? cevapla
yorum yaz
Meyan Kökünün Faydaları ve Zararları