Sağlık 30 Temmuz 2021 - 17:40:17

Aşırı Halsizlik Neyin Belirtisidir? Nasıl Giderilir?

Aşırı Halsizlik Neyin Belirtisidir? Nasıl Giderilir?

Aşırı halsizlik; pek çok nedene bağlı olarak gelişen, kansızlık, tiroid bezlerinin az çalışması ya da metabolizmanın çalışma sisteminde meydana gelen birtakım bozukluklar nedeni ile meydana gelen bir durumdur.

Aşırı Halsizlik Neyin Belirtisidir?

Vücutta meydana gelen bitkinlik ve yorgunluk şeklinde tanımlayabileceğimiz aşırı halsizlik durumu, kişinin vücudunun belli bir bölümünü hareket ettirememesi gibi durumlar ile kendini gösteren ve genel olarak bir rahatsızlığın belirtisi şeklinde tanımlanan durumdur. Vücutta belirli kasların ya da tüm kasların belli bir sebebe bağlı olarak hareket ettirilememesi, enerji eksikliğinin oluşması şeklinde ifade edilebilmektedir.

Halsizlik bazı kişilerde bacak ve kolları hareket ettiremeyerek şekilde bitkinlik yaşanması şeklinde görülürken, bazılarında ise enfeksiyonel bir rahatsızlık nedeniyle tüm vücudun hareket ettirilememesi şeklinde tanımlanır. Geçici olabilen halsizlik bazı durumla kronik ve sürekli hale gelir. Bu durumda ise günlük hayatı büyük ölçüde etkiler.

Genel olarak aşırı halsizlik nedenlerine baktığımızda bazı hastalıkların meydana gelmesi sonucunda oluştuğunu görmekteyiz. Kansızlık, tiroid bezlerinin eksik çalışması, grip, depresyon ve stres, diyabet, uykusuzluk, kalp yetmezliği, B12 eksikliği, birtakım kas hastalıkları, kanser nedeniyle görülen kemoterapi, anksiyete gibi hastalıklar için kullanılan ilaçlar, sağlıksız ve yanlış beslenme belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Bunların yanı sıra, kanser, inme, sinir ve kas yaralanmaları, kalp krizi gibi rahatsızlıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

Aşırı Halsizlik Nasıl Giderilir?

Günlük hayatta enerjimizin düşük olmasına sebebiyet veren halsizlik genel olarak nedenine bağlı bir şekilde tedavi ile giderilmektedir. Halsizliği gidermek için, öncelikle nedeninin belirlenmesi ve bunun giderilmesi gerekmektedir. Örneğin; dehidrasyon yani susuzluk halsizlik meydana getiren en önemli etkenlerden biridir. Sıvı alımının arttırılması halsizliğin giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Eğer susuzluk ileri seviyede ise hastanede tedavi edilmelidir.

Halsizlik geçici olarak da meydana gelebilmektedir. Mevsim geçişleri, yetersiz uyku, birtakım geçici ruhsal sıkıntılar da aynı şekilde kişinin hayat enerjisini azaltabilir ve halsizlik meydana getirebilir. Bu tarz durumlarda halsizlik kendiliğinden geçmektedir. Fakat bir hastalığa bağlı olarak yaşanıyorsa öncelikle hastalık için gerekli tedavinin uygulanmaya başlaması gerekmektedir.

Sürekli Yorgun Hissediyorum Ne Yapmalıyım?

Gün içerisinde sürekli yorgunluk hissediyorsanız uzmanların bazı önerilerini uygulayabilirsiniz. Öncelikle halsiz olduğunuz için egzersiz yapmayı bırakmayınız. Egzersiz yapmak metabolizma hızını arttırır ve halsizliği önler. Eğer vücutta demir eksikliği varsa bu güçsüz ve halsiz kalmaya sebep verir. Bu nedenle yeterli oranda demir alımı sağlayınız. Ayrıca kahvaltıyı atlamayınız. Gün boyu enerjik kalmayı kahvaltı kesinlikle dengeli ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

Kronik Halsizlik Nasıl Geçer?

Kişinin kendini sürekli halsiz ve yorgun hissetmesi bu durumun kronik hale gelmesini ifade etmektedir. Eğer ki kronik halsizlik gibi bir durum söz konusu ise mutlaka uzman bir doktora gidiniz. Vitamin eksikliği, yetersiz uyumak ve düzensiz beslenmek bu durumun en önemli belirtileri arasında yer almaktadır. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye özen gösteriniz.

  • aşırı halsizlik
  • aşırı halsizlik neyin belirtisidir
  • aşırı halsizlik nedenleri
  • aşırı halsizlik nasıl giderilir
  • halsizliği gidermek
  • sürekli yorgun hissediyorum
  • sürekli yorgunluk
  • kronik halsizlik
  • kronik halsizlik nasıl geçer
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Şeker Ameliyatı Nedir? Sonrasında Beslenme Nasıl Olur? Olanlar, Riskleri ve Yorumları