Sağlık 30 Temmuz 2021 - 05:50:12

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir? Kesin Çözüm Nedir?

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir? Kesin Çözüm Nedir?

Emzirme döneminde göğüs ucu, bebeğin yanlış tutulması ve bebeğin sadece göğüs ucunu ağzına alarak süt emmesi gibi durumlara bağlı olarak yara ve çatlak gibi etkilere maruz kalır.

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarası Neden Olur?

Genel olarak kadınların vücudundaki en hassas organ göğüs ucudur. Oldukça hassas olan bu bölge genel olarak emzirme döneminde çatlayarak yara olabilmektedir. Emzirme dönemi her anne için özeldir. Çünkü bebekleri ile bu süre içerisinde ayrı bir bağ kurulmaktadır. Uzmanlar özellikle çocukların 6 aya kadar anne sütü ile beslenmesini önermektedir. Bu bağışıklık sisteminin güçlenmesi için oldukça önemlidir. Fakat bu süreç dahil olmak üzere bebeğin emdiği zaman içerisinde pek çok kadının şikayeti göğüs ucunda yara oluşmasıdır. Genel olarak bu durumu hemen her kadın yaşamaktadır.

Emzirme döneminde göğüs ucunda yara oluşması en rahatsız edici durumlardan biridir. Göğüs ucunda meydana gelen yaralar için önlem alınmadığı zaman mastit gibi farklı birtakım rahatsızlıkların meydana gelmesi de olağandır. Emzirme döneminde göğüs ucunda yara meydana gelmemesi için öncelikle bebeğin doğru pozisyonda tutulması gerekmektedir. Bebekler doğuştan itibaren her ne kadar emme içgüdüsü ile dünyaya gelse de bununla birlikte memeyi doğru bir şekilde ağzına alamadıkları zaman çok göğüs ucunun zarar görmesi gibi durumlar meydana gelebilir. Bebek yanlış bir şekilde emdiğinde her emme sırasında göğüs ucu daha çok yara olur. Zaman içerisinde kanamaya başlar ve acır. Bu durum hem bebeğin yeterli şekilde emmesini engeller hem de annenin acı ve sızı hissetmesine neden olur.

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir?

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi için emzirmek oldukça önemli ve sağlıklıdır. Sadece bebeğin değil annenin sağlığı için de emzirmek oldukça önemlidir. Eğer ki göğüs ucunda yara meydana geliyorsa birtakım önleyici tedbirler alabilirsiniz. Göğüs ucunda ilk belirtiler ortaya çıktığı zaman önlem alırsanız yara ve iltihaplanma gibi durumları önleyebilirsiniz. Bebeğinizi emzirdikten sonra göğüs ucunuza ılık kompres uygulayınız. Sıcak su uygulaması tahriş edici olabileceği için ılık daha faydalı olacaktır.

Emzirirken göğüs ucunun yara olmaması için nemli bırakılmaması gerekmektedir. Göğüs pedleri ile göğüsten gelen süt sızıntıları engellenir. Nemli kalan göğüs ucunda mantar gibi enfeksiyonlar meydana gelir ve bu durum yara oluşumuna neden olur. Göğüs ucunun doğal bir şekilde nemlenmesini sağlamak amacıyla bazı kremleri uygulayabilirsiniz. Ayrıca ayva çekirdeği jeli gibi doğal uygulamalar da vardır. Ayvanın çekirdeklerini 1 gün boyunca dua bekletip sonrasında bu sıvıyı göğüs ucunuza sürebilirsiniz.

Göğüs Ucu Yarasına Kesin Çözüm Nedir?

Göğüs ucunda meydana gelebilecek yaraları önlemek için gebeliğin 8. ayından itibaren her banyodan sonra göğüs ucuna zeytinyağı içeren kremler kullanılması faydalı olacaktır. Bu şekilde yara ve ağrı oluşumu önlenebilir. Bebeğinizi emzirdikten sonra kendi sütünüzü göğüs ucunuza 1-2 damla sıkıp etrafına yayıp kurumasını bekleyiniz. Bu da faydalı olacaktır. Bununla birlikte kudret narını göğüs ucuna uygulamak hızlı bir şekilde yaranın iyileşmesine katkı sağlayacaktır. Aktarda hazır olarak satılan kudret narı tam bir şifa deposudur.

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarası Nasıl Önlenir?

Genel olarak pek çok kadın göğüs ucunda yara oluşumu nedeniyle emzirme süresini uzatmakta ve emzirmekten çekinmektedir. Göğüs ucunun yara olmaması için öncelikle sağlıklı bir şekilde nemlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bebeğinizi mutlaka doğru pozisyonda emziriniz. Çünkü dişleri çıkmaya başladığı zaman daha göğüs ucu daha fazla zarar görebilir.

  • emzirme döneminde göğüs ucu yarası
  • göğüs ucunda yara oluşumu
  • emzirme döneminde göğüs ucunda yara
  • göğüs ucu yarasına ne iyi gelir
  • göğüs ucu yarasına kesin çözüm
  • göğüs ucu yarası nasıl önlenir
  • göğüs ucunda yara
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Sperm Testi Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?