Sağlık 08 Mayıs 2021 - 18:40:08

Bacak Şişmesi ve Morarması Neden Olur? Bitkisel Çözümü Nedir?

Bacak Şişmesi ve Morarması Neden Olur? Bitkisel Çözümü Nedir?

Bacak şişmesi ve morarması; toplardamarda meydana gelen pıhtıdan kaynaklanabileceği gibi farklı hastalıklarında habercisi olabilmektedir.

Bacak Şişmesi ve Morarması Nedir? Neden Olur?

Uzmanlar, bacaklarda meydana gelen şişme ve akabinde oluşan morlukların toplardamar içerisinde kanın pıhtılaşmasıyla oluşan bir rahatsızlık olduğunu ifade etmektedirler. Bu hastalık kişilerde ciddi şikayetlerin açığa çıkmasına neden olmaktadır. Toplardamarında pıhtı oluşan hastalarda başlangıçta ciddi belirtiler görülmese de sonrasında şikayetlerin ağrılı bir şekilde açığa çıktığı bilinmektedir. Başlıca belirtileri; bacak renginde mor ve mavi karışımı renk değişimi oluşması, şiddetli ağrı, şişlik ve bacakta hassasiyet olarak sıralamak mümkündür. Tedavi edilmemesi durumunda hastalar şişlikten ve ağrıdan dolayı yürüyemez hale gelebilmektedir.

Bacak Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Bitkisel Çözümü Nedir?

Bacak şişmesi pek çok sebepten kaynaklanabilen bir rahatsızlıktır. Bazen ilaçların yan etki yapması, gebelik, ödem, fazla kilo, uygun olmayan pozisyonda oturmak gibi nedenler de bacakların şişmesine sebep olabilmektedir. Günümüzde her ne kadar bacak şişliği doğal bir durummuş gibi karşılansa da, bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilmekte hatta yürüyememeye neden olmaktadır.

Bacak şişliğine iyi gelen bitkisel yöntemlerin başında maydanoz tüketimi gelmektedir. Ödem atıcı özelliğe sahip olan maydanoz, sıcak suyla birlikte kaynatılıp suyu içildiğinde ayakta biriken fazla ödemden kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Doğal yöntemlerle beklediği sonucu elde edemeyen kişilerin muhakkak dahiliye uzmanına görünmesi gerekmektedir.

Bacak Morarması Hangi Hastalığın Belirtisidir? Nasıl Geçer?

Bacakta meydana gelen morarmalar bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Vitamin eksikliği olan kişilerin de bacaklarında morarma oluşabildiği söylenmektedir. Her vitaminin vücutta farklı bir görevi bulunmaktadır. Damarların direncinin artması, pıhtılaşmanın önlenmesi ve dokuları güçlendirmesi açısından B12 vitamini, K vitamini ve folik asit insan vücudu için oldukça önemlidir. Bu vitaminlerin eksikliği durumunda bacakta ve vücudun belli bölgelerinde morarmaların açığa çıkabileceği bilinmektedir.

Bacak morarması, damar hastalıklarının nüksetmesi, ayaklardaki şişlik ve morarmaların artması diyabet hastalığının habercisidir. Tüm bu rahatsızlıkların yanı sıra bacak morarması; yaşlılığın ya da fazla ayakta kalmanın da bir sonucu olabilmektedir. Morarmanın nedenine dair doğru tespit yapılabilmesi ve uygun tedavi yönteminin gerçekleştirilmesi için kişilerin uzman hekimlerden yardım almaları en doğru olanıdır.

Bacak Morarmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavisi Var mıdır?

Bacaktaki ve vücudun belli bölgelerinde meydana gelen morlukların giderilmesi için uygulanan doğal yöntemler bulunmaktadır. Morlukların iyileşmesinde oldukça etkili bir bitkisel yağ olan kantaron yağı da bunlardan biridir. Morlukları hafifletmesi ve iltihapları önlemesiyle meşhur olan sarı kantaron yağı, herkesçe bilinen doğal bir ağrı kesici vazifesi görmektedir.

Bacağında morluk oluşan kişilerin birkaç gün mor olan kısımları sarı kantaron yağını sürmeleri önerilmektedir. Buna ek olarak 2 yemek kaşığı sarı kantaronu bir bardak sıcak suda demleyerek tüketmenin de etkili olduğu söylenmektedir. Bacak morarması ve şişmesi ciddi bir boyuta ulaşan kişilerin muhakkak doktora gitmeleri gerekmektedir.

  • bacak şişmesi
  • bacak şişmesi için hangi doktora gidilir
  • bacak morarması hangi hastalığın belirtisidir
  • bacak morarmasına ne iyi gelir
Yorumlar
Ayten Başormancı Bacaklarım uzun yolculuklarda genelde hep şişiyor. Artık yaşın da vermiş olduğu duruma bağlıyorum ama aynı zamanda vücudun su tutması olarak nitelendirildiğini biliyorum. Bunun için hangi bölüme gidilmeli ve hangi doktor bakar öğrenmek istiyorum. Bu son birkaç aydır olan bir durum. cevapla
yorum yaz
Kaş Kontürü Nedir? Nasıl Yapılır? Ne Kadar Kalıcıdır? Kaş Kontürü Silme, Yaptıranlar ve Zararları