Diyet 04 Haziran 2021 - 03:31:43

Diyet Yaparken Acıkınca Ne Yemeli? Acıkmamak İçin Ne Yapmalı?

Diyet Yaparken Acıkınca Ne Yemeli? Acıkmamak İçin Ne Yapmalı?

Diyet yaparken acıkınca tüketilen besinler ve acıkmamak için alınan önlemlerin tamamına denir.

Diyet Yaparken Çok Acıkıyorum

Kişinin yeme ihtiyacının olup olmadığını sinir sistemi, beyin, yağ hücreleri, bağışıklık sistemi, yapılan alışveriş ve hormonlar belirlemektedir. Bu sistem kilo kaybetmeyi veya almayı sağladığı için sistemin iyi olması için metabolizmanın sağlıklı olması gerekir. Sistemin birbirine verdiği tepkiler aç veya tok hissetmeye yol açar. Kişi yediği besine dönüşür. Uzun süreler aç kalmak, kahvaltı yapmamak bahsedilen sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engellemektedir. Stresten uzak durmak, iştahı kontrol altına almak gerekir. İştah sorununun nedenini anlamak için mutlaka diyetisyene başvurmak gereklidir.

İştah Kontrolü İçin Ne Yapmalıyız?

Sağlık testlerinin hepsi yapılmalı ve çıkan sonuçlar doğrultusunda liste hazırlanmalıdır. İştahın kontrol altında tutulabilmesi için gerektiği kadar doğal beslenilmelidir. Besleyici değeri olan besinlerden tüketmek ve mineral, vitamin ihtiyacını doğal bir şekilde karşılamak iştahı normal seviyeye çeker. Doğru yağların kullanılması en önemli detaydır. Zeytinyağı, omega3, omega6 gibi yağlardan tüketmek tavsiye edilir. Tam tahıllı gıdalar, ıspanak, çilek, posa içeriği fazla olan gıdalar, elma, lahana tüketilmelidir.

Diyet Yaparken Açlığı Bastırmak İçin Ne Yapmalı?

Şekerden tamamen uzak durulması en önemli kuraldır. İştah kontrol merkezini dengesiz hale getiren şekerin vücuda sağladığı hiçbir fayda yoktur. Kahvaltı yapmamak uzun süreler aç kalmak sürekli acıkmaya yol açar. Gün içinde iki ila üç saat arasında doğru besinlerden oluşan öğünleri tüketmek gerekir. Su, yeşil çay, yoğurt, yumurta, çemen, tarçın, meyve, sebze kabuğu, ginseng iştahı bastıran besinlerdir. Antioksidan içeren besinlerin tüketilmesi önerilir. İştah kontrolüne yardım sağlayan keten tohumu yoğurt ile tüketilebilir. Bazı besinlerin kokusu iştah azaltma özelliğine sahiptir. Yeşil elma, nane ve zerdeçal günde yirmi ila otuz kez koklandığı zaman iştah azaltmaktadır. Bunun yanı sıra bitki çayı, mate çayı, yeşil çay, torhun çayı, adaçayı iştah azaltma özelliğine sahiptir. Fakat bu çayların şekersiz içilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Diyet Yaparken Acıkmamak İçin Ne Yapmalı?

Diyet sürecinde ete yer vermek önemlidir. Gün içinde bir ila iki porsiyon et ve balığın tüketilmesi açlık hissini bastırmaktadır. Zayıflamak için aç kalmak çok sağlıksız bir yöntemdir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin muhakkak alınması gerekir. Fakat doğru zaman ve ölçüde tüketmek hem aç kalma hissini bastırır hem de kilo verdirmeyi sağlar. Açlık krizlerinin meydana gelmesi halinde muz tüketilebilir. Muzun doyurucu özelliği vardır ve potasyum kaynağıdır. Kefir ve çileğin doyurma özelliğinden yararlanarak tok kalma hissini yaşamak mümkündür. Çilek ve vanilya ile karıştırılan kefirin tok tutma özelliği vardır. Yabanmersini ve yoğurt karışımı tüketilebilir. Vanilya, yoğurt, 2 kaşık yaban mersini ve beş ila altı adet badem karıştırılır. Diyet yaparken acıkınca kuru kayısı ve badem de tok tutmaktadır.

  • diyet yaparken acıkınca
  • iştah kontrolü
  • diyet yaparken açlığı bastırmak
Yorumlar
Elif Yavuz Diyetteyken acıkmamak için ne yapmalıyım? 2 haftadır diyet yapıyorum ama gece aşırı bir şekilde acıkıyorum. Kilo vermeye başladım güzel diyor ama bu açlık hissini bastırmakta çok güçlük çekiyorum. Ne yapmalıyım? cevapla
yorum yaz
Sakal Uzatmak Cildi Dinlendirir mi? Sakal Uzatmanın Faydaları ve Zararları