Diyet 27 Nisan 2024 - 16:40:33

Diyet Yaparken Kilo Artışı Neden Olur? Normal mi?

Diyet Yaparken Kilo Artışı Neden Olur? Normal mi?

Kilo vermek için uygulana diyetlerde yapılan birtakım hatalar kilo alma gibi sonuçlara neden olmaktadır. Diyet yaparken kilo almak pek çok kişinin başına gelen, sağlıklı ve dengeli beslenme sağlanamaması durumunda meydana gelen bir durumdur.

Diyet Yaparken Kilo Artışı Neden Olur?

Hareketsiz kalmak, dengesiz ve düzensiz beslenme, kalorisi yüksek besinlerin tüketilmesi kilo almaya neden olan faktörler olarak nitelendirilmektedir. Aşırı kilolara hem kadınların hem de erkeklerin sorun yaşadığı bir konudur. Dengesi beslenme kilo alma gibi sonuçlar meydana getirirken aynı zamanda diyet yaparken kilo alma gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir. Bunun en önemli nedeni yanlış yöntemlerin uygulanmasıdır.

Vücudumuzdaki kilolar sıvı alımından ve yiyeceklerin sindirilmesinden etkilenen bir süreçtir. Kadınlarda yaşayan birtakım hormonal değişimler vücutta sıvı tutulmasına neden olabilir. Bu durum diyet yaparken kilo artışı konusunda örnek olabilir gösterilebilir. Bunun yanı sıra diyet ile birlikte ağır egzersizlere başlamak, vücutta su tutulumunun meydana gelmesine ve kas artmasına neden olabilir. Bu da tartıya çıktığınızda aynı kiloda olmanıza sebebiyet verebilir. Her gün tartılmak bu açıdan motivasyon kırıcı olabilir. Bundan dolayı kilo verme diyeti uygularken sürekli tartılmamak gerekmektedir.

Diyet yaparken kilo almanın sebeplerine baktığımızda tek tip beslenme sayılabilir. Pek çok kişi hızlı kilo vermek için tek tip beslenmeye yönelmektedir. Çoğunlukla sebze ve meyve tüketimi arttırılırken beraberinde protein arttırımı sağlanıyor fakat diğer tüm besinler listeden çıkartılıyor. Bu durum sağlıklı kilo vermeyi önlerken aynı zamanda kilo almaya da neden olmaktadır. Sağlıklı kilo verebilmek için diyette besin çeşitliliğine önem verilmesi gerekmektedir.

Diyet Yaparken Kabızlık Neden Olur?

Gerekli lif tüketiminin sağlanmaması sindirim sisteminin etkili bir şekilde çalışmamasına neden olur. Metabolizmanın hızlı çalışması demek sindirim sistemi problemlerin giderilmesi, önlenmesi ve beraberinde etkili kilo veriminin sağlanması demektir. Yanlış diyet uygulamaları vücutta kabızlık meydana getirebilmektedir. Önceki günlere göre daha az yemek tüketiminin gerçekleşmesi bağırsakları tembelliğe itebilmektedir. Eğer haftada 3 defadan daha az tuvalete çıkıyorsanız, dışkınız sert ve kuru ise kabızlık probleminiz olduğunu görebilirsiniz.

Bağırsak hareketliliği kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Diyet yaparken kabızlık yaşıyorsanız, bağırsak hareketleriniz önceki zamanlara göre daha yavaşsa burada dikkat edilmesi gereken durum diyet listesidir. Diyetiniz protein ağırlıklıysa, su alımı çok yoksa ve meyve, sebze tüketimi çok değilse kabızlık kaçınılmazdır. Ayrıca diyette yağ kısıtlaması da çok olmamalıdır. Bu durum da kabızlık meydana getirebilir. Bununla birlikte diyet yaparken kilo alma problemi yaşayıp strese giriyorsanız bu da kabızlık oluşturur ve etkili sonuç alınmasını önler.

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki diyetin kişiye özel olması gerekmektedir. Herkesin metabolizma hızı ve sindirim sistemi işleyişi farklılık göstermektedir. Başkası için çok etkili olan bir diyet sizin kilo almanıza neden olabilir. Diyet yaparken yapılan hatalardan birisi budur. Diyetin besin çeşitliliğinin bulunması gerekmektedir. Sağlığınızı riske atan şok diyetlerden uzak durunuz. Su tüketimi günde en az 2 litre olacak şekilde yapılmalıdır. Doğru diyet kişiyi aç bırakmamaktadır. Tokluk sağlayarak daha az besin tüketimi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Diyet Yaparken Kilo Artış Normal mi?

Bitki çaylarının kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi, yetersi sıvı tüketimi sağlamak, sağlıklı olan bir besini gereğinden fazla tüketmek, iyeti bozunca bırakmak ve ertesi gün devam etmek kilo almaya neden olan sebepler arasında gösterilmektedir. Diyet yaparken kilo almamak için tükettiğiniz kaloriden daha fazlasını harcamanız gerekmektedir. Buradaki temel nokta budur.

  • diyet yaparken kilo artışı
  • diyet yaparken kilo artışı neden olur
  • diyet yaparken kabızlık
  • diyet yaparken dikkat eidlmesi gerekenler
  • diyet yaparken yapılan hatalar
  • diyet yaparken kilo artışı normal mi
  • diyet yaparken kilo almamak için
Yorumlar
Hale Güler Arkadaşlar diyet yaparken kilo almak normal mi? Ne zaman diyete başlasam kilo almaya başlıyorum. 3 hafta kadar önce diyete başladım kilo aldım. Zaten fazla kiloları vermekte zorlanıyorum üstüne bir de kilo alıyorum. Çıldırmamak elde değil. Diyet yapmadığım zamanlarda da kilo alıyorum ama diyete başlayınca sanki daha hızlı kilo alıyorum :( cevapla
yorum yaz
Anne Sütünü Artıran Yiyecekler ve İçecekler