Yaşam 25 Ocak 2021 - 14:13:51

Epilasyon Nedir? Yorumları, Fiyatları, Faydaları ve Zararları

Epilasyon Nedir? Yorumları, Fiyatları, Faydaları ve Zararları

Vücudun herhangi bir bölgesinde var olan istemeyen tüyleri zayıflatabilmek adına ciltteki en alt seviyelere lazer ışığın gönderilmesine epilasyon denir.

Epilasyon Nedir, Ne Demek?

Birçok insanın tüylerinden kurtulmak için yaptırdığı epilasyon ilk uygulamada kökler işlevini kaybetmemektedir. Bu işlem tekrarlanması gereken bir uygulama olduğu için tüyler zayıflayana ve tamamen bitene kadar işleme devam edilmektedir. Vücutta yer alan tüyler 3 gelişim aşamasında bulunmaktadır. Bu evlerin isimleri anajen, telejon ve katajendir. Hali hazırda bulunan her tüy bu evrelerde birbirlerinden bağımsız çeşitli zamanlar içinde geçer. Lazer uygulaması anajen döneminde olan tüyleri etkilemektedir. Hal böyle olunca tek bir uygulamada tüyler yok edilemez.

Epilasyonun Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

  • Vücudun birçok çeşitli bölgesinde bu uygulama sağlanarak tüyler yok edilebilir.
  • Bazı kişilerde tüylerin yeniden çıkma olasılığı olsa dahi çıkan tüyler oldukça zayıf ve açık renklerde olmaktadır.
  • Yapılan yöntem az seviyede acı içeriyor ise birçok kişi bu uygulamaya uyum sağlayabilmektedir.
  • Lazer uygulamasının bir diğer avantajı ise hızlı uygulanabilen bir yöntem olmasıdır. Dört ila beş saat içerisinde vücutta bulunan kıllar temizlenmektedir.
  • Batık veya kıl dönmesi sorunu yaşayan kişiler için faydalı olabilecek bir yöntemdir.

Epilasyonun Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

En sık sorulan sorular arasında yer alan epilasyon uygulamasının zararlı olup olmadığı kişiler tarafından merak konusu olmuştur. Yapılan araştırmalar kapsamında bu uygulama doğru cihazlar, teknikler ve zamanlarda yapıldığı sürece herhangi bir zararının olmadığı ifade edilmektedir. Fakat kişinin cilt durumu, uygulamanın yapılma şekli, cihazın kaliteli olması ve uygulamadan sonra cilde yapılan bakım gibi etkenler sonucu belirlemektedir. Kişinin cildinde egzema, sivilce, uçuk gibi rahatsızlıkların olmaması bu uygulamada önem teşkil etmektedir. Bunun yanı sıra güneş alerjisi olan kişilerin cildi yanık halde ise uygulamayı yaptırmamaları önerilir. Bazı kişilerde uygulamadan sonra kaşıntı, şişme, yanma şeklindeki rahatsızlıklar meydana gelebilir. Dolayısı ile bu tip detaylar için cilt, uzman kişi tarafından kontrol edilmeli ve karar hali hazırdaki faktörler kapsamında verilmelidir.

Epilasyon Nasıl Yapılır? Nasıl Uygulanır?

Epilasyon uygulamasında tekrar eden seans aralığı her bölge için değişiklik gösterir. Fakat genel itibari ile ay içinde bir kez yapılmasını tercih edilir. Seansların süresi ise uygulamanın yapıldığı alana göre farklılık gösterir. Çene, bacak, kol, genital ve koltuk altı bölgelerinin uygulamalarının bitme zamanlar aynı olmayabilir. Genel olarak seansın bitme süresi beş dakika ile iki saat aralığında tamamlanır. Uygulama yapılmadan önce birey tüylerini makine ile kısaltır. Sonrasında kişinin ten rengine göre cihazın ten rengi ayarlaması yapılır ve kısalan tüyler lazer cihazı aracılığı ile taranır. Tüylerin tam anlamı ile bitme süresi ise altı ila sekiz seans aralığında değişir.

Epilasyon Hakkında Yorumlar ve Fiyat Bilgisi

Lazer uygulamasını yaptıran kişilerin yorumları genel olarak alınan sonucun kalıcı olduğu yönündedir. Uygulamanın yeni teknoloji cihazlar ve uzman kişiler tarafından yapılması tavsiye edilmektedir. Epilasyon fiyatları uygulamanın yapılacağı kuruma göre değişiklik göstermektedir.

  • epilasyon nedir
  • epilasyonun faydaları
Yorumlar
Şeyma Sarıoğlu Epilasyon nasıl uygulanır nasıl yapılır? Bu uygulama sırasında acı olmaması için ne yapmak gerekiyor? Sonrasında cilt bakımı nasıl yapılmalı? Fiyatları ne kadar? Fırsatlarından yararlanmak istiyorum. Nerede yaptırabilirim?? cevapla
Halise Aygör Lazer epilasyon yaptırmıştım daha önce. Şuan çok az bir tüylenme oluyor. Zararı var mı bilmiyorum ama ben bir yan etki görmedim. Aksine çok da memnun kaldım. Önceden sürekli ağda ile uğraşıyordum. Ama şimdi neredeyse yapmıyorum bile. cevapla
yorum yaz
Miyop Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Nedir?