Yaşam 19 Şubat 2021 - 09:45:26

Hamileyken Saç Kesilirmi? Kesilirse Ne Olur?

Hamileyken Saç Kesilirmi? Kesilirse Ne Olur?

Anne adayının gebelik dönemi yani dokuz ay sürecince saçlarını kesmesi, boya veya bakım yapması işlemidir.

Hamilelikte Saç Bakımı Yapılır mı?

Kadınlar için güzel görünmek uğruna yapılan bakımların tamamı önem teşkil etmektedir. Fakat anne adayları için gebelikte saç bakımı yaptırmanın zararlı olup olmadığı merak edilen başlıklar arasında bulunmaktadır. Bakım çeşitleri içerisinde perma, boya, kesim, düzleştirme, maşa ve benzeri faaliyetler yer almaktadır. Saçların kalıcı düzleşmesi adına kullanılan ürünlerin içinde birbirinden farklı kimyasal maddeler bulunmaktadır. Aynı şekilde boya ve perma işlemlerinde de çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Gebelik sürecinde bakım yapmak için kullanılan ve saçlara uygulanan kimyasal ürünler hakkında detaylı inceleme yapılmamaktadır. Kullanılan kimyasal ürünlerin anne adayları üzerinde ne tepki verdiği incelenmeden satışa sunulmaktadır. Bu durumun yanı sıra ürünlerin içindeki maddeler sürekli olarak değiştirilmektedir. Hal böyle olunca detaylı incelemeler yapılamamaktadır. Kimyasal ürünler vücuda deri aracılığı ile karıştığı için bu ürünlerin etkileri bebeğe de geçmektedir. Olumsuz sonuçların yaşanmaması adına kimyasal ürünlerin kullanımı doğumdan sonra tercih edilmelidir.

Hamileyken Saç Kestirmek Bebeğe Zarar Verir mi?

Halk arasında bu konu ile ilgili çeşitli fikirler üretilmekte ve anne adaylarının bilgi edinme isteği artmaktadır. Genel itibari ile gebelik döneminde kesim işlemi yapılmamaktadır. Çoğu kadın bedene giren gıdaların saç üzerinde olumlu etkileri olduğunu düşünmektedir. Fakat bedene giren besin türleri bebeğe fayda sağlamaktadır. Saçın aldığı besin ile bebeğin aldığı besin birbirlerinden farklıdır. Saçların kadınlar için bu denli önem teşkil etmesinin nedeni ise güzelliğin simgesi olmasıdır. Bu yüzden saçların bakımı ve güçlü görünmesi kadının kendini yeterli ve iyi hissetmesini sağlamaktadır. Gebelik döneminde saçların bakımsız hale gelmesi ve kırıkların oluşması kadında kesim isteğini doğurabilmektedir. Uzman doktorların bu konu ile ilgili söyledikleri incelendiği zaman gebelik döneminde yapılan kesimlerin herhangi bir sakıncasının olmadığı ifade edilmektedir. Fakat toplum arasında çoğu kişi inançla bağlantılı olarak bu fikri öne sürmektedir. Tıbbi açıdan kesim yapılmasının anne adayının veya bebeğin sağlığını tehlikeye atmadığı belirtilmektedir.

Gebelikte Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Gebelik döneminde yapılan her türlü bakıma dikkat edilmesi bebek ve anne sağlığı için önemlidir. Genel itibari ile hamilelik sürecinin on altıncı haftasında bebeğin savunma mekanizması gelişmeye başlamaktadır. On altıncı haftadan sonraki süreçte saçların amonyak içermeyen boyaların kullanılması tavsiye edilmektedir. Boyanın yapıldığı alan sürekli olarak havalandırılmalıdır. Havalandırılmayan ortamda anne adayının bulunması çeşitli zararlara yol açmaktadır. Amonyak ciğerlere nüfuz ettiği zaman anne adayı bundan zarar görebilmektedir. Anne adayının kuaföre gitme zamanı olarak genellikle sabah saatleri önerilmektedir. Evde yapılan boyaların perdelere eşyalara sinmemesi için camların açılması gerekir. Boyanın uygulanma esnasında eldiven kullanılmalı ve boyanın saç derisine değmemesine özen gösterilmelidir. Kişinin merak ettiği hamileyken saç kesmek konusu ise herhangi bir probleme yol açmamaktadır.

  • hamileyken saç kesmek
  • gebelik dönemi
  • gebelikte saç bakımı
Yorumlar
Billur Maden 7 aylık hamileyim ve saçlarım uzadığı için kestirmek istiyorum. Bunun bebeğe bir zararı olur mu? Hamileyken saç kestirmek caiz midir? Hem bu soruyu merak ediyorum hem de saç kestirmekle bebek arasında ilişkiyi merak ediyorum. cevapla
Yasemin Çiçek Hamilelikte saç kestirmek bebeğin ömrünü kısaltır mı yoksa bu tamamen batıl bir inanç mı bunu merak ediyorum. Genelde zararlı diyorlar ama nedenini tam olarak bilmiyorum. Kestirsem bebeğime ne gibi yan etkileri oluyor? Boyatmak kimyasal olduğundan zararlı ama bunun ne gibi etkisi var? cevapla
yorum yaz
Göz Migreni Nedir? Belirtileri Nelerdir? Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?