Sağlık 06 Aralık 2021 - 12:27:01

Ginkgo Biloba Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Ginkgo Biloba Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Ginkgo biloba; Çinliler tarafından keşfedilen, tıbbi amaçla kullanılan ve kozmetik sektörünün de ilgisi çeken bir bitki türüdür.

Ginkgo Biloba Nedir? Ne İşe Yarar?

Bugün pek çok alanda tercih edilen ginkgo biloba, ülkemizde mabet ağacı olarak bilinen, çoğunlukla eczacılık ve kozmetik sektöründe kullanılan bir bitki türüdür. Avrupa ve Almanya' da hızlı olarak yayılmış olan, birçok hastalıkta tedaviye destek olan bu bitki türü sağlık konusunda etkileri ile bilinmektedir.

Bu bitkiden elde edilen ekstre ile günümüzde tablet ve bitki çayı olarak tercih edilmektedir. Özellikle bir çok rahatsızlıkta tedavi amaçlı kullanılması ve tedaviye destek için kullanılması son yıllarda daha da artmıştır. Ginkgo biloba ağacının yanı sıra yaprakları da son derece sağlık deposu olarak bilinir. Özellikle yapraklarındaki vitaminler bir çok hastalıkta tedaviye destek için kullanılır.

Konsantrasyonun artırılmasını sağlayan ginkgo biloba özellikleri sayesinde hafızayı güçlendirir ve alzheimer için etkilidir. Yaprakları yelpaze şeklindedir. Dünyada en uzun yaşayan ağaç türlerinden biridir.

Ginkgo Bilobanın Faydaları Nelerdir?

Yaklaşık olarak 200 milyon yıldır varlığını sürdüren ginkgo biloba faydaları bakımından değerlendirilecek olursa eğer;

  • Hafıza bozukluklarına karşı etkili olan ginkgo biloba ruhsal sağlığın korunmasında etkili olmaktadır. Depresyon eğilimi olan kişilerde düzenli olarak kullanıldığında kalıcı tedaviye destek olmaktadır. Depresyon genel olarak vücutta eksilen vitamin ve minerallere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu bitki bitkisi depresyonun ilerlemesine de engel olmaktadır.
  • Bireyin sağlığının korunmasında ve özellikle yaşlanma etkilerinin azaltılmasında son derece önemli olan ginkgo biloba bitkisi bal ve zerdeçal ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.
  • Doğal güneş koruyucu olarak da bilinen bu bitki alerjiler konusunda da oldukça başarılı bitkilerden biridir. Her çeşit alerjide vücudun direncinin güçlenmesine etki eder.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttıran bu bitki özellikle tablet halinde kullanılarak günlük olarak tüketilebilmektedir.
  • Alzheimer hastalığında tedaviyi güçlendirici ve hastalığın ilerlemesini engelleyen doğal bir ilaç olarak bilinmektedir. Hastalığın ilerlemesine engel olmaktadır. Bu hastalık ilerleyen yaşlarda sıkça göründüğünden ve unutkanlığa sebep olduğundan beyin sağlığı açısından çok faydalı bir bitki olarak bilinir.
  • Kan dolaşımım dengelenmesini sağlayan ginkgo biloba, beyin, göz, kulak ve bacakların fonksiyonlarını güçlendirir.
  • Anti-enflamatuar özelliği ve içeriğindeki bileşenler sayesinde mantar ve bakterileri yok etmeye destek olmaktadır.
  • Kafa içerisindeki basıncı azaltır ve damarların gevşemesini sağlayarak migren ağrılarına iyi gelmektedir.
  • Cilt sağlığının korunmasını sağlar. akne ve leke izlerini giderir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Cilt kuruluğuna iyi gelir ve kırışıklığı önler. Ciltteki ince çizgileri giderir.
  • Antioksidan etkisi sayesinde hücre yenileyici özelliği bulunan ginkgo biloba, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı etkilidir.
  • Saç dökülmesine engel olur ve özellikle erkeklerdeki kellik problemini giderir.
  • Kan pıhtılaşması, damar tıkanıklıkları, yüksek kan basıncı üzerinde etkilidir ve kalp sağlığının korunmasını sağlar.
  • Adet öncesi sendromları azaltan bu bitki, regl döneminin daha stressiz geçmesine destek olur.
  • Cinsel isteksizlik problemlerini giderir. Ereksiyon bozukluğuna karşı etkilidir.
  • Basura karşı etkilidir ve ağrı, kanama azaltıcı etkisi vardır. Aynı zamanda iltihabı giderir.

Göz sağlığını koruyan, enfeksiyonlar mücadele eden, mide sorunları ve vücudun her bölgesinde tedavi destekleyici olarak bilinen ginkgo biloba, tıpta çok fazla tercih edilen bitkiler arasında olduğu gibi alternatif tıpta da en gözde bitkileri arasın yer almaktadır.

Ginkgo Biloba Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Gelişen teknoloji ile beraber ginkgo biloba tablet halinde her gün düzenli olarak kapsül formunda tüketilebilmektedir. Günlük ihtiyaç duyulan doza göre hazırlanan tabletler ilaçlar ile beraber alınabilmektedir.

Ayrıca özellikle Çin' de ginkgo biloba ağacından toplanan yaprakları çay şeklinde demlenerek tüketilebilmektedir. Bu bitkinin yaprakları kaynamış su içerisinde demlenerek tüketilebilmektedir. Sağlık deposu olan bu ağacın kökleri ve gövdesinden de ilaç üretimi yapılabilmektedir. Bir çok hastalıkta tedavi destekleyici olarak kullanılan bitkinin yaprakları tamamen insan vücudunun sağlığı için tabletler halinde üretilerek takviye ilaç olarak kullanılmaktadır.

Ginkgo Biloba Zararları Nelerdir?

Aşırı kullanımda mide bulantısı ve baş dönmesi meydana getirebilen ginkgo biloba yan etkileri, baş ağrısı ve karın ağrısı olarak da kendini göstermektedir. Döküntü ve alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. Bazı ilaçlarla etkileşimi sonrasında kanamaya neden olabilir.

Eğer kronik bir hastalığınız varsa ve ilaç kullanıyorsanız ya da emziren bir anneyseniz bu bitkiyi kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Hamile kadınlar ise kullanmamalıdır. Ginkgo biloba kullanıcı yorumlarına bakacak olursak, herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişiler sağlık için tükettiğini görmekteyiz.

Bağışıklık sistemi düşük ve çok sık rahatsızlanan kişilerde tedaviyi hızlandıran yapısı iyileşme sürecinde de kişiye destek olmaktadır. Kısa sürede mucizeler yaratan ginkgo biloba bitkisi sayesinde sağlıklı ve zinde bir bedene sahip olunabilmektedir.

  • ginkgo biloba
  • ginkgo biloba faydaları
  • ginkgo biloba çayı
  • ginkgo biloba nedir
Yorumlar
İrem Kırımlı Ginkgo biloba faydaları nedir? Nereden bulabilirim ne kadar biliyor musunuz? cevapla
Selda Aladağ Ginkgo biloba ne işe yarar? Bu bitkinin çayı nasıl yapılır vücuda ne gibi faydaları dokunmaktadır? Bu bitkiyi nasıl kullanabiliriz başka? Kullananlar genelde olumlu geri dönüşler yapıyorlar. Bende denemek istiyorum açıkçası bu bitkiyi. cevapla
yorum yaz
Eyeliner Nasıl Kolay Çekilir? Kalem Aylaynır Nasıl Sürülür?