Hamilelikte Hacamat Olur mu? Yaptırılabilir mi? Yaptıranlar ve Yorumlar
Hacamat; derinin altında kanın çekilmesi ve temizlenmesi ile yapılan, dinimiz açısından sünnet sağlık açısından birçok yararı olan bir uygulamadır. Hamilelikte hacamat yapılmasıyla ilgili anne adaylarının merakını giderecek bir yazıyla gebelikte hacamat konusunu açıklığa kavuşturacağız.
Hamilelikte Hacamat Olur mu? Yaptırılabilir mi?
Hacamat, alternatif tıpta yıllardır uygulanan ve vücut için pek çok faydası olduğu belirtilen, aynı zamanda kupa tedavisi olarak da tanımlanmaktadır. Pek çok hastalık için şifalı etkisi bulunmaktadır. Sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünya üzerinde farklı ülkelerde de yapılmaktadır. Vücut sağlığını iyileştiren, cildi güzelleştiren ve hamilelikte doğum kolaylaştıran bu yöntem oldukça etkili ve yararlı bir yöntemdir. Hacamat hamilelere yapılır mı diye son zamanlarda oldukça merak edilmektedir.
Hacamat, ölü kan hücrelerinin vücuttan atılmasını sağlayan ve yeni kan üretiminin gerçekleşmesini sağlayan bir uygulamadır. Hastalıkları önlerken aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve cildi güzelleştirir. Aynı zamanda kilo vermede de oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Bu faydalı etkileri sayesinde birçok kişi hamilelikte hacamat yaptırılabilir mi diye merak edilmektedir. Hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayı haricinde hacamat yaptırılabildiğini belirten uzmanlar, bunun doktor reçetesi yapılması gerektiğini belirtmektedir. Bazı ülkelerde hamileliğin son haftasında doğuma 3-5 gün kala yapılabilmektedir. Sırt bölgesinden kuyruk sokumuna kadar uzanan bölgeye yapıldığında bebek için oldukça faydalı olmaktadır. Bu doğum sürecinin hızlanmasını sağlamaktadır.
Hacamatın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Bağışıklık sisteminin korunması ve güçlendirilmesi içi yapılan hacamatın birçok faydası bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:
- Kılcal damarlardaki tıkanıklığın giderilmesini sağlar.
- Vücutta doğal kortizonun artmasını sağlar. Bu durum ağrıların yok edilmesi için etkilidir.
- Ense, boyun, omuz, ve siyatik ağrılarında etkilidir.
- Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan bu yöntem aynı zamanda vücut direncini artırır.
- Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.
- Damar sertliğini önler ve kalp damar rahatsızlıklarını önler.
- Düzenli olarak hacamat yapıldığı zaman dokulardaki toksin ve gazların atılmasını sağlar.
- Uykunun düzenlenmesini sağlar ve sabahları dinç uyanmayı sağlar.
- Kandaki toksin maddelerin ve zehirli maddelerin giderilmesine destek olur.
Gerek manevi gerekse fiziksel anlamda sağlıklı etkiler meydana getiren hacamat hamileliğe zarar verir mi diye merak edilmektedir. Faydaları açısından hem gebelikte hem de normal süreçte sağlıklı etkileri olmaktadır.
Hamilelikte Hacamat Yaptıranlar ve Yorumları
Daha rahat bir gebelik ve doğum için hamilelikte hacamat yaptıranlar bulunmaktadır. Genel olarak ilk 3 ay ve son 3 ay değil diğer aylarda yaptırılmaktadır. Gebelikte yaptıranlar yanı sıra hamile kalmak için de hacamat yaptıranlar bulunmaktadır. Fakat uzman kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir. Kuyruk sokumundan sırt bölgesine doğru yapılan hacamatın hem anne hem de bebek sağlığı için etkili olduğu söylenmektedir. Hamilelikte hacamat yaptıranların yorumları da oldukça etkilidir.
Hacamat Sonrası Yemek Yenir mi?
Genel olarak hacamat sonrasında ilk 3 gün boyunda hayvansal besinlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Süt ve süt ürünleri gibi besinlerden alınan proteinin vücutta işlenmesi hücrelere ulaşması metabolizmayı yormaktadır. Ayrıca 1 gün geçtikten sonra banyo yapılması gerekmektedir. Hamilelikte hacamat yapıldığı zaman da aynı şekilde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır ve sonrasında beslenme gibi detaylara dikkat edilmelidir.