Hint yağı nedir? Saç, sakal, kaş ve kirpik için nasıl kullanılır?
Sağlık

Hint Yağı Nedir? Saç, Sakal, Kaş ve Kirpik İçin Nasıl Kullanılır?

11 Ocak 2018 - 00:20:28

Son yılların en çok duyulan bitkisel yağlarından biri olan Hint yağı saç, sakal, kaş ve kirpiklerin uzayıp güçlenmesi için kullanılabilmektedir. Hint bitkisinin tohumlarından elde edilen bu yağ sağlık açısından da faydalı yağlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Hint Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?

Hint bitkisinin tohumları toplanıp preslenerek tohumlardan yağ elde edilir. Bu tohumlar preslendiği sırada yoğun miktarda yağ bırakır. Protein ve E vitamini bakımından oldukça zengindir. Dolayısıyla hücrelerde yenilenme sağlar. Hindistan ve Afrika'da sıkça kullanılan bu yağ saç, sakal, kaş ve kirpiklerde yoğunluk elde edilmesine yardımcı olur. E vitamini ile beraber cildin genç kalmasına katkı sağlar. Özellikle cilt bakımlarında çok az miktarda kullanılması önerilir. Gözenekleri tıkayacağı bilindiği için ciltte tahriş yapabilir.

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Hint yağının özellikleri bilindikten sonra birçok sektörde kullanıldığı görülmüştür. Özellikle kozmetik sektörü bu yağın mucizevi bir yağ olduğunu dile getirmektedir. Kozmetik ürünler içerisine mutlaka katılması gereken bitkisel bir yağ olarak bilinir.
  • Saç ve sakalda saçların dökülmesini engeller ve içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yeni saçların oluşmasına yardımcı olur. Sakalda isse seyrek sakal sorunu olan kişilerde sakalların daha güçlü ve koyu renkte çıkmasını sağlar.

Hint Yağı Kaşa Kirpiğe Nasıl Uygulanır?

Kaş ve kirpikler için destekleyici olan bu yağ düzenli kullanımda kaşların boşluklarının dolduğu görülür. Seyrek ve az kirpikleri olan kişilerde ise kaş ve kirpiklerin yoğunlaştığı görülür. Saç kıran gibi saç derisi hastalıkları Hint yağı sayesinde çözüme ulaşabilmektedir. Saç kıran bölgeye düzenli olarak kullanılan bu yağ bir süre sonra bölgede saçların çıktığı ve güçlü saç yapısının olduğu gözlenmiştir. Cilt sorunlarında özellikle güneş yanığı sonrasında kullanılabilir. Bunu yanı sıra akne ve kurulukta etki sağlar. Yara izlerinde iyileştirici özelliği sayesinde bölgenin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Cilt lekelerinde de etki sağladığı görülmüştür.

Hint Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
  • Bu yağın en çok kullanıldığı alan saç ve saç derisidir. Saç derisinde hücre yenilenmesini sağlayarak küçük saçların çıkmasına yardımcı olur. Saç derisindeki gözeneklere bakım sağlar. Böylece çıkan saçlar daha yoğun ve güçlü yapıya sahip olurlar.
  • Saçlarda olduğu gibi kaşların da gürleşmesine ve şekil almasına yardımcı olmaktadır. Kıl kökünün beslenmesinde en etkin olan bu yağ düzenli kullanım ile beraber sağlıklı saç ve kaşların oluşmasını da sağlayabilmektedir.
Hint Yağının Zararları Nelerdir?

Bitkisel yağların çok fazla kullanımı cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Bu durum ile karşılaşmamak için bitkisel yağların az miktarda kullanılması gerekmektedir. Böylece cilde yeterli miktarda kullanmak fayda sağlayacaktır. Hint yağının gözenekleri tıkama özelliği bulunur. Ciltte gözenekler sayesinde hava akımı meydana gelmektedir. Bu gözeneklerin tıkanması akneye ve cilt tahrişlerine sebep olacaktır. Bu yüzden az miktarda kullanılması gerekir.

Yorumlar
Nurdan ayaz 11 Ocak 2018 - 00:30:28 Hint yağı kirpik için etkili olur mu? Fiyatı ne kadar? Nasıl alabilirim nasıl sipariş verebilirim? Kirpiklerimin gürleşmesi için kullanmak istiyorum. Genelde iyi geldiğini söylüyorlar ama bir yan etkisi olur mu?cevapla
Selma Özkaradeniz 18 Ekim 2018 - 10:00:10 Hint yağı tohumu kaş ve kirpikler için etkili oluyor. Ben denedim. Saçlarıma bakım olsun diye sürdüm. Ama kirpiklerim ve kaşlarım dökülüyordu ve güçsüzdü. Denedim işe yaradı gerçekten. Fiyatları çok yüksek değildi.cevapla
yorum yaz
İsim veya Nick: Yorum: