Sağlık 10 Ocak 2021 - 17:30:24

Çatlak Yağı Nedir? Kullananlar, Faydaları ve Zararları

Çatlak Yağı Nedir? Kullananlar, Faydaları ve Zararları

Vücudun belli bölgelerinde kilo alıp vermeye bağlı olarak meydana gelen deri rengi farklılıkları çatlakların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.Çatlak yağı bu görünümün geçmesine yardımcı olmaktadır.

Çatlak Nedir? Nasıl Oluşur?

Özellikle kilolu insanların daha sonra kilo vermesi derinin gerginleşip daha sonradan normal bir hale gelmesiyle beraber bu çatlaklar daha belirgin hal almaktadır. Deri yüzeyinin olması gerektiğinden daha da gergin bir hale gelerek deride yırtılmalarının meydana gelmesi normal cilt tonundan açık renkte çizgiler oluşturur. Bunlara çatlak adı verilmektedir. Bu çatlaklar çok derin ya da yüzeysel olabilmektedir. Çatlakların oluşması ile beraber deride görüntünün rahatsız edici olması önceden önlem alınmasını gerektirebilir. Özellikle hamilelik dönemindeki kadınlarda karın ve bel bölgesinde bu çatlaklar oluşabilir. Aynı zamanda ergenlik dönemine girildiğinde boy uzaması ve kilo alımı da ciltte yırtılmalara sebep olarak ortaya çıkabilir.

Çatlak Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?

Deride meydana gelmiş olan yırtılmalar sonucunda oluşan çatlakların henüz oluşmadan önce önlem alınması cildin daha rahat esnemesini sağlayabilir. Cildin nemli olması her zaman çatlakların daha az olmasını sağlayacaktır. Bunun için çatlak yağı adı verilen kozmetik ürünler tercih edilebilmektedir. Bu yağ ayrıca birkaç çeşit baz yağ karışımı yapılarak da oluşturulabilmektedir. Hazır ürünlerde tercih edilerek çatlaklar üzerinde kullanılabilir. Kilo alıp vermeye bağlı olarak meydana gelen çatlakların görüntüsünü azaltabilmek için çatlak yağı olarak üretilen kozmetik yağlarda tercih edilerek cildin nemlendirilmesi sağlanabilir. Bu yağlar genel olarak karışımlı yağlardır. Badem yağı, biberiye yağı, portakal kabuğu yağı, limon yağı ve çeşitli cilt nemlendiricileri çatlakların oluşumuna engel olabilmektedir.

Çatlak Yağı Faydaları ve Kullananlar

Kişinin cildinde meydana gelmiş olan çatlakların görünümünü azaltmak zor gibi görünebilir. Bu aşamada en doğru yöntem cildin bol miktarda nemlendirilerek yeni çatlakların oluşumunu engellemektir. Çatlak tedavisinde aslında en doğru yöntem henüz çatlak oluşmayan cildin önceden nemlendirilmesidir. Kuru ciltlerde çatlak sorunu oldukça fazla görülür. Bitkisel yağların karışımları ile elde edilmiş olan çatlak ürünleri kullanılarak cildin hem nemi hem de esneme payı verilebilir. Hamile bayanlarda çatlak yağının kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Doktorun önermiş olduğu yağlar kullanılarak gebelik sonrasında çatlakların oluşumu engellenebilir. Özellikle ergenlik dönemine girerken cildin bol miktarda nemlendirilmesi ileriki dönemlerde çatlak oluşumuna da engel olacaktır.

Çatlak Yağının Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Bitkisel yağlar ile hazırlanmış olan bu yağ cildin yapısına göre hazırlanmalıdır. Özellikle bu yağda tercih edilen tatlı badem yağı cildi koruyucu etki sağlar. Bunun dışında herhangi bir ürüne karşı alerjisi olan kişilerin kullanmaması önerilir. Böylece alerjik reaksiyonların ortaya çıkması engellenmiş olur. Çatlak yağı kişinin cilt yapısına göre hazırlanarak günlük olarak çatlak oluşabilecek bölgeler lokal olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra hazır kozmetik ürünlerindeki çatlak oluşumunu engelleyen ürünler tercih edilerek kullanılabilir. Cilt yapısına uygun ürünlerin tercih edilmesi en doğru seçim olacaktır.

  • çatlak yağı
  • çatlak yağı nedir
  • çatlak yağı faydaları
Yorumlar
Hazal Kanat Çatlak yağı karışımı kullananlar var mı? Bu tar yağ markaları nelerdir? Fiyatları ne kadar? Bu tarz yağları ne sıklıkla kullanmak gerekiyor? Bacaklarımın arkasında doğumdan kalma çatlak var. Aynı zaman göbek bölgemde de. Etkili olur mu acaba? cevapla
Burcu Çağlar Doğumdan sonra bacaklarımda ve göbek bölgemde çatlaklar meydana geldi. Çatlak yağı kullanarak bunların geçmesini sağlayabilir miyim bilmiyorum ama en azından biraz hafifler diye düşünüyorum. Kullananlar etki görüyor mu? cevapla
yorum yaz
Aft Nedir? Neden Çıkar? Ağızda Aft Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklıdır?