Sağlık 01 Aralık 2021 - 13:56:30

Kalça Sıkılaştırma ve Kaldırma Egzersizleri

Kalça Sıkılaştırma ve Kaldırma Egzersizleri

Kalça sıkılaştırma egzersizleri; kalçanın daha sıkı ve kalık durmasını sağlarken aynı zamanda fiziksel anlamda forma girmeyi destekleyerek, düzgün ve kusursuz bir fizik oluşturmaktadır.

Kalça Sıkılaştırmak İçin Ne Yapmalı?

Genel olarak kilo problemi olmayan kadınlar kalçalarının çok belirgin olmadığından yakınırken, kilo fazlası olan kadınlar da kalçalarında yaşadıkları sarkma problemlerinden şikayet ederler. Bu aşamada yapılacak olan kalça sıkılaştırma egzersizleri tam anlamıyla bu sorunların ortadan kalkmasını sağlarken, kusursuz bir fizik için de etkili olmaktadır.

Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan kalçalarını sıkılaştırmak isteyen kadınlar, sıkı ve seksi bir popya sahip olmak istiyorsa eğer; öncelikle beslenme alışkanlıklarında düzenlemeye gitmelidir. Vücutta yağlanmaya neden olabilecek besinlerin tüketilmemesi gerekmektedir.

Eğer kalça bölgenizde fazlalık söz konusu ise öncelikle incelmesine yönelik uygulamalardan destek almalısınız. Eğer kalça büyütmek istiyorsanız da buradaki kasların harekete geçmesini sağlayan egzersizlere yönelmeniz gerekmektedir. Sıkı bir kalça için her şekilde egzersiz gereklidir.

Evde Yapılabilecek Kalça Kaldırma Egzersizleri Nelerdir?

Türkçede çömelme adı verilen ancak spor salonlarında ve programlarında squat olarak adlandırılan hareketlerden bazıları kalçaların sıkılaşmasında ve buna ek olarak daha kalkık bir pozisyona gelmesinde son derece etkili olmaktadır. Düzenli bir biçimde bu hareket tekrarlandığında vücuttaki etkisi en kısa sürede görülmeye başlanacaktır.

Kalça sıkılaştırmak için ilk olarak bacaklarını omuz hizasında açınız ve sonrasında çömelerek dizlerinizi 90 derecelik açıya getiriniz. Bu hareket yapılırken arkanızda bir sandalye varmış gibi eğilmeniz gerekmektedir. Bu durumda dizler ayak parmaklarının ucundan daha ileri bir pozisyona doğru giderken kalça bölgelerinde büyük oranda gerilme meydana gelmektedir. Bu işlemi tek bacakla uygulamak da oldukça yararlı bir işlem olacaktır. Bacaklarından birisini hayaya kaldıran kişiler yalnızca tek bacağı üzerinde eğilerek çömelme hareketini yaparlar. Bu hareketi yapabilmek için güç ve dengenin de gelişmesi gerekmektedir.

En Etkili Kalça Egzersizleri Nelerdir?

Halk arasında Superman kalkışı olarak adlandırılan hareket kalça kaldırmak için oldukça yararlı olmaktadır. Bu harekette yüz üstü yere yatan kadınlar kollarını ve bacaklarını düz bir doğrultuda aynı anda kaldırıp belirli bir süre bu şekilde kalırlar ve sonra eski pozisyonlarına dönerler.

Bir başka egzersiz yöntemi olarak dizlerinizin üzerinde durunuz ve arkaya doğru tekme atar şekilde bacaklarınızı sırayla uzatınız. Kalça sıkılaştırıcı hareketler arasında son yöntem olarak karın bölgeniz tavana bakacak şekilde köprü pozisyonu alınız ve sonrasında ayaklarınızı sırayla kaldırarak kalça bölgenizdeki kasların çalışmasını sağlayınız.

Kalça Sıkılaştırma Egzersizleri Hangi Sıklıkta Yapılır?

Kalça kaldırma egzersizleri her gün tekrar edilmelidir. Ancak ilk dönemde bu durum kaslarda ciddi ağrılara sebep olur. Bu sebeple ilk haftada bir gün ara ile yapılan hareketlerde 3x12 şeklinde hareketler uygulanır. Sonraki hafta ise bu değer 3x18 seviyesine çıkarken üçüncü haftada 3x24 temposunda hareketler yapılır.

Eğer 30 günde kalça büyüme gibi yöntemler uygulayıp, etkili sonuç alamıyorsanız ya da sıkılaşma sağlanmıyorsa bu durumda birtakım vücut estetiklerinden destek alabilirsiniz. Doğal bir şekilde istediğiniz kalçaya sahip olmak için sabırlı olmalısınız.

  • kalça sıkılaştırma
  • kalça kaldırma
  • kalça sıkılaştırma egzersizleri
Yorumlar
Hamiyet özlemiş Squat kalça dikleştirmek için oldukça etkili diye biliyorum. Daha önce birkaç kere denedim ama biraz zor geldi açıkçası:) cevapla
Ayça Öztürk Kalça sıkılaştırma ve büyütme hareketleri nelerdir? Nasıl yapılır? Evde kalçalarımın toparlanması için yapabileceğim egzersizler nelerdir? Basenlerimin biraz erimesini ve kalçamın dik olmasını istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? cevapla
yorum yaz
Kekik Nedir? Neye İyi Gelir? Kekiğin Faydaları, Zararları, Özellikleri, Besin Değeri