Sağlık 24 Şubat 2021 - 17:33:46

Kalp Yorgunluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Kalp Yorgunluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Kalp yorgunluğu; dünyada ve ülkemizde en fazla görülen kalp hastalıklar arasındadır. Sağlıksız yaşam, teknolojinin aşırı kullanımı, hareketsizlik gibi etkenler kalbin yorulması ve yıpranması gibi etkiler meydana getirmektedir. Bu durum ise beraberinde birçok kalp rahatsızlığına sebep olmaktadır.

Kalp Yorgunluğu Neden Olur?

Herhangi bir fiziksel aktivite yapmamak, dengesiz beslenmek, sigara ve alkol kullanımı gibi etkenler kalp yorgunluğu meydana getiren detaylar olarak nitelendirilmektedir. Asıl olarak kalp sağlığını olumsuz etkileyen her durum kalp yorulması meydana getirmektedir. Bunların en başında obezite gelmektedir. Aşırı kilolu olmak şeklinde nitelendirilen obezite hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme sonucunda meydana gelmektedir. Bu durum kalp hastalıklarına zemin hazırlamaktadır. Gün içerisinde düzenli olarak spor yapmak ve doğru beslenmek obeziteyi engellediği gibi kalp yorgunluğunu da giderebilmektedir.

Sigara içmek, kalp krizi riskini artıran bir faktördür. Kalp yorgunluğu ne demek diye baktığımızda kalbin zarar görmesi olarak betimlemek mümkündür. Sigara kalbe zarar verene alışkanlıklar arasındadır. Sigara içmiş ve bırakmış kişilerde bile kalp krizi riski içmeyen kişilere göre daha yüksektir. Bununla birlikte aşırı yağlı ve hayvansal gıdalar ile beslenmek de aynı şekilde kalbin yorulmasına neden olur. Hayatınız boyunca stresten uzak kalmaya çalışınız. Bu şekilde kalbinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Sevdiğiniz işlerle ilgilenmek sizler için yaşamı daha anlamlı kılar. Stresi azaltır ve kalp hastalıklarını da önler.

Kalp Yorgunluğu Neden Olur?

Kalp Yorgunluğu Belirtileri Nelerdir?

Kalp sağlığını korumamak, kalbin yorulmasına ve bu da birtakım hastalıkların oluşmasına neden olur. Kalp yetmezliği, kalp krizi gibi sonuçlar meydana gelebilir. Kalp yorgunluğu belirtilerine baktığımızda şu şekilde maddeleyebiliriz:

  • Göğüs ağrısı meydana gelir ve vücudu oldukça sıkılaştırır.
  • Efor sarf ettiğiniz zaman nefes darlığı meydana gelir.
  • Eskiye göre daha fazla ve kısa sürede yorulursunuz.
  • Sürekli ya da aniden gelen çarpıntı meydana gelebilir.
  • Öksürük oluşur.
  • El ve ayaklarda morarma meydana gelebilir.
  • Ense ve baş ağrılarına ek olarak baş dönmesi problemleri oluşur.
  • Bayılma, ayaklarda ağrı ve eklem ağrıları da kaçılmaz sonuçlar arasındadır.

Yukarıda bahsettiğimiz belirtilerden bir ya da birkaçını yaşıyorsanız mutlaka uzman bir kardiyolog ile görüşmeniz gerekmektedir. Eğer kendinizi sürekli olarak çok yorgun hissediyorsanız kalbinizle ilgili bir sorun olabilir. Bundan dolayı ihmal etmeyiniz.

Kalp Yorgunluğu Belirtileri Nelerdir?

Kalp Yorgunluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu belirtebiliriz ki kalbinize iyi davranmak, dinlenmesi ve yenilenmesi için gerekli olan şeydir. Kalp 5 yılda kendini yenileme etkisine sahiptir. Kötü alışkanlıklarınızı bırakıp, egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek kalp sağlığını iyileştirebilirsiniz. Kalbinizin yorulmaması için vücudunuzu yormanız gerekmektedir. Vücudu yormak demek düzenli egzersiz ve fiziksel aktivite anlamına gelmektedir. Sigara ve alkol kullanımı azaltarak, düzenli beslenerek, aşırı yağlı besinlerden kaçınarak kalbinizin dinlenmesini sağlayabilir ve böylece birçok hastalığı önleyebilirsiniz.

Kalp Hastalıklarından Korunma Yolları

Uzmanlar kalbi korumak için sigarayı bırakma eylemini ilk sırada saymaktadır. Sadece sigara içmek değil, pasif içicilik de aynı şekilde kalbe zarar vermektedir. Tütünün içinde yer alan zaralı maddeler kalp başta olmak üzere pek çok organı yorar. Bununla birlikte uyku düzeninin olmaması da vücudu yorar. Çünkü uykusuzluk obezite başta olmak üzere şeker, yüksek tansiyon, depresyon gibi hastalıkları meydana getirir. Bu da kalp yorulması oluşturur. Stres ile egzersizi yönetiniz. Stresi yenmek için meditasyon yapabilirsiniz. Bunlarla birlikte ailesinde kalp hastalığı bulunan kişilerin daha da dikkatli olması gereklidir.

  • kalp yorgunluğu
  • kalp yorgunluğu neden olur
  • kalp yorgunluğu ne demek
  • kalp yorgunluğu belirtileri
  • kalp yorgunluğu tedavisi
  • kalp hastalıklarından korunma yolları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Hacamat Nedir, Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne Zaman Yapılır?