Sağlık 27 Haziran 2023 - 19:24:42

Kıl Kurdu Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler Nelerdir?

Kıl Kurdu Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler Nelerdir?

Kıl kurdu; bağırsak parazitleri arasında yer alan ve tenya olarak isimlendirilen bir tür bakteri çeşididir ve bağırsak hareketlerinin bozulmasına neden olmaktadır.

Kıl Kurdu Nasıl Geçer?

Oldukça yaygın bir sağlık sorunu olarak nitelendirilen kıl kurdu, bağırsaklarda yaşayan zararlı parazitler olarak nitelendirilmektedir. Hem yetişkin insanlarda hem de çocuklarda görülebilen bu kurtların dişileri anüs yolu ile makatın ağız bölgesine yumurtalarını bırakabilirler. Bu durum kaşıntıya yol açabilmektedir. Bu bölgenin kaşınması nedeniyle bu yumurtalar dış dünyaya yerleşebilir ve bunun sonrasında dış dünyaya yayılma olasılığı meydana gelir. Bulaşma riskini azaltmak için mutlaka ellerin güzelce yıkanması gerekmektedir.

Dışkıda gözle görülür kurtların olması, makatın kanayana kadar kaşınma isteğinin olması, uyku sırasında ağızın açık olması ve salya akması, yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı ve vücut direncinde düşme görülmesi bu hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır. Karında şişlik meydana getiren bu kurtlar aynı zamanda karın ağrısı, bulantı gibi etkiler meydana getirir. İnsandan insana bulaşabilen bu rahatsızlık idrar yolu enfeksiyonun oluşmasına da sebebiyet verebilir.

Kıl kurdunun giderilmesi için birtakım bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Kekik çayı bunlardan biridir. Yarım litre sıcak suyun içerisinde 1 çorba kaşığı kekik atıp demlenmesini bekleyiniz. Demlendikten 10 dakika sonra süzerek tüketiniz. Sabahları aç karnına tüketilmesi önerilmektedir. Gün içerisinde bu çaydan tüketerek kıl kurtlarının vücutta atılmasını sağlayabilirsiniz.

Kıl Kurtları İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Evde uygulayacağınız bazı doğal yöntemler ile kıl kurtlarının tedavi edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu tarifleri şu şekilde açıklamak mümkündür:

Soğan Suyu: Kıl kurtlarının vücuttan atılması için etkili yöntemlerden biri olan soğan suyunu hazırlamak için bir baş soğanı yarım sürahi suda 1 gece önceden bekletiniz. Bu suyu günde 3 defa bir bardak olacak şekilde tüketiniz. Doğadaki en güçlü antibiyotikler arasında yer alan soğan suyu düzenli bir şekilde tüketildiği zaman kısa bir süre içerisinde vücuttaki toksin, bakteri ve virüslerin atılmasına etkili olmaktadır.

Greyfurt: Oldukça güçlü bir antibiyotik olan greyfurt, kıl kurtlarının dökülmesi konusunda oldukça etkilidir. Gerek suyunu içmek gerekse kabuklarını soyup yemek her şekilde etkili olmaktadır. Bu meyve işe kısa süre içerisinde bu parazitlerden kurtulabilirsiniz.

Pelin Otu: Bağırsaklardaki parazitleri yok etme konusunda en etkili bitkilerden biri olan pelin otu, içerisinde yer alan santonin,thujone ve isothujane bileşenleri sayesinde kıl kurtlarının vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Bir bardak suyun içerisine bu otu ekleyip demlenmesini bekledikten sonra süzünüz. Sonrasında rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kıl Kurtlarının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu parazitlerin belirtilerinden biri dışkıda gözükmesidir. Gözle görülen kıl kurtlarına selofan bant testi yapılmaktadır. Bunun sonrasında uzman bir doktor uzun süre inceleme ve gözlem yapar. Bunun amacı, bağırsaklarda ya da herhangi bir başka organa geçme ihtimalinin olup olmamasıdır. Bu yöntem ile tespit edilen kıl kurtları ilaç ile kurutulabilir. Ayrıca bu süreçte makat bölgesi sabun ve su ile yıkanmalı, iç çamaşırı ütü yapılarak giyilmelidir.

Kıl Kurdu Neden Olur? Nasıl Oluşur?

Enterobius vermicularis familyasına ait parazitlerin yumurtalarının solunması ya da herhangi bir şekilde farkında olmadan yutulması kıl kurtlarının oluşumuna neden olabilmektedir. Bu yumurtalar öncelikle ince bağırsağa yerleşir. Sonrasında ise birkaç hafta içerisinde büyür ve bağırsakların işlevlerini etkilemeye başlar.

  • kıl kurdu nasıl geçer
  • kıl kurdunun giderilmesi
  • kıl kurtları için doğal yöntemler
  • kıl kurtlarının tedavisi
  • kıl kurtlarının dökülmesi
  • kıl kurdu neden olur
  • kıl kurtlarının oluşumu
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Sigaranın Zararlarını Yok Eden Yiyecekler, İçecekler, İlaçlar, Kür ve Besinler