Sağlık 24 Ekim 2021 - 20:50:01

Korse Takmanın Zararları ve Yan Etkileri

Korse Takmanın Zararları ve Yan Etkileri

Korseler vücudu tamamen saran, toparlayan ve sıkılaştıran iç giysilerdir. Hem sağlık hem de daha güzel bir vücuda sahip olmak için kullanılmaktadır.

Korse Takmanın Zararları Var mı?

Korseler farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan kıyafetlerdir. Geçmişten günümüze kadar daha ince görünmek, bel ağrılarını hafifletmek ve sakatlıkları önlemek gibi birçok amaç için kullanılmıştır. Korselerin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Vücudun farklı bölgeleri için farklı kullanım sağlayabilecek çeşitler bulunmaktadır. Bunların faydaları olduğu kadar aynı zamanda zararları da bulunmaktadır. Vücutta toparlanma sağlayan korseler düzenli kullanım sağlandığında şekillendirici etki sağlamaktadır. Fakat zayıflama yönündeki bu etkisi tek başına gerçekleşmemektedir. Sporla desteklenmesi gerekmektedir.

Korsenin Yan Etkileri Nelerdir?

Korseler normal kullanım sağlandığında herhangi bir yan etkiye yol açmamaktadır. Fakat uzun süreli kullanımı birtakım zararların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Korselerin belirli saatlerde kullanılması gerekmektedir. Tüm gün vücutta duran korse belli bir zamandan sonra vücuda zarar vermeye başlamaktadır. Bu nedenle gün içinde korse taktığınızda gece vücudunuzun rahatlaması için çıkartmanız gerekmektedir. Vücutta uzun süre kalan korse tahrişe neden olabilmektedir. Özellikle zayıflamak için kullanılan modeller terletme özelliği olanlardır. Bu korseler vücutta fazla kaldığında mantar enfeksiyonun oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle bel incelten ve zayıflatan korseler günde en fazla 8 saat kullanılmalıdır. Korselerin kumaşlarının mutlaka nefes alması gerekmektedir. Nefes alan kumaşlar vücutta bakteri oluşmasını engeller. Bu nedenle pamuklu kumaşların tercih edilmesi sağlıklı olacaktır. Eğer ki tercih ettiğiniz korse modeli vücudunuza küçük geliyorsa bu rahat nefes almanızı engeller. Bu nedenle bu iç giysileri alırken vücudunuzu sıkmamasına özen gösteriniz. Bol olması da etkisi azaltacaktır. Bu nedenle doğru bedeni bulmak korsenin etkilerinden yararlanmak için oldukça önemlidir.

Korselerin Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Günlük hayatta birçok kişinin kullandığı korseler hem zayıflamaya yardımcı olmaktadır hem de birçok sağlık problemi için tercih edilmektedir. Hem kadınlar hem de erkekler bu giysileri kullanmaktadır. Günlük hayatta genelde kıyafetlerin içerisine giyilmektedir. Kadınlar kıyafetlerinin altına korse takarak vücutlarının daha toplu durmasını ve fit görünmeyi sağlayabilirler. Doğum sonrasında fazla kilolarından kurtulmak isteyenler genel olarak korse modellerinden yararlanmaktadırlar. Vücut şekillendirici ve bel inceltici korselerin yanı sıra tayt, bel, mayo, külot, bikini korse modelleri de bulunmaktadır. İhtiyaca göre istenilen model tercih edilebilmektedir. Erkekler de göbek bölgelerindeki yağların erimesi ve vücutlarının daha yapılı gözükmesi için korseleri tercih etmektedirler. Doğru model tercih edildiği zaman korselerin etkileri kısa bir süre içerisinde kendini göstermektedir.

Korse Takmak Zayıflatır mı? Kilo Verdirir mi?

Korselerin tek başına zayıflama etkisi bulunmamaktadır. Kullanıldığı zaman mutlaka spor yapılması ve tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Zayıflama korseleri genel olarak terleme yoluyla kilo verdirmektedir. Spor yaptığınızda terleyerek bölgesel zayıflama sağlayabilirsiniz. Korselerin vücudu toparlama, sıkılaştırma ve inceltme etkileri bulunmaktadır. Fakat bunları tek başına yapmamaktadır. Genel olarak destekleyicidir. Vücudunuzda fazlalık olan bölgeleri korseler yardımıyla daha kısa süre içerisinde eritebilirsiniz. Önemli olan doğru bedenin doğru bir şekilde kullanılması ve uygulanmasıdır.

  • korse takmanın zararı
  • korsenin yan etkileri
Yorumlar
Şenay Durmaz Korse takmak sıkılaştırır ve vücudu toplar diye biliyorum. 2 ay sonra doğum yapacağım. Doğumun nasıl olacağı henüz belli değil. Doğumdan sonra korse kullanmak için ne kadar süre beklemek gerekiyor onu öğrenmek istiyorum. cevapla
yorum yaz
Pirinç Patlağı Zayıflatırmı? Nasıl Yapılır? Faydaları, Zararları, Kullanımı