Nöral Terapi Nedir? Yan Etkileri ve Faydaları Nelerdir? Fiyatları Ne Kadar?
Nöral terapi; kronikleşmiş olan otonom sinir sistemi kaynaklı olan ağrıların giderilmesi için uygulanan, uyarıcı ve düzenleyici etki meydana getiren, olumsuz uyaranların devre dışı bırakılmasını sağlayan, ilaçsız doğal bir tedavi yöntemidir.
Nöral Terapi Nedir? Nasıl Yapılır?
Otonom sinir sistemi üzerindeki hücrelerin uyarılmasını sağlayarak vücudun kendi kendini iyileştirmesine destek sağlamak adına tamamlayıcı bir tıp tedavisi olarak tanımlanan nöral terapi; sinir, kasi ve iskelet sistemindeki pek çok ağrının iyileştirilmesi için uygulanan bir tür tedavi yöntemidir. Kronikleşen ağrıların yanı sıra birçok hastalık için de bu tedaviden yararlanılmaktadır.
İnsan yaşamı boyunca geçirilen kazalar, ameliyatlar, enfeksiyonlar, fiziksel ya da psikolojik travmalar otonom sistem üzerinde kaydedilmektedir. Bu oluşumlar sinir sistemi üzerinde birtakım elektriksel tahribatlar meydana getirmektedir. Bu zaman içerisinde vücutta kronik ağrı oluşumuna sebebiyet verir. Nöral tedavi ile biyo elektriksel iyileşme sağlanması hedeflenmektedir. Nöral terapi nasıl yapılır diye baktığımızda seyreltilmiş lokal anestezik içeren serum fizyolojik vücuttaki özel bazı noktalara enjeksiyon ile uygulanır. Bu tedavide kortizonlu ilaçlar kullanılmamaktadır. Bu terapide amaç bozulmuş olan yapıların eski haline döndürülmesi ve uzun süreli iyileşme sağlanmasıdır. ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan bu tedavide vücudun kendini yenilemesi sağlanır. Seanslar halinde yapılan bu terapi, haftada 1-2 defa uygulanır. İki seans arasında 3 gün olması gerekir. Nöral terapi kaç seans yapılır diye baktığımızda hastaya göre tedavi süresi ve aralığı değiştiğini belirtebiliriz.
Nöral Terapinin Faydaları Nelerdir?
Uzun süreli iyileşme ve vücutta rahatlama sağlayan nöral tedavi birçok hastalık için uygulanabilmektedir. Nöral terapi hangi hastalıklarda kullanılır diye bakacak olursak eğer;
- Baş ağrılarını gidermek için uygulanır
- Bölgesel kas-iskelet sistemi ağrılarını iyileştirmek için kullanılabilir.
- Fibromiyalji sendromuna iyi gelir.
- Kronikleşmiş pelvik ağrıları gidermek için tercih edilir.
- Bel-boyun-sırt ağrısı ve fıtıklarının giderilmesi, ağrılarının hafifletilmesi için yapılır.
- Omurga kireçlenmelerini iyileştirmek için bu yönteme başvurulabilir.
- Kronik iltihaplanmaların giderilmesine katkı sağlar.
- Karpal tunel sendromu için etkili olmaktadır.
- Dirseklerde oluşan kronik ağrıları iyileştirmek için uygulanır.
- Diz ve omuz ağrısını iyileştirmek için etkilidir.
- Omuz, dirsek, bilek, diz, kalça ve ayak bileğinde oluşan iltihaplanmalar yani tendinit için uygundur.
- Spor yaralanmalarını iyileştirmek için tercih edilebilir.
Tıbbın yetersiz kaldığı ve uzun süre boyunca geçmeyen, kronik hale gelmiş olan ağrıların iyileştirilmesi için oldukça etkili olmaktadır. Hormonal bozukluklar ve sistemik bazı hastalıklarda da etkili olduğu gözlemlenmektedir. Kısaca nöral tedavinin faydalarına baktığımızda genel sağlığın iyileşmesi için etkili olduğunu belirtebiliriz.
Nöral Terapi Yan Etkileri Nelerdir?
Ülkemizde son zamanlarda uygulanmaya başlanan nöral terapi zararları var mı sorusu pek çok kişinin merak ettiği bir konu olarak gündemdedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu tedavide ilaç kullanılmamaktadır. İğneler ile enjekte edilen anestezik etkili maddenin otonom sinir sistemi üzerinde meydana getirdiği uyarılar ile tedavi gerçekleştirilmektedir. İğne yapıldığı zaman otonom sistemin sinir ağlarına bir uyarı gider ve bu da sinir hasarlarının düzeltilmesini sağlar. Enjekte edilen maddelerin anestezik etkisinden değil bio-elektriksel özelliğinden yararlanılmaktadır. Uygulama yapılmadan önce alerjik bir yan etki olmaması için uzman doktorlar hastanın öyküsünü dinlerler. Enjeksiyonların yapıldığı yerde kanama meydana gelebilir. Bu tedavi sırasında prokain ya da lidokain uygulanır ve bunlara başka ilaçlar katılmaz.
Nöral Terapi Kaç Günde Etki Eder?
Uzun süreli tıbbi tedavilerden etki görememiş kişilerin tercih ettiği nöral terapi kaç seansta etkisini gösterir diye araştırdığımızda seans sonrasında ilk 72 saat içerisinde etkisini gösterdiğini belirtmek mümkündür. Genel olarak uygulama sonrasında etkisini hemen göstermektedir. Sinirlere yapılmayan ama sinirlerde uyarım sağlayan bu terapi yöntemi organlara, cilde, yaralar ya da ameliyat izlerine iğne ile uygulanabilir. Tansiyon, şeker ve kalp hastaları, hamile kadınlar yaptırabilirler. Myastenia graves kas hastalarına yapılmamaktadır.
Nöral Terapi Fiyatı ve Hasta Yorumları
İnce, küçük, insülin iğne uçları ile uygulanan nöral tedavinin ücreti hastanın durumuna ve seans sayısına, sıklığına göre değişkenlik göstermektedir. Nöral terapi hasta yorumlarına bakacak olursak genelde olumlu etkilerin görüldüğünü belirtebiliriz. Sizler de geçmeyen ağrılardan muzdaripseniz ve yukarıda belirttiğimiz hastalıklara sahipseniz bu tedaviden yararlanabilirsiniz.