Yaşam 03 Mart 2021 - 15:29:53

Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Türkiye'de Nereden Çıkarılır? Nasıl Anlaşılır?

Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Türkiye'de Nereden Çıkarılır? Nasıl Anlaşılır?

Şans ve ayrılık taşı olarak tanımlanan, daha çok erkek aksesuarları için kullanılan oniks taşı, yarı değerli taşlar sınıfında yer alan bir üründür. Damarlı akik taşı olarak da nitelendirilir ve insan sağlığı için farklı faydaları bulunmaktadır.

Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir?

Siyah ve gri renge sahip olan oniks taşı, opak görünümlü ve bir cam kadar parlak bir taştır. Sertlik derecesi 7 olarak nitelendirilmektedir. İçerisinde birden fazla mineral barındırmaktadır. Yüz binlerce yıl içerisinde oluşmuş olan oniks taşı, kayaçların ve bazı bileşenlerin ısınması, soğuması ve basınç ile zaman içerisinde taş hale gelmesi ile meydana gelmiştir. Kuvarsa gurubunda yer alan bu taş aynı zamanda kriptokristal olarak da nitelendirilmektedir. Bunun anlamı ise taneleri gözle görülemeyecek kadar küçük yapılardan meydana gelmiş kristal bir kayaç şeklindedir. Üzerinde farklı katmanların olması ve işlenebilir özellikte olması, onu çok eski zamanlardan bu yana tercih edilebilir hale getirmektedir.

Oniks taşı kolye ve bileklik olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Dış katmanı siyah beyaz olmasına rağmen iç katmanlarına bakıldığında mavi ve yeşil gibi farklı renklerin olduğu da gözlemlenmektedir. Alternatif tıp alanında sıklık tercih edilen bu taş, zinde kalmayı sağlarken aynı zamanda birçok hastalığa karşı da koruyucu etki meydana getirmektedir.

Oniks Taşı Faydaları Nelerdir?

Hem fiziksel hem de psikolojik sağlığın iyileştirilmesi ve korunması içi etkili olan oniks taşının faydalarını şu şekilde betimlemek mümkündür:

  • Kişinin kendine güvenmesini sağlar. mutluluk veren bu doğal taş depresyonun azalması ve stresin giderilmesi gibi etkiler meydana getirmektedir. Enerji verir ve daha iyi hissetmeyi sağlar.
  • Pozitif düşüncelerin ve enerjinin artmasını sağlar. Negatif enerjileri uzaklaştırır ve aynı zamanda nazara karşı korur.
  • Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği bulunmaktadır. Cesaret ve şans getirdiğine inanılmaktadır.
  • Odaklanma ve konsantrasyon sıkıntısı çeken kişilerin dengeli olmasına yardımcı olur. Zihin bulanıklığının giderilmesini sağlar.
  • Gelecek ya da herhangi bir konudaki kaygının giderilmesini sağlar. Ayrıca kişisel olarak yaşanan bağımlılıklardan kurtulmayı sağlar.
  • Kadın ve erkek ilişkileri için denge meydana getirir. yoğun duygulardan korur ve kişinin hata yapmasını önler.
  • Fiziksel açıdan oldukça faydalı olan bu taş ilik sistemi ile beraber kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Göz tansiyonu, ayak rahatsızlıkları ve diş sağlığı için etkilidir.
  • Obezite tedavisinde etkili olduğu belirtilmektedir.

İnsan sağlığı açısından birçok faydaı olduğu dile getirilen oniks taşı kişiye hem strese hem de kötü düşüncelere karşı korumaktadır. Genel olarak aksesuar ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Oniks Taşı Türkiye'de Nereden Çıkarılır?

Dünya genelinde pek çok ülkede bulunan oniks taşı Çin, Mısır, Almanyai Meksika, İtalya ve Madagaskar gibi birçok yerde çıkartılan oniks taşı Türkiye'de Kapadokya'da çıkartılmaktadır. Bu bölgede yoğun bir şekilde işlenir ve süs eşyalarında sıklıkla kullanılır.

Gerçek Oniks Taşı Nasıl Anlaşılır? Nasıl Temizlenir?

İçeriğinde silisyum, oksijen, demir, manganez mineralleri barındıran gerçek oniks taşının sertlik derecesi 7 olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca opak bir görünümü vardır. Dışı siyah ve beyazdır ama iç katmanlarında farklı renkler yer almaktadır. Oniks taşı kullananlar genel olarak sertlik ve yapı özellikleri kapsamında orijinal olup olmadığını anlamaktadır. akan suyun altında 5 dakika boyunca yıkayarak temizleme işlemi sağlanabilir. Ayrıca güneşin altında 1 saat bekletmekte arındırıcı etki sağlayabilmektedir.

  • oniks taşı
  • oniks taşı özellikler
  • oniks taşı kolye
  • oniks taşının faydaları
  • oniks taşı türkiyede nereden çıkarılır
  • gerçek oniks taşı nasıl anlaşılır
  • oniks taşı kullananlar
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Zahter Nedir? Zahter Kilo Aldırırmı? Zahterin Faydaları ve Zararları