Sağlık 27 Haziran 2021 - 02:32:10

Patates Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Hazırlanır?

Patates Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Hazırlanır?

Son zamanlarda patates suyunun faydaları ve zararları ile ilgili yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlardır.

Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Patates suyu içinde enzimler, organik asit ve mineraller bulunmaktadır. İnsan sağlığına birçok etkisi olduğu söylenen patates oldukça değerli bir sebzedir. Modern tıp anlamında doğal bir tedavi tekniği olarak kullanılmaktadır. Sabah saatlerinde aç karnına içilmektedir. Patatesin suyun içerisinde kalsiyum, protein, demir, lif, potasyum ve fosfor vardır. İçindeki vitaminler ise C, B ve A vitaminidir. İçindeki mineral ve vitaminlerin etkisiyle beden bölgesinde eklem ağrısı, şişliklere neden olmaktadır. Hem egzama hem de cilt lekeleri üzerinde etkilidir. Uçukları geçirir ve ağız içi yaralarına yarar sağlar. Bu suyun çok iyi anlamda bir anti inflamatuvar olduğu söylenebilir. Sindirim sistemi, eklem, sırt ve bel ağrıları üzerinde etkilidir. Saç köklerini besleyerek saçların sağlıklı ve gür çıkmasını sağlamaktadır.

Patates Suyunun Cilde Yararları Nelerdir?

Patates cilt üzerinde etkili olan sebzelerden biridir. Ciltte meydana gelen gözaltı morluğu, yaralar ve şişlikler üzerinde etkilidir. Bunun yanı sıra kaşıntı, cilt lekesi, egzama gibi problemleri tedavi eder. Bu sebeplerden dolayı patatesin suyu cilt problemleri için tavsiye edilmektedir. Hem cildi hem de saçları beslemektedir. Saçların güçlü olmasını sağlayan patatesin suyu düzenli kullanıldığında saçları sağlıklı bir hale getirmektedir. Patatesin suyu bal ve yumurta akı ile karıştırıldığı zaman hazırlanan karışım saçlara uygulanmaktadır. Saçlara uygulanan karışım 30 dakika bekletildikten sonra saçlar şampuan ile yıkanarak durulanmaktadır. Uygulama bir kez dahi yapıldığında bile saçtaki değişiklikler fark edilmektedir. Bunların dışında patatesin suyunda var olan faydalar değişikliğe uğratılmadan çeşitli uygulamalarla kullanılabilir.

Patates Suyu Nasıl Hazırlanır?

Patates suyunun hazırlanması için kullanılan patates renginin kırmızı olması tavsiye edilmektedir. Bazı kişiler karışımda ham patates ya da siyah noktalı olan türlerini kullanmayı tercih etmektedirler. Fakat siyah noktalı ve ham olan çeşitlerinin kullanılmaması gerekir. Karışımın hazırlanması için ilk olarak patateslerin iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Kişi patatesi kabuklarıyla beraber kullanmak istiyor ise patateslerin yıkanmasından sonra sirkeli suyun içerisinde bekletilmesi önerilmektedir. Sirkeli suyun içinde bekleyen patatesler iyi bir şekilde yıkanır ve sonrasında sıkılma işlemiyle suyu çıkarılır. Çiğ patatesin suyu acı olduğundan dolayı havuç suyu ilave edilerek de içilebilir. Uygulanan metotlardan biri patatesin suyuna bal ve limon suyunun ilave edilmesidir. Hazırlanan karışım içilir ve yahut da balla karıştırılarak içilebilir. Bal ve patates suyunun karıştırılması vücutta bulunan ürik asidin fazla kısmının dışarı atılmasını sağlar. Bu durum gıda zehirlenmelerinde etkili bir yöntem olarak kullanılır.

Patates Suyunun Zararları Nelerdir?

Patates suyunun zararları arasında mide hastalığı olan bireylerin bu suyu içmeleri tavsiye edilmemektedir. Bazı insanlarda patates suyu ishale yol açabilir. Ayrıca patates suyunun hazırlanması esnasında beklemiş ve filizlenmiş olan patateslerin kullanılması önerilmemektedir.

  • patates suyunun zararları
Yorumlar
Seher Koçyiğit Patates suyu ve karbonat ile zayıflayanlar var mı? Kilo vermeye yardımcı olur mu? Zayıflamak için patates suyu yöntemini denemek istiyorum. Nasıl tüketmem gerekiyor? Günde kaç kere içmeliyim? Diyete gerek var mı? cevapla
TUĞÇE üNLÜ İçerisinde demir, protein, kalsiyum olduğunu yeni öğrendim. Yazınız dikkatimi çektiği için okudum. Suyunun önemli olduğunu şimdiye kadar hiç duymamıştım diyebilirim. Suyunu direkt içebilir miyim bilmiyorum deneyeceğim , havuç suyu ile tatlandırmak oldukça mantıklı geldi. Detoks gibi olacak diye düşünüyorum. Deneyimlerimi de tekrar yazacağım buraya... cevapla
yorum yaz
Kuyruk Yağı Nedir? Kuyruk Yağının Faydaları ve Zararları