Diyet 22 Nisan 2021 - 06:28:18

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır? Ramazanda Diyet Programı Nasıl Yapılmalı?

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır? Ramazanda Diyet Programı Nasıl Yapılmalı?

Ramazan ayında oruç tutulması ile beraber önemsenen ve dikkatli bir şekilde uygulanan ramazanda diyet programı sağlıklı beslenmeyi sağlayan bir yöntemdir.

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?

Ramazan süresince en çok dikkat edilmesi gereken zaman dilimi sahurdur. Sahurda ilk olarak kan şekerini bir anda yükselten yiyeceklerin tüketilmemesi gerekir. Kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten gıdalar arasında beyaz ekmek, şeker içeren ürünler, pirinç pilavı, asitli içecekler, işlenmiş et türleri ve fast food vardır. Bu besinlerin tüketilmemesi yönünde uyarılar yapılmaktadır. Bu tür gıdalar açlık duygusunu anlık bir şekilde bastırmaktadır. Dolayısı ile oruç tutan kişi gün içinde uzun bir süre aç kalacağı için bu tarz yiyecekler kişinin hızlı bir şekilde acıkmasına neden olmaktadır. Bunun yerine kişiyi tok tutacak besinlerden yararlanmak ve sağlıklı bir biçimde beslenmek işe yarar yollar arasındadır.

Sahurda Ne Yenir? Nelere Dikkat Etmeli?

Ramazan ayında sahur bir nevi kahvaltıdır. Bu yüzden atlanmaması gereken en önemli öğündür. Sahur yapmayan kişi oruç tutarken çok zorlanabilir ve hem fiziksel hem de zihinsel anlamda yorgun düşer. Sahurda tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında salatalık, domates, maydanoz, peynir, yumurta, zeytin, bal, meyve, ceviz, nane, su, yoğurt bulunmaktadır. Ayrıca uzun süre tok tutan bulgur, mercimek de tüketilebilir.

Oruç Tutarken Diyet Listesi Nasıl Olur?

Kişi Ramazan ayında hem orucunu tutabilir hem de zayıflayabilir. Oruç tutarken zayıflamak isteyen insanların dikkat edeceği adımlar vardır. Gün içinde açan kalan vücudun açlık ihtiyacı en sağlıklı şekillerde dengelemek gerekir. Sahur ve iftar dengelemenin sağlanacağı iki önemli öğündür. Uzun süren açlığın sonunda kişiyi yormayan besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek ile bu süreç içerisinde kilo vermek kolay bir hale gelir. Madde madde besin listesi isteyen kişilerin uzman diyetisyene gitmeleri tavsiye edilmektedir. Kişinin bilmediği hastalığı olabilir veya ilaç kullanıyor olabilir. Bu tip nedenlerden dolayı diyet listesini uzman hekimin yazması gerekir. Fakat bazı hususlar göz önüne alınarak genel bir beslenme tarzı vardır. İftar ile sahur arasında iki litre su içmek önemlidir.

İftarda Ne Yenmeli? Nasıl Beslenmeli?

İftarda besinler yavaş bir şekilde ve çiğneyerek tüketilmelidir. Hızlı ve bir anda fazla yemek kabızlık, gaz ve bulantı yapabilmektedir. Mide gün içerisinde boş kaldığı için bir anda yemeğe yüklenmek olumsuz sonuçlara yol açabilir. İftarda fazla baharatlı, tuzlu ve yağlı besinlerin tüketilmesi önerilmez. Oruç su ile açıldıktan sonra çorba tüketilmelidir. Çorbadan sonra ana yemeği beklemek metabolizmanın kendini dengelemesini sağlamaktadır. İftarda beyaz et, sebze gibi besinleri tüketmek vücuda fayda sağlar. Gün içinde fazla hareket etmemiş olan kişilerin kırmızı eti az bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir. Sahurda tüketilmesi önerilmeyen ve bir anda kan şekerini yükselten gıdaların iftarda da tüketilmemesi gerekir. Ramazanda diyet yapmak için sağlıklı beslenmek yeterlidir.

  • ramazanda diyet
  • ramazanda diyet yapmak
  • ramazanda diyet programı
Yorumlar
Sevil Sezer Ramazanda kilo almamak için kilo vermek için ne yapmak gerekiyor? Ramazan ayında oruç tutarken aynı zamanda kilo da vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Kilo vermenin püf noktaları nelerdir? cevapla
yorum yaz
Bel Korsesi Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları ve Zararları Nelerdir?