Yaşam 31 Ocak 2021 - 16:52:06

Sakal Çıkmayan Yerler İçin Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sakal Çıkmayan Yerler İçin Sakal Çıkarma Yöntemleri

Erkeklerin yüzünün belirli kısımlarında sakal çıkmazken bu durum estetik açıdan kötü bir görüntünün oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple de sakal çıkmayan yerler için doğal yöntemler uygulanarak bu sorunlar aşılabilir.

Sakal Çıkmayan Yerler İçin Doğal Yöntemler

Birçok kişiye göre sakal, erkeğin makyajı olarak gösterilir. Görünüşüne farklı bir hava katması, kusurları örtmesi ve benzeri etkileri erkekleri sakal bırakmaya yönlendiriyor. Bayanlar da genel olarak sakal bırakan ve düzenli bir sakal yapısı olan erkeklerden hoşlanıyorlar. Tüm bu durumlar sebebiyle de erkekler sakal çıkmayan yerler için belirli adımlar atarak bu sorunların üstesinden gelmeyi amaçlıyor. Erkeklerde herhangi bir cilt problemi bulunmuyorsa er ya da geç sakal oluşumu gerçekleşmektedir. Genetik etmenler ve ergenlik döneminde kullanılan sivilce ilaçları bu süreci ciddi biçimde geciktirebilir. Sakalı düzenli olarak çıkan ancak belirli bölgelerde oluşmayan kişiler için ise birkaç farklı doğal yöntem yer almaktadır.

Sakal Çıkmayan Yerler İçin Sarımsak Yöntemi

Doğal bitkiler her zaman insan sağlığı için etkili olurken doğru kullanımda bu etkiler en iyi biçimde ortaya çıkmaktadır. Sarımsak da besleyici özelliği ile birlikte kılların oluşumunda ve güçlenmesinde etkin bir maddedir. Bu sebeple de sakal çıkmayan yerlere uygulanacak doğal ürünler listesinin ilk sırasında sarımsak gelir. Bu uygulamayı yapmak için ilk olarak düzgün bir biçimde tıraş olarak gözenekleri açmak gerekir. Tıraş olunurken sıcak su kullanımı çok daha iyi bir biçimde bu gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır. Tıraş olunduktan sonra bir sarımsağı ortadan ikiye bölen kişiler iç kısmını yüzlerinin sakal çıkmayan bölgelerine sürmeye başlarlar. Bu işlem esnasında biraz bastırarak uygulamak oldukça doğru olacaktır. Yüzün kızarması işlemin doğru yapıldığını gösteren durumlardan birisidir. Son olarak 15-20 dakika bekledikten sonra maden suyu ile yüz yıkanarak tüm gözeneklerin en iyi şekilde beslenmesi sağlanmaktadır. 2-3 günde bir tekrarlanan bu yöntem ile sakal çıkmayan bölgelerde oluşumlar gözlenebilir.

Soğan ile Sakal Çıkarma İşlemi

Sakal çıkmayan bölgeler için uygulanacak olan doğal yöntemler arasında soğan da bulunmaktadır. Soğanın içerisinde yer alan maddeler, aynı sarımsakta olduğu gibi saç ve kıl köklerini besleyerek onların daha iyi bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır. Bu sebeple sarımsak yerine aynı şekilde soğanda yarıya kesilerek uygulanıp yüzde 20 dakika kalması sağlanabilmektedir.

Sakal Çıkaran İlaçlar Etkili mi?

Sakal çıkarma işlemlerinde uygulanabilecek olan ilaçlar da yer almasına rağmen bunların büyük bir çoğunluğu çok fazla etki etmemektedir. Ancak sakal oluşumlarına belirli bir süre kalan ve normal şartlarda da sakalları oluşacak olan kişilerin bu süreyi daha erkene çekmesi için sakal çıkarıcı ilaçlar uygun bir tercih olabilir.Farklı yöntemler kullanarak sakal çıkmayan yerler için sakal oluşumunu sağlayan erkekler çok daha düzenli bir görünüme kavuşmuş olacaklardır.

  • sakal çıkmayan yerler
  • sakal çıkmayan bölgeler
  • sakal çıkarma işlemi
Yorumlar
Orhan Yaman Sakal çıkmayan bölgelerde sakal çıkarmak için ne yapmak gerekiyor? Sakalların daha gür gözükmesi ve seyrekliğinin giderilmesi için bitkisel yöntemler var mı? Bu kısımlarda sakal çıkması için ne yapmalıyım? cevapla
servet ünal sakal çıkarmak için badem yağı işe yarıyor diye duydum ama bu badem yağı sakal çıkarmak için nasıl kullanılır? direk sakal çıkmasını istediğimiz yere mi sürüyoruz? daha önce badem yağını saçlarımda kullanmıştım kısa sürede çok parlak ve canlı olmuştu. Sakal için de işe yarar diye düşünüyorum denemek lazım cevapla
yorum yaz
Erik Kompostosu Nasıl Yapılır? Erik Kompostosu Tarifi