Sağlık 22 Mayıs 2021 - 05:50:17

Şekeri Bırakmak Ne İşe Yarar? Kaç Gün Sürer? Ne Yapmalı?

Şekeri Bırakmak Ne İşe Yarar? Kaç Gün Sürer? Ne Yapmalı?

Şekeri bırakmak için; şeker içeren besinlerden uzak durmalı ve bunun yaklaşık olarak 8 hafta boyunca devam ettirilmesini sağlamak gerekmektedir.

Şekeri Bırakmak Ne İşe Yarar?

Şekeri tüketimini bıraktığınız zaman vücudunuzdaki yağlanmanın azalmasına şahit olabilirsiniz. Özellikle karın bölgesindeki yağlanmaların giderilmesini sağlayarak, kilo verme konusunda etkili olmaktadır. Karaciğer sağlığı için zararlı olan şeker, bu organ üzerinde tıpkı alkol gibi etki meydana getirmektedir. Yani alkolü bırakmak ile şekeri bırakmak karaciğer de aynı faydalı etkiyi oluşturmaktadır.

Şekerin doğal hali vücut için çok zararlı değildir. Meyvelerden aldığımız şeker lif ve sıvı etkisi ile kısa süre içerisinde vücutta sindirilebilmektedir. Fakat rafine şeker için aynısını söylemek mümkün değildir. Bu şekerin kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Kimyasal işlemlere maruz bırakılan rafine şeker, bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir. Hatta bu konuda kokaine de benzetilmektedir. Bu nedenle sağlık için zararlıdır.

Vücudumuzun için ciddi anlamda tehlike meydana getiren şeker, bırakıldığı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo veriminin gerçekleşmesini sağlamaktadır. İştah dengesi sağlayan leptin hormonunun bastırılmasına neden olan şeker sürekli yemek yeme ihtiyacının oluşmasına sebebiyet verir. Şekeri bıraktığınız zaman ise tokluk hissedersiniz daha az yemek yiyerek karın bölgesindeki yağların giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Şekeri Bırakmanın Yararları

Şekeri Bırakmanın Vücuda Faydaları Nelerdir?

İçerisinde bol miktarda şeker bulunan besinle kalp sağlığını riske atmaktadır. Şekeri bıraktığınız zaman kalp sağlığının korunması, trigliserit değerlerini kontrol altına almayı sağlayabilirsiniz. Trigliserit vücutta iyi kolesterolün azalmasına neden olur. Bu nedenle kontrol altına tutulmalıdır. Besin değeri oldukça düşük olan şeker, vücutta yağlanma problemlerinin oluşmasına sebep olmaktadır. Bu da obezite gibi hastalıkların meydana gelmesini tetikler. Şeker tüketimi mide ve bel kısmında yağ birikmesine neden olmaktadır. Şekeri bırakarak bu yağlanmalardan kurtulabilirsiniz.

Şekeri bırakmanın yararlarına baktığımız zaman karaciğer üzerindeki etkisini gösterebiliriz. Şekeri bıraktığınız zaman karaciğer işlevlerinin düzelmesini sağlayabilirsiniz. Şekerli içecekler böbreklerde taş oluşumunu arttırırken, şekeri bırakmak böbrek taşı oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Şeker tüketimi beyine zarar verir ve hafızayı kontrol etmeyi güçleştirir. Şekeri bırakarak kan şekerinin yükselmesini önleyebilir ve beyin sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca şekeri tüketmeyerek cilt sağlığınızın iyileştirebilirsiniz. Cildin gençleşmesini sağlayabilirsiniz.

Şekeri Bırakmak Kaç Gün Sürer?

Şeker bağımlılık meydana getiren bir besindir. Bu nedenle bırakılması da belli bir süreye tabidir. Genel olarak insanların metabolizmasından şekerin atılması yaklaşık olarak 6-8 hafta sürmektedir. Şekerden tamamen kurtulmak 8 hafta kadar bir sürede gerçekleşmektedir. Bu süreçte herhangi bir şekilde şeker ve şeker içeren gıdaları tüketmezseniz, vücudunuzdan tamamen atabilir ve bu şekilde beslenmeye alışabilirsiniz.

Şekeri Bırakmak İçin Ne Yapmalı?

Beslenme şeklimiz vücudumuzu doğrudan etkilemektedir. Şekeri bırakmak için öncelikle beslenme düzeni oluşturmamız gerekmektedir. Şekerli besinleri, içecekleri, sosları tüketmemeliyiz. Daha sade beslenmeliyiz. Ayrıca süt ve süt ürünlerini tam yağlı olarak tercih etmeliyiz. Yağı alınmış olanlara tadı ve yoğunluğunun bozulmaması için şeker ilave edildiği bilinmektedir. Bazı besinlerin içerisinde biz fark etmeksek bile şeker olabilir. Tükettiğiniz her gıdanın şeker oranına dikkat ediniz.

  • şekeri bırakmak
  • şekeri bırakmak için
  • şekeri bırakmak ne işe yarar
  • şekeri bırakmanın vücuda faydaları
  • şekeri bırakmak kaç gün sürer
  • şekerden tamamen kurtulmak
  • şekeri bırakmak için ne yapmalı
  • şekeri bırakmanın yararları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Hızlı Kilo Verme Yolları Nelerdir?