Sağlık 29 Ekim 2021 - 15:43:14

Sinirli Ot Nedir? Faydaları Nelerdir? Kullanımı ve Kullanıcı Yorumları

Sinirli Ot Nedir? Faydaları Nelerdir? Kullanımı ve Kullanıcı Yorumları

Sinirli ot; 7-90 cm arasında boyutlarda oluşan, ölümsüzlük oltu olarak da isimlendirilen, hem ülkemizde hem de dünya üzerinde pek çok yerde kendiliğinden yetişebilen, faydaları ile kendinden sıkça söz ettiren, dar ve geniş yapraklı tüleri ile bilinen bit bitki türüdür.

Sinirli Ot Nedir? Ne İşe Yarar?

Yara otu, sinirli yaprak, ateş yaprağı ve bağa yaprağı gibi isimlerle bilinen sinirli ot; bahçe ve parklarda, çimlerin arasında, kır kenarlarında ve çimenli tarlaların kenarlarında kendiliğinden yetiş bir bitkidir. A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan bu ot, kışın soğuk havalarına karşı dayanıklıdır. Bağışıklığın güçlenmesine katkı sağlar ve bu özelliği sayesinde pek çok hastalığın önlenmesi konusunda etkilidir.

Genel olarak solunum sistemi organları ve bu organlarda meydana gelen hastalıkları iyileştirme, tedavi etme gibi etkilere sahip olan sinirli otun faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış şekiledir. Şekil olarak bir mızrağı andıran bu bitkinin yaprakları koyu yeşil renktedir. Kendiliğinden yetişebilme özelliğinin bulunması, bu bitki için özel bir bakım gerekmemesi kullanılabilir özelliğini daha fazla arttırmaktadır. Düzenli şekilde kullanıldığı zaman kullanan kişilere farklı sağlık alanlarında çeşitli yararlar sağlamaktadır.

Sinirli Ot Faydaları Nelerdir?

İçerisinde yer alan çinko, potasyum, kalsiyum ve vitamin bileşenleri sayesinde birçok faydası bulunan sinirli ot, vücuttaki yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Böcek sokması nedeniyle oluşan şişliklere ve ayak pişiklerine iyi gelmektedir. Hücre yenilenmesini desteklediği için hem deforme olmuş hücreleri arındırır hem de koruyucu bir etki meydana getirir. Sivilce, akne, siyah nokta gibi problemler için sinirli ot yaprakları oldukça etkilidir. Cildin güzelleşmesini sağlarken egzama ve benzeri problemlerin giderilmesine de destek sağlar.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan dar yapraklı sinirli ot, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücuttan ödem atmaya yardımcı olmaktadır. Metabolizma düzenleyici etkisi sayesinde sindirim sisteminin aktif çalışmasını ve bu etki ile beraber zayıflamanın gerçekleşmesini sağlar. Kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu etki meydana getiren bu doğal içerikli ot, vücudun geneli için faydalı etkiler meydana getirmektedir.

Solunum yolların oluşan bronşit, astım, öksürük, nefes darlığı gibi problemlerin giderilmesini sağlayan sinirli ot, aynı zamanda göğüs ağrılarına karşı da etkilidir. Ağrıların hafiflemesini ve giderilmesini sağlamaktadır. Akciğer astımı, balgam, boğmaca ve tüberküloz gibi hastalıkların iyileştirilmesi konusunda faydalıdır.

Sinirli Ot Kullanımı ve Tarifi

Hem kurutularak hem de taze şekilde tüketilebilen sinirli ot kullanımı eğer ki çay şeklinde olacaksa, 1 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı bu ottan atıp kaynatınız. Sonra yaklaşık olarak 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. Bu doğal içerikli çayı düzenli olarak tüketerek siyatik ağrılarını giderebilir, ağız yaralarını iyileştirebilir, hazmı kolaylaştırabilir ve damar hastalıklarına karşı etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Sinir ot lapası genel olarak cilt problemlerinin giderilmesi için tercih edilmektedir. Cildinize sürüp yarım saat bekleyerek etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Sinir Ot Kullananlar ve Kullanıcı Yorumları

Şifalı içeriği sayesinde sinirli ot kullanıcı yorumları genel olarak olumlu şekildedir. Tümörlü hücreleri onarıcı etkisi bulunan bu ot hem sağlık hem de zayıflama amacı ile tüketilebilmektedir. Kabızlık gibi problemlerin giderilmesini sağladığı için diyet listelerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Tansiyon düşürücü etkisi nedeniyle, tansiyon hastası olup ilaç kullanan kişilerin tüketim konusunda dikkatli olması önerilmektedir.

  • sinirli ot
  • sinirli ot nedir
  • sinirli otun faydaları
  • sinirli ot yaprakları
  • dar yapraklı sinirli ot
  • sinirli ot kullanımı
  • sinirli ot kullananlar
  • sinirli ot kullanıcı yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Sakinleştiren Çaylar ve Yiyecekler