Yaşam 20 Nisan 2021 - 05:50:20

Spora Yeni Başlayanlar İçin Öneriler, Hareketler ve Beslenme

Spora Yeni Başlayanlar İçin Öneriler, Hareketler ve Beslenme

Spora yeni başlayanlar; doğru yöntemleri ve beslenme programlarını uygulayarak hem daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilir hem de fazla kilolarından kurtularak kısa süre içerisinde formu yakalayabilir.

Spora Yeni Başlayanlar İçin Öneriler

Genel olarak gün içerisinde hareketsiz kalmak kilo alımının yanı sıra birtakım kas ve eklem ağrılarının oluşmasına neden olabilmektedir. Uzmanlar, spor yapmanın sadece kilo vermek için değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de gerekli olduğunu savunmaktadır. Düzenli olarak spor yapmaya yeni başlamış olabilirsiniz. Spor yapmaya yeni başlayanlar, birtakım öneriler ve tavsiyeler ile daha sağlıklı, zaman kaybı olmadan doğru egzersiz yöntemlerini uygulayarak kısa sürede etkili sonuçlar elde edebilirler

Öncelikle rahat spor yapabilmek için egzersize başlamadan yaklaşık 1-2 saat önce su içmeyi ve herhangi bir şey tüketmeyi bırakınız. Çünkü mideniz çok dolu olduğunda rahat spor yapamazsınız. Bu da motivasyonunuzu engeller. Spor yapmak başlarda zor gelebilir. Fakat kalp sağlığınız ve genel vücudunuz için ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Eğer ki hareketleri ya da egzersizleri uygularken ne kadar zorlandığınıza, canınızın yandığına dikkatinizi verirseniz spor yapmak sizin için zor bir hal alır. Tüm dikkatinizi harekete odaklayın ve yapmış olduğunuz egzersizden olabildiğince fazla faydalanmaya çalışın. Eğer ki bir spor salonunda ya da eğitmen eşliğinde spor başladıysanız önlerde yer almaya özen gösteriniz. Arkada kalmak eğitmenin sizi takip edememesine neden olur. Bu da isteğinizi kırabilir. En önemlisi ise doğru nefes almaya dikkat edin. Nefes almak kasların güçlenmesinde oldukça önemlidir.

Spora Yeni Başlayanlar

Spora Yeni Başlayanlar İçin Hareketler ve Egzersizler

Eğer ki spora yeni başladıysanız, henüz çok başında olduğunuzda vücudunuzun belli bir alışma süreci olacaktır. Bu süreç içerisinde hareketleri doğru yapmanız sakatlıkların önlenmesine yardımcı olur. Hafiften başlamalı ve ilerleyen zamanlarda hem süreyi hem de ağırlığı arttırmalısınız. İlk hafta tüm vücudu çalıştıracak antrenmanlar yapmalısınız. Haftanın üç günü, her kas grubunun çalışmasına yönelik hareketler uygulanmaktadır. Diğer günler vücut dinlendirilmelidir. İlk hafta genel olarak başlangıç seviyesi hareketleri uygulanır. İkinci hafta split olarak nitelendirilen tüm vücut hareketlerinin 2 güne yayılması sağlanır. Bu şekilde her kas grubu hafta iki defa çalışmış olmaktadır. Sadece 3 gün dinlenme uygulanır.

Süreç ilerledikçe uygulanan hareketler ve egzersizler de gelişmektedir. Zaman içerisinde vücudun her kası için ayrı bir program uygulaması meydana gelmektedir. Spor yapmaya yeni başlayanlar, eğer ki hafiften başlar ve kademeli olarak ilerlerse belli bir süre içerisinde hayal ettiğiniz vücuda kavuşabilir.

Spora Yeni Başlayanlar İçin Beslenme Tavsiyeleri

Yoğun bir şekilde spor yapmak vücuttaki elektrolitlerin kaybolmasına neden olur. Kalp atışlarının düzenini korumak, kaslarınızın çalışma sistemini düzenlemek, sinir sistemimizi eski haline getirmemiz için mineral ihtiyacımızın karşılanması gerekmektedir. Bunun için muz, yoğurt, badem gibi elektrolit içeren gıdaları tüketebilirsiniz. Ayrıca dengeli beslenme, şekerli gıdalardan uzak durma, protein içeren besinleri tüketme gibi alışkanlıkları edinmelisiniz.

Spora Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki spor sadece zayıflamak için yapılmaz. Kilo almak için ya da sağlıklı bir vücuda kavuşmak için uygulanır. Bu nedenle spora başlamadan önce amacınızı saptamalısınız. Bunun yanında rahat kıyafetler giymeye, gerekirse bir spor salonuna başvurmaya ya da eğitmenler ile egzersizlere başlamaya dikkat ediniz.

  • spora yeni başlayanlar
  • spora yeni başlayanlar için öneriler
  • spora yeni başlayanlar için hareketler
  • spora yeni başlayanlar için beslenme
  • spora başlarken dikkat edilmesi gerekenler
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Heimlich Manevrası Nedir? Nasıl Yapılır? Tanımı ve Uygulanışı