Sağlık 08 Şubat 2021 - 06:50:16

Stresin Vücuda, Cilde ve Saça Zararları Nelerdir?

Stresin Vücuda, Cilde ve Saça Zararları Nelerdir?

Stres çeşitli faktörlerin varlığından dolayı kişinin cildine, saçına, vücuduna verdiği zararların toplamıdır.

Stres Nedir, Ne Demek?

Kişi bazı zamanlarda kendini daralmış ve köşeye sıkışmış hisseder. Bu şekilde hissetmenin sosyal, ekonomik veya kişisel sebepleri olabilir. Uzun süre stresli hissetmek kişinin hayatına zarar verdiği için sağlığı ciddiye almak gerekir. Vücutta meydana gelen değişiklikler stresten kaynaklı ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan değişikliklerin nedenini anlamak için uzman görüşünün alınması tavsiye edilmektedir.

Stresin Cilde ve Saça Zararları Nelerdir?

Cilt hastalıkları stresin fizyolojik etkilerindendir. Sivilce, sedef hastalığı gibi problemler ortaya çıkabilir. Genel olarak stres vücutta hormonal birtakım değişikliklere nedne olduğu için deri üzerinde de bazı etkiler meydana getirebilir. Bu açıdan bakıldığında vücudun bazı bölgelerinde sivilce, egzama ve sedef gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Bunun yanında saça da zararları olabilmektedir. Genel olarak stres kaynaklı saç dökülmeleri oluşabilmektedir. Saç dökülmesi nedenleri arasında stres çok sık rastladığımız faktörler arasında yer alır. Bilim adamlarının açıklamalarına göre stres etkeninin kişinin kel hale gelmesine neden olabileceği belirtilmiştir. Saçlarınız normalden fazla dökülüyor ise dökümeler stresle ilgili olabilir. Stres soyut bir kavram olsa da etkileri somut olarak oluşmaktadır. Bu nedenle kontrol edilmelidir.

Stres Kilo Aldırır mı?

Fiziksel egzersiz veya diyetler kilonun kontrol altına alınamamasına yol açabilir. Meydana gelen stresli etkenler kortizon hormonunun üretilmesini sağlar. Karbonhidrat ve yağ ise metabolizmayı stabilize etmekte, kandaki şeker oranını desteklemektedir. Kişide hormon miktarı fazla olduğunda birey normalden daha fazla yemek yemekte vücut az kalori tüketmektedir. Bu sıralama da kişilerin kilo almasına yol açar. Stres kilo aldırmasının yanında bazı kişilerde kilo kaybına da neden olabilmektedir. Bu gibi etkenlerin ortadan kaldırılması için stres faktörüne son verilmesi gerekir. Kişinin kronik stres yaşaması bağışıklık sisteminin hassaslaşmasına yol açar. Zayıflayan bağışıklık sisteminden dolayı soğuk algınlığı yaşama hali sıklaşır. Sürekli olarak hastalanan kişilerin stresten uzak durmaları önerilir. Baş ağrısı çeşitli nedenlere bağlı olsa da çoğu zaman stresten kaynaklı oluşabilir. Evde ya da iş yerinde yaşanan stresli olaylar baş bölgesinin ağrımasına yol açar.

Stresin Vücuda Zararları Nelerdir?

Uzun süre stres altında hayatına devam eden kişiler odaklanma zorluğu yaşayabilmektedir. Genel durumdan daha az odaklanma yaşadığınızı fark ettiğiniz zaman stres altında olup olmadığınızı gözlemleyebilirsiniz. Stres altında yaşayanlar tatile çıkabilir veya bir süre kendilerine vakit ayırarak dinlenmeye geçebilir. Bu sayede ortaya çıkan etkiler kaybolacaktır. Stresin yol açtığın olumsuz durumlardan biri de uykusuzluktur. Uyuyamamanın en önemli nedeni negatif yaşamak olabilir. Gece yata girdiğinizde size stres veren etkenleri düşünmekten kendini alıkoyamamak uykusuzluğa yol açar. Uyku problemi yaşam kalitesini düşüren etkenlerin en başındadır. Uykusuzluk hayattan zevk almayı engellediği gibi depresyona bile yol açabilir. Stresin vücuda, cilde ve saça verdiği zararların önüne geçmek için stresin tamamen ortadan kaldırılması gerekmektedir.

  • stresin vücuda zararları
  • stres cilde ve saça zararları
  • stres kilo aldırır mı
  • stres nedir
Yorumlar
Seçkin Elmas Stres vücuttaki hormonları etkiliyor ve buna bağlı olarak pek çok olumsuz durumu beraberinde getiriyor. Herkeste etkileri farklı olabiliyor. Ben stres yaptığımda genelde yüzümde sivilceler çıkıyor. Bunu kontrol altında tutmak gerekiyor. Şeker, kalp gibi hastalıklara da neden olabiliyor. cevapla
yorum yaz
Migren Nedir? Nasıl Geçer? Tedavisi Nasıl Yapılır?