Sağlık 31 Ekim 2021 - 05:50:07

Tarçının Zararları Nelerdir? Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Tarçının Zararları Nelerdir? Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kokusu ve tadı ile mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan tarçın, sağlığımız için pek çok fayda sağlarken yanlış tüketim sonucunda yan etkilere de neden olabilmektedir. Tarçının zararları, kullanımına bağlı olarak paralel bir şekilde gerçekleşmektedir.

Tarçının Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Şekeri düşürmeye yardımcı olan tarçın baharatı; anavatanı Asya olan, kurutularak tüketilen bir bitki türüdür. En çok kullanılan baharatlar arasında yer alana tarçın aynı zamanda oldukça değerlidir. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilmeye başlayan tarçının kan sulandırıcı etkisi bulunmaktadır. Uzmanlara göre gereğinden fazla tarçın tüketilmesi, kan da sulanma etkisi sonucunda beyin kanaması gibi sonuçlar meydana getirebilir. Bunun yanı sıra su içmeden direkt olarak tarçın tozu yutmak oldukça tehlikelidir ve boğulmaya neden olabilmektedir.

Aşırı tarçın tüketimi karaciğer yetmezliği meydana getirebilmektedir. Bununla birlikte mide ve bağırsaklar da zarar görebilmektedir. Herhangi bir sağlık problemi olmayan bir yetişkin bir aşırı tarçın tükettiği zaman birtakım sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Eğer ki kişinin tarçına alerjisi varsa kesinlikle tüketmemelidir. Alerjisi olan kişiler çok fazla tüketmese bile kaşıntı ve mide ülseri gibi durumlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Şeker düşürücü etkisi ile bilinen tarçın şeker hastası olup ilaç kullanan kişiler ve şekeri düşük olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Tarçının böbreklere zararı var mı sorusu sıklıkla merak edilen konular arasındadır. İçeriğinde yer alan kumarin ve diğer bileşenlere herhangi bir böbrek rahatsızlığınız varsa yan etki meydana getirebilmektedir. Bu nedenle aşırı tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

Tarçınlı Suyun Zararı Var mı? Zayıflatır mı?

Vücuttaki yağların yakılmasını sağlayan tarçınlı su, sindirim sisteminin düzenlenmesini ve beraberinde metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Bu etkileri sayesinde mide ve bağırsakların etkili olarak işlev görmesini ve zayıflamanın gerçekleşmesini sağlamaktadır. Tarçınlı suyun zararı var mı sorusu zayıflamak isteyen kiiler tarafından oldukça merak edilmektedir. Burada bahsedebileceğimiz yan etki aşırı ve yanlış tüketim sonrasında meydana çıkan kabızlıktır. Tarçınlı su kabızlık meydana getirebilmektedir.

Yüksek tansiyon hastalarının tarçınlı su tüketmesi, ilacın etkisini arttırabilir. Bu durum şekerin düşmesine de neden olabilir. Eğer ki cerrahi bir operasyon gerçekleştirmeniz gerekiyorsa öncesinde asla tarçın tüketmemeniz gerekir. Tarçınlı suyu dengeli ve düzenli bir şekilde aşırıya kaçmadan tüketirseniz zayıflamaya katkısını görebilirsiniz.

Tarçın Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Lezzeti ve kokusu ile kendine hayran bırakan tarçın, eğer ki toz hali ile tüketilecekse günde yarım çay kaşığı kadar miktarı yeterlidir. Toz tarçını kesinlikle tek başına tüketmeyiniz. Doğrudan tüketimi boğulma gibi etkiler meydana getirebilir. Çubuk tarçının günlük tüketimi ise 1 adet olacak şekildedir. Tarçın yağı 1-3 damla kadar tüketilmelidir. Eğer ki yeni başlıyorsanız günde 1 damla yeterli olacaktır. Eğer antibiyotik ya da kronik hastalığınız için ilaç kullanıyorsanız bu baharatı tüketmeyiniz. Çünkü ilaçların etkisinin azalmasına neden olabilir.

Tarçın Neye İyi Gelir?

Yanlış tüketim sonucunda zararları olabilen tarçının faydaları göz ardı edilmeyecek şekildedir. Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan bu baharat, hafızanın güçlenmesi, kanser hücrelerinin etkisiz hale getirilmesi, adet sancılarının azalması, bakterilerin öldürülmesi gibi pek çok konuda etkilidir. Aşırıya kaçmadan dengeli tüketim ile bağışıklığınızın güçlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

  • tarçının zararları
  • tarçın baharatı
  • aşırı tarçın tüketimi
  • tarçının böbreklere zararı var mı
  • tarçınlu suyun zararı var mı
  • tarçın günde ne kadar tüketilmeli
  • tarçının günlük tüketimi
  • tarçının faydaları
  • tarçın neye iyi gelir
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Reflü Krizi Belirtileri Nelerdir? Nasıl Olur? Ne Kadar Sürer?