Yaşam 22 Ağustos 2024 - 20:45:14

Ter Kokmamak İçin Ne Yapmalıyız? Bitkisel ve Doğal Yöntemler Nelerdir?

Ter Kokmamak İçin Ne Yapmalıyız? Bitkisel ve Doğal Yöntemler Nelerdir?

Birçok farklı nedenden kaynaklı olarak meydana gelen ter kokusu için uygulanan bitkisel ve doğal yöntemlerdir.

Ter Kokusu Nasıl Oluşur?

Ter bezleri vücudun soğutma işlevini yapmaktadır. Vücuttaki sıcaklık arttığı zaman ter bezleri harekete geçer ve terleme aracılığı ile soğutma görevi görmektedirler. Eş zamanlı olarak vücut içinde bulunan toksinleri dışarı atmaktadır. Fakat ter bezleri kişileri rahatsız eden kokular yaydığı için olumsuz bir duruma neden olmaktadır. Çoğunlukla havaların ısınmasından dolayı meydana gelir. Hava ısındığı zaman vücuttaki ısı yükselmektedir. Bu yüzden vücudun kendi sıcaklık oranını koruması için ter bezlerini kullanmaktadır.

Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Vücutta ısınmadan kaynaklı olarak meydana gelebilecek sorunlar terleme sayesinde engellenmektedir. Terin tek başına kokulara yol açmadığı her kişi tarafından bilinmemektedir. Ter kokuları bakterilerden dolayı meydana gelmektedir. Terlemenin olduğu bölgeler arasında ayak, koltuk altı, genital gibi bölgeler bulunmaktadır. Ter kokularının önüne geçmek için bitkisel yollara başvurulabilir. Kokuların önlenmesi için kullanılan deodorant gibi ürünler bazı zamanlarda yetersiz kalmaktadır. Bunun yanı sıra bu ürünlerin zararlı olduğu söylenebilir.

Ter Kokusuna Bitkisel Çözüm Önerileri

Ter kokularının ortadan kaldırılması için kimyasal madde içeren kozmetik ürünlerinin kullanılması yerine doğal bitkisel araçlar tercih edilebilir. Vücudu kötü kokulardan arındıran karbonat etkili doğal çözümlerden biridir. Kullanımı için koltuk altı, ayak, boyun gibi bölgeler karbonatın sürülmesi tavsiye edilir. Karbonatın nemi emme özelliği vardır ve kokuya yol açan bakterilerin giderilmesine destek olur. Mısır nişastası ile karbonatın karıştırılması daha etkili bir yoldur. Bu karışım kokuya neden olan alanlara sürülebilir.

Elma Sirkesi Terlemeyi Engeller mi?

Vücut kokusuna karşı güçlü bir çözüm olan elma sirkesi kullanılabilir. Elma sirkesi cildin ph seviyesini düşürür ve bölgede bakterilerin üremesini önlemektedir. Adaçayının anti bakteriyel özelliğinin olması ter kokuları için de faydalı bir durum olarak karşımıza çıkar. Adaçayı yüz ve kasık bölgesinin haricinde koku yayan diğer bölgelere sürülebilir. Duş alma esnasında koltuk altına sürülen adaçayı ter kokusunu engellemektedir. Gebe kişilerin bu tekniği uygulamaları sağlıklı değildir. Anti bakteriyel özelliği olan elma kokusu veya şalgam suyu uygulanan bitkisel çözümler arasında yer alır.

Ter Kokusunu Engelleyen Sebzeler Nelerdir?

İçinde çinko barındıran sebzelerin ter kokusunu giderme özelliği bulunmaktadır. Dolayısı ile çinko içeren besinler koku sorunu yaşayan kişiler tarafından düzenli bir şekilde tüketilebilir. Bunun yanı sıra vücudun çinko ihtiyacı karşılanmadığı zaman ter kokuları meydana gelmektedir. Çinko bakımından zengin olan salatalık, ıspanak, lahana, maydanoz ve hindiba gibi besinler tüketilmelidir. Herhangi hastalıktan veya ciddi bir problemden dolayı meydana gelen ter kokularının giderilmesi için doktora gitmek en önemli koşuldur. Ter kokmamak için bitkisel ve doğal yöntemler düzenli bir şekilde uygulanmalıdır.

  • ter bezleri
  • ter kokuları
  • ter kokmamak
Yorumlar
Sefa Özvanlıgil Ter kokusu nasıl çıkar? Nasıl önlenir? Gün içerisinde yoğun çalışıyorum ve bu yüzden biraz fazla terliyorum. Bunu önlemenin bir yolu var mı? Çok koku olmuyor ama terleme fazla oluyor. Bunu engellemeni doğal yolları nelerdir? cevapla
yorum yaz
Kayısı Çekirdeğinin Yararları ve Zararları Nelerdir? İçeriğinde Neler Var?