Yaşam 22 Aralık 2021 - 12:49:48

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?

Yağ aldırma ameliyatı; vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen fazla yağ probleminin vakumla ya da enjektörle emilerek vücuttan uzaklaştırılması işlemidir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Nedir?

Vücutta bölgesel anlamda zayıflama sağlayan yağ aldırma ameliyatı; diyet ya da spor yapmadan fazla yağların vücuttan atılması işlemini gerçekleştirmektedir. Bu ameliyat sayesinde vücudunuzun daha sıkı ve ince gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Yağ aldırma ameliyatı sayesinde hacmi artmış, diyet ve egzersize direnç gösteren yağların giderilmesi ve yağ hücrelerinin azaltılması sağlanmaktadır.

Fazla kilo problemi yaşayan ve uygulanan pek çok yönteme rağmen yağ yakımı sağlamayan kişiler için uygulanan yağ aldırma ameliyatı, fazla yağ dokusunun vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Kalça basen, karın, bel ve diz gibi vücutta yağ birikimi meydana gelen hemen her bölgeye uygulanabilmektedir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu cerrahi işlem yoğun bakım ünitesinin bulunduğu bir hastanede plastik cerrahi uzman aracılığı ile yapılmaktadır. Ameliyatın süresi ise alınacak olan yağ oranına göre değişkenlik göstermektedir. Fakat genel olarak yağ aldırma ameliyatları 2 ila 4 saat aralığında devam etmektedir.

Genel anestezi ile yapılan bu ameliyat boyunca uyuyarak hiçbir şey hissetmezsiniz. Yağ aldırma ameliyatının diğer ismi yağ emme ameliyatı olarak ifade edilmektedir. Vücut üzerinde tespit edilen fazla yağlar özel yöntemlerle vücuttan atılmaktadır. Yağ aldırma işlemi bölgede bulunan yağ oranının fazlalığına göre sürmektedir. Yağ aldırma ameliyatı ile istenildiği kadar yağ alınması mümkün olmamaktadır. Vücudun dengesi bozulmadan uzman hekimin belirlediği şekilde yağ alma işlemi tamamlanır.

Yağ Aldırma Ameliyatı Zararlı mı? Kimlere Yapılır?

Vücutta kısa bir süre içerinde ciddi anlamda yağ alınması anlamına gelen yağ aldırma ameliyatı sonrasında bazı hastaların vücut dengesi bozulabilir. Ayrıca deri hasarı da söz konusu olabilir. Bu tarz durumların yaşanmaması için uzman hekimin alınması gereken yağ miktarını belirlemesi gerekir.

Vücuttan yağların atılmamasının çeşitli sebepleri vardır. Hızlı kilo alıp veren bir kişinin vücudundaki yağlar kolayca vücuttan atılamamaktadır. Kişi hızlı bir şekilde kilo alıp verdiği için genel itibari ile vücudun dengesi bozulma noktasına gelebilir. Aynı zamanda bölgesel yağlanma problemi de söz konusu olabilir. Bu tarz sorun yaşayan ve zayıflayamayan kişiler için bu işlemler uygundur.

Bu ameliyata ihtiyaç duyulmasının bir diğer sebebi ise hamilelik döneminden sonra meydana gelen ve verilemeyen kilolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişi doğumdan 1 sene sonra fazla kilolarını verememiş durumda ise yağ aldırma ameliyatı yaptırmayı tercih edebilir. Sebeplerin ne olduğundan ziyade bu ameliyat genel olarak başarılı sonuç vermektedir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?

Bu operasyonun fiyatları değişkenlik göstermektedir. Ameliyatın yapıldığı yer ve uygulanması gereken işlem fiyatta birtakım farklılıklara neden olabilir. Yağ aldırma ameliyatı olanlar, genel anlamda bu konuda farklı ücretler ödeyabilir. Doktorun tecrübesin, uygulanan bölge ve hastane tercih bu durumları etkileyebilmektedir.

Vücudunuzda bölgesel fazlalıklar varsa ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız, uzman bir doktora danışarak sizler de bu ameliyatı tercih edebilirsiniz. Yağ aldırma ameliyatı yorumları çoğu zaman olumludur.

  • yağ aldırma ameliyatı
  • yağ aldırma ameliyatı yorumları
  • yağ aldırma ameliyatı ne kadar
  • yağ aldırma ameliyatı tehlikeli mi
Yorumlar
Melek Şahin Yağ aldırma ameliyatı yaptıranlar var mı? Sonuçları nasıl oluyor? Çok kiloluyum zayıflamak istiyorum olmuyor. Bu ameliyat için kilo sınırı var mı? cevapla
Seher Arpacı Yağ aldırma ameliyatı olanlar sonrasında zararları konusunda bir şikayet durumunda bulunuyor mu diye yorumları okuyorum. Bir süredir bu ameliyat hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Fiyatları biraz pahalı olsa da yaptırmak istiyorum. cevapla
yorum yaz
Aç Kalmak Kilo Aldırır mı? Zararlı mı?